Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries – Heather Fawcett

Geplaatst op 8 juni 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries – Heather FawcettEmily Wilde's Encyclopaedia of Faeries door Heather Fawcett
Ook door deze auteur: Even the darkest stars
Serie: Emily Wilde #1
Andere boeken in deze serie: Emily Wilde’s Map of the Otherlands
Uitgever: Orbit | Januari 2023
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9780356519128
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

A curmudgeonly professor journeys to a small town in the far north to study faerie folklore and discovers dark fae magic, friendship, and love in the start of a heartwarming and enchanting new fantasy series.

Cambridge professor Emily Wilde is good at many things: She is the foremost expert on the study of faeries. She is a genius scholar and a meticulous researcher who is writing the world's first encyclopaedia of faerie lore. But Emily Wilde is not good at people. She could never make small talk at a party--or even get invited to one. And she prefers the company of her books, her dog, Shadow, and the Fair Folk to other people.

So when she arrives in the hardscrabble village of Hrafnsvik, Emily has no intention of befriending the gruff townsfolk. Nor does she care to spend time with another new arrival: her dashing and insufferably handsome academic rival Wendell Bambleby, who manages to charm the townsfolk, get in the middle of Emily's research, and utterly confound and frustrate her.

But as Emily gets closer and closer to uncovering the secrets of the Hidden Ones--the most elusive of all faeries--lurking in the shadowy forest outside the town, she also finds herself on the trail of another mystery: Who is Wendell Bambleby, and what does he really want? To find the answer, she'll have to unlock the greatest mystery of all--her own heart.

Dit boek kocht ik vanwege de prachtige cover, de belofte dat het cozy fantasy zou zijn en het enthousiasme van anderen. Nu ben ik een sucker voor boeken over fae, dus de keuze om Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries aan te schaffen, was geen moeilijke.

Professor Emily Wilde gaat in het koude noorden veldonderzoek doen naar haar kennisgebied: faeries. Maar daarvoor moet ze wel een tijdje in een dorpje gaan wonen met allemaal nieuwe mensen. En mensen, daar is Emily niet perse goed in. Maar dan verschijnt haar concullega Wendell.

Ik vind het lastig om te verwoorden wat ik echt vond van Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries. Aan de ene kant vond ik het namelijk een magisch boek waarin een vrouwelijke professor – in een tijd waarin dit nog echt bijzonder was – op onderzoek gaat naar verhalen over de fae. Ik vond de legendes die beschreven worden fantastisch en de sfeer was voelbaar. Maar het was toch anders dan ik had verwacht (en misschien ook wel gehoopt).

Ik vond het boek vrij langdradig. Het kabbelt voor een groot gedeelte vooral voort. Daar is niet perse wat mis mee, maar ik merk wel dat er al veel is weggezakt. Sommige wendingen vond ik echt verrassend en vet, maar ik moet bekennen dat ik misschien toch ietsje meer van Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries had verwacht.

En toch had het boek ook een bepaalde charme, zeker toen ik er eenmaal aan gewend was. Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries is namelijk als een soort dagboek geschreven. Cozy academia zou ik het bijna noemen. En tussen de dagboekpagina’s door vul je zelf nog een heleboel in van wat er gebeurt kan zijn. Deze manier van vertellen vond ik tof en ik genoot van Emily’s onderzoek. Ik vond haar als hoofdpersoon ook leuk, omdat ze niet het stereotype hoofdpersoon is. Ze is eigenwijs, koppig, heeft haar neus liever in de boeken dan dat ze met mensen praat en ze heeft een nieuwsgierige geest. Dat kan ik waarderen.

Als ik het samen zou moeten vatten dan kan ik alleen maar concluderen dat Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries anders is dan ik had verwacht, maar dat dit het leesplezier niet perse minder maakte. Ik heb van het verhaal genoten en ben betoverd door de elfjes.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Emily Wilde’s Encyclopaedia of Faeries – Heather Fawcett

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.