Erfgoed (Wicca #8) – Cate Tiernan

Geplaatst op 28 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie, Uncategorized / 6 Comments

Erfgoed (Wicca #8) – Cate TiernanErfgoed door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #8
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2007
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 220
ISBN: 9789022540732
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Nog altijd geen vaste grond onder mijn voeten.
Ik dacht dat ik de waarheid over mezelf nu wel kende.
Maar alles wat ik tot nog toe heb geleerd, zijn leugens gebleken.
Ik zal alles doen wat nodig is, want ik moet het weten.
Ik wil er bijna alles voor opgeven.
Ik moet weten wie - of wat - ik ben.

Een tijdje terug las ik alweer het achtste deel van de Wicca serie, Erfgoed. Deze serie ben ik dankzij Esmee eindelijk gaan lezen. Ondertussen heb ik de gehele serie compleet. Ik verwacht dat het niet heel lang zal duren voor ik alle delen gelezen heb, want je bent er a. zo doorheen en b. ze zijn verslavend.

In het achtste deel komt Morgan in aanraking met de raad, die zwaar onder de indruk zijn van haar gaven. Ze vragen haar om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen Ciaran, door aan te pappen met haar halfbroer Killian.

Laat ik voorop stellen dat ik de onderlinge relaties tussen de personages weer goed vond uitgewerkt, maar dat ik het verhaal tot nu toe het minst vond. De dagboekstukjes deden me weinig en er kwam maar weinig echte Wicca aan te pas. Gedaanteverwisselingen zijn natuurlijk heel cool, maar niet iets wat echt bij wicca hoort. Ik miste de leerzame stukjes die in andere delen zaten en vond het allemaal net iets te veel show worden. Maar goed, dat soort delen horen er natuurlijk ook bij.

Wat ik echter wel heel erg sterk vond, is de manier waarop Morgan om moet leren gaan met de duistere kant. Ze proeft een aantal keer de macht die het oplevert en dat zet haar ontzettend aan het twijfelen. Dit vind ik sterk omdat je in veel verhalen ziet dat de hoofdpersoon miss perfect goed is. Morgan wordt niet alleen verleid door het duister, maar is letterlijk een stukje duister. Binnen wicca – binnen alles eigenlijk – heb je altijd een stukje duister en een stukje licht. Want zonder het een kan de ander niet bestaan. Yin en Yang.

Dit achtste deel was dus weer leuk, maar aan de andere kant vond ik Erfgoed wel het minst leuke deel tot nu toe. Er zit wel veel actie in en sommige elementen zijn wel tof, maar toch zijn er ook wat stukken die me tegen stonden. Ik mis de kennis van Wicca, die je wel kreeg bij vorige delen. Toch ben ik nog net zo verslaafd en kan ik niet wachten om te beginnen in het negende deel. Echt.. de dag dat het klaar is… dat gaat een heftig moment worden, vrees ik.

Erfgoed

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “Erfgoed (Wicca #8) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.