Elphame’s Choice (Partholon #4) – P.C. Cast

Geplaatst op 26 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Elphame’s Choice (Partholon #4) – P.C. CastElphame's Choice Serie: Partholon #4
Andere boeken in deze serie: Godin bij vergissing
| december 2004
Aantal pagina's: 425
ISBN: 9780778303725
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Part-human, part-centaur, Elphame has always been different. OK, make that very different. The hundreds of shimmering butterflies sent by the goddess Etain to mark her birth were only the beginning. When Elphame is asked to breathe new life into the remote MacCallan Castle, she goes along with it (well stranger things have happened. . . ) and finally she's found her true calling. But Elphame hadn't banked on her life being threatened when the bizarre Fomorian descendents (bat-like humans - it's a long story) return to MacCallen with their own devastating agenda. Nor the fact that she may have finally found her lifemate. . . at the most inconvenient time!

De meesten van jullie zullen de Partholon serie van P.C. Cast enkel herkennen aan de uitgaven van Harlequin, die het als een trilogie heeft uitgebracht. Er zijn echter nog twee boeken in deze serie, die zich afspelen in dezelfde bijzonder magische wereld vol mythologie. Ik las onlangs het vierde boek uit de reeks, Elphame’s Choice en wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

Het boek is al aardig oud (het komt uit 2004), maar heeft toch de prettige schrijfster waar P.C. Cast om bekend staat. Ik vind persoonlijk haar Partholon-serie het beste van wat ik tot nu toe van haar heb gelezen, dus ik vond het absoluut geen straf om weer in deze wereld vol godinnen, centauren en andere bijzondere wezens te duiken. Het verhaal speelt zich zo’n 100 jaar na de eerste drie boeken af en gaat over het bijzondere meisje Elphame. Zij is de dochter van de uitverkorene van Epona en is dus ook begiftigd. Maar dat is niet alles… Want ze is ook nog eens half centaur, half mens (ja, probeer je dat maar eens voor te stellen!). Samen met haar broer vertrekt ze naar het kasteel van MacCallan, om deze weer in al zijn glorie te herstellen. Haar komst trekt vele nieuwe gezichten aan, wat El’s leven behoorlijk op z’n kop zet. Ze krijgt keuzes voor haar kiezen die niet iedereen zal bevallen… en dan opeens krijg je een MAJOR The House of Night Flashback.. Want die enge demonische wezens in de eerste drie boeken zijn terug. In een iets menselijkere vorm welteverstaan. Meteen zag ik de link tussen Stevie Rae en Elphame… beiden krijgen ze te maken met romantische gevoelens voor een gevleugelde badguy. Oh dear… Heeft ze dit nu gewoon uit haar eigen boek overgenomen? Dit zijn namelijk de minst bekende boeken die Cast heeft geschreven.

Die enorme vergelijking vond ik best storend en het duurde even voor ik het los kon laten. Het verhaal zelf was ook niet heel spectaculair en vol bijzonderheden, maar was wel vermakelijk genoeg om verder te willen lezen.

Vooral het feit dat seksualiteit hier een stuk puurder naar voren komt dan bij HoN vond ik prettig. Dit kende ik natuurlijk als van de eerste drie delen, maar bij HoN was het zo geforceerd. Hier heb je dat minder, deels omdat het allemaal rituelen en gevolgen zijn van mythologische elementen. Hoe leg ik dit uit? De Keltische traditie kom erg sterk naar voren in deze boeken. Er waren ook zeker een tal van Schotse invloeden; nog meer nog dan in de andere boeken. Als groot fan van de Kelten, kon ik dit alleen maar prettig vinden.

Al met al was Elphame’s Choice een aardig boek waar ik zeker van heb genoten. Niet perse van de personages of de gebeurtenissen, maar meer omdat ik weer in de bijzondere wereld Partholon kon stappen. Serieus, ik hou van die wereld! Ben je daar ook verliefd op, dan is dit boek een aanrader. Maar eerlijk gezegd voegt de rest niet heel erg veel toe aan het geheel. Een beetje een ‘leuk voor de fans maar is niet bijster origineel’-idee. Maar he, zelf neem ik dus elk excuus om Partholon te bezoeken aan!

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Elphame’s Choice (Partholon #4) – P.C. Cast

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.