Een type lezer?

Geplaatst op 6 juli 2015 door Emmy in Column, Persoonlijk / 7 Comments

Hoewel lezen door veel mensen nog steeds wordt gezien als een duffe hobby, zijn er gelukkig ook voldoende mensen (en ook jongeren) die heel graag een boek open slaan. Door dat deze jongeren generatie vaak heel wat uren per week op internet rond surft, zijn er een tal van stukjes op het web die compleet geweid zijn aan het lezen. Goh. Mijn blog. Maar waar ik eigenlijk meer op doel zijn de hysterische en hilarische afbeeldingen die daardoor je netwerk binnen komen drijven.

Een van die soort afbeeldingen zijn afbeeldingen over de lezer zelf. Meestal herken je je er wel in, toch?

Bron

Nu had ik in eerste instantie het idee om als een tijdschrift like iets een soort quizje te maken waaruit je kan afleiden wat voor een soort lezer je bent. Die houden jullie nog even van me tegoed, want door de verhuizing, de scripties en die bloedhitte van de afgelopen paar dagen, ben ik daar nog niet aan toegekomen. Om te inspireren heb ik hier een paar afbeeldingen… Herken je jezelf er in? Ben jij ook een bepaald type lezer?

Bron

Zelf ben ik niet echt een alleslezer. Hoewel ik heus wel de achterkant van de shampoofles lees, is het niet zo dat ik met alle plezier alle boeken op pak. Ik heb zeker een bepaalde voorkeur, die zich hier op Zon en Maan uit. Ik behaal veel minder plezier uit het lezen als ik een boek lees wat ik niet zo snel op zou pakken. Ik ben dus niet echt een ware literatuur en klassieker lezer. Die boeken prikkelen mijn fantasie helaas niet voldoende (of ik vond het juiste boek nog niet!).

Wel ben ik een snelle lezer; zoals jullie weten raas ik door boeken heen. Ik heb grote moeite om langzaam over een boek te doen.. En als ik langzaam over een boek doe, dan irriteert me dat. Erg he? Het is echter niet zo dat ik door mijn snelle leesgedrag details over het hoofd zie; ik neem alles gewoon op. Tenzij ik er met mijn hoofd natuurlijk niet helemaal bij ben.

Ik lees veel en vaak en dat is niet omdat ik geen andere hobby’s heb, maar omdat ik gedurende mijn ‘ik hou steeds meer van lezen’-periode steeds meer waardevolle leesmomenten wist te ontdekken. Daar pluk ik nu de vruchten van. Korte treinrit? Toch maar een boek pakken. Middagje vrij? Hier dat boek. Treinreis? Wie heeft social media nodig? Ik lees relatief weinig thuis en vrijwel nooit voor het slapengaan. Tja.. komt dat als een verrassing?

Ik ben een Young Adult lezer. Een fantasy lezer. Een boekverslinder. Ik lees meestal een boek per keer. Ik ga graag op avontuur (binnen een aantal genres). Ik heb voorkeuren. Ik ben gevoelig voor trends. Mijn humeur bepaald mijn keuze. Ik hou van boeken! (en zij hopelijk van mij!)

Wat voor een type lezer ben jij? En lijkt het jullie leuk als ik een infographic/quiz maak?

Tags: , ,

Divider

7 responses to “Een type lezer?

 1. Ik ben een polygamist en extrovert reader. Ik lees veel boeken tegelijk en krijg ook weleens de vraag of ik plots niet door elkaar haal; nope, never! Daarnaast lees ik allerlei soorten boeken, van YA, tot non-fictie (niet zo heel vaak) tot literatuur tot thriller en chicklit. Al heb ik natuurlijk wel voorkeuren, maar ik vind het altijd leuk nieuwe dingen te proberen.

 2. Gebaseerd op de eerste infographic ben ik een monogame introverte lezen. Gebaseerd op de tweede zou ik een pratical mood reader zijn denk ik. Erg grappige plaatjes!

 3. Ik ben een echte mood lezer. Soms lees ik een periode alleen maar thrillers of romans of oorlogsverhalen en de week erop zeggen deze boeken me niks.

 4. Nancy

  Ik kan eigenlijk jouw stukje bijna volledig kopiëren:
  “Ik ben een Young Adult lezer. Een fantasy lezer. Een boekverslinder. Ik lees meestal een boek per keer. Ik ga graag op avontuur (binnen een aantal genres). Ik heb voorkeuren. Ik hou van boeken! (en zij hopelijk van mij!)”
  Dit slaat volledig op mij. Ik heb van mijn hobby zelfs mijn werk gemaakt en werk in een openbare bibliotheek. Daarnaast ben ik natuurlijk ook nog lid van 4 andere bibliotheken want mijn bib kan niet alles hebben wat ik wil verslinden.
  Ook al werk ik voltijds, toch zit ik aan boek 93 van dit jaar. Ik lees young adult (fantasy), chicklit, romantisch, thrillers, detectives, horror, fantasy, jeugdboeken, new adult en graphic novels. Enkel de ‘literaire’ boeken en non-fictie spreken me minder aan. Ik lees telkens 1 boek per keer, maar wissel wel de genres af zodat ik geen 2 detectives na elkaar lees.

  En ik ben heel nieuwsgierig naar een infographic/quiz!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.