Eclips (Wicca #12) – Cate Tiernan

Geplaatst op 27 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Eclips (Wicca #12) – Cate TiernanEclips door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #12
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2005
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 207
ISBN: 9789022542552
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Alles lijkt zo vreemd, zo duister om me heen.
Ik ben niet wie ik dacht dat ik was.
Er nadert onheil; dat weet ik nu.
Alles wat ik over mijn familie dacht te weten is een leugen. Ik kan dit tegenhouden.
Maar ik kan het niet alleen.
Hoe kan ik leven met deze wetenschap?
Ik heb hulp nodig…
Ik heb hulp nodig…

Met Eclips, het twaalfde deel van de Wicca serie, zijn we weer terug bij Morgan en Hunter. Het verhaal wordt ditmaal verteld vanuit Morgan en Alisa. Alisa heeft al een paar delen lang iets mysterieus boven haar hoofd hangen en in dit deel worden alle vermoedens waargemaakt.

Het grootste deel van het boek gaat over de naderende Zwarte Golf die Morgan’s vader op haar en haar coven heeft afgestuurd. De bloedheksen voelen zich ellendig en ziek en doen er alles aan om iets te bedenken m het tegen te houden. Alisa speelt hierbij een belangrijke rol.

Eclips

Ik vond dit een erg prettig deel. Niet alleen omdat ze focus niet alleen op Alisa lag, maar vooral omdat Morgan door de dreiging en het verhaal van Rose wat nederiger lijkt te zijn geworden. Haar fantastische episch gaven stonden eens niet in de hoofdrol en dat vond ik erg aangenaam.

Eclips voelde weer als een aangenaam wicca deel waar ik stiekem al een beetje naar uitkeek. Het voelde als vanouds en ik vloog letterlijk voor het boekje heen. Sterker nog; elke keer had ik weer zin om het boek op te pakken om verder te lezen.

Wat ik ook prettig vond, is dat er weer een stuk wordt afgerond aan het eind van het boek. Het maakt me daarom enorm nieuwsgierig naar het dertiende deel. En aan de andere kant; de serie is bijna voorbij! NEEE

Na even een wat andere invulling, is Eclips weer echt een typisch verhaal uit de Wicca serie; vol magie, gevaar en ontwikkeling. Ik vond het een erg leuk boekje en ben weer helemaal betoverd. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik ben overtuigd om deze serie te gaan lezen. Twijfel je ook? Niet meer doen.. het is fantastisch! De magie, de sfeer maar ergens ook de natuurlijke verschijning van de personages zullen je meetrekken in een wereld vol met hekserij.

Eclips

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.