Dolende ster (Zodiac #2) – Romina Russell

Geplaatst op 23 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Dolende ster (Zodiac #2) – Romina RussellDolende ster door Romina Russell
Ook door deze auteur: Het 13e Huis
Serie: Zodiak #2
Andere boeken in deze serie: Het 13e Huis
Uitgever: Karakter Uitgevers | 2016
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy
Aantal pagina's: 367
ISBN: 9789045210353
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ooit waren er 13 Huizen in het Zodiak-sterrenstelsel. Er zijn er nog slechts 12 over... Rhoma Grace heeft haar vader verloren en is afgezet als hoedster van het huis Kreeft. Maar het nieuws heeft zich verspreid dat een explosieve terroristische groepering die vastbesloten is om het evenwicht in het sterrenstelsel omver te gooien, elk moment welk Huis dan ook kan aanvallen. Als Ochus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende, en verantwoordelijk voor de dood van Rhoma’s vader en van haar grote liefde Mathias – in een nachtmerrie aan Rho verschijnt met een cryptische boodschap, rest haar geen andere keus dan te vechten. Rho onderneemt een risicovolle reis langs de oude en nieuwe Huizen in het sterrenstel en komt er langzamerhand achter dat er nog veel onontdekt is; in de Zodiak, maar ook in haarzelf. Leef mee met Rho en zie hoe zij naar zichzelf moet leren luisteren en in zichzelf moet leren geloven om haar eigen toekomst en die van de hele Zodiak veilig te stellen.

Vorig jaar werd ik enorm verrast door Het 13e huis, het eerste deel van de Zodiak-serie. Ik had absoluut niet verwacht dat ik een boek wat zich deels afspeelt in de ruimte zo tof zou vinden. De setting sprak me aan door de nieuwe kijk op de mensheid en de invloeden van de dierenriem. Ook de goed gevonden en fantasierijke technologie sprak me erg aan.

zodiak2

Ik was dan ook erg blij dat ik Dolende ster als recensie-exemplaar mocht ontvangen. Het was weer een lekkere dikke pil en ik keek er naar uit om me weer helemaal in die aparte wereld te dompelen.

Rhoma Grace is de voormalige hoeder van het huis Kreeft, afgezet door de gebeurtenissen in het vorige boek. Zij heeft – samen met haar broer Stanton en een familievriend – onderdak gezocht bij een ander huis. Maar Rho weet gewoon dat er iets niet klopt. We maken kennis met Rijzers – mensen die van huis transformeren – en heel wat bijzonderheden uit andere huizen. En natuurlijk loopt de spanning over het 13e huis weer enorm op.

Ik hou erg van de setting die Romina Russell ons cadeau heeft gegeven. Ieder huis heeft zo zijn eigen (uiterlijke) kenmerken en gewoonten en dat vond ik erg verfrissend. Eerst was ik bang dat ik zou verzuipen onder al die fantasierijke technologie en de wisselende setting, maar dat viel me ontzettend mee. Ik zat zo weer in het verhaal, mede door Romina’s vlotte pen.

zodiak3

Er zit heel erg veel potentie in het verhaal om een ware bestseller te worden. Ik vind het dan ook erg jammer dat dit boek niet bij iedereen in de kast staat. De setting is erg bijzonder en voor mij bevat het heel veel elementen die wij als young adult fanaten graag terugzien: spanning, romantiek (ok, en helaas ook een liefdesdriehoek), actie, gevaar, dreiging, een gevaarlijk conflict, een heldin die de wereld kan redden… De lijst lijkt eindeloos. Maar dat vind ik de kracht van het boek; iedereen haalt er wel iets uit wat aan zal spreken. Zelf vind ik het gebruik van de dierenriemen heel bijzonder en ook hoe diens kenmerken invloed hebben op de manier waarop iedereen eruit ziet, of hoe men handelt. Ik vind het erg sterk en het getuigt van gedegen onderzoek. Je merkt heel goed dat Romina Russell de wereld van Zodiak heel goed voor ogen heeft en dit ook op een prettige manier weet over te brengen.

Dolende ster bevatte voor mij weer alles wat ik zo tof vond aan Het 13e huis, en meer! Ik heb er oprecht van genoten en ik ben dan ook heel blij dat de boeken door uitgeverij Karakter naar Nederland zijn gehaald. Ik had deze serie er niet willen missen en kijk echt uit naar het volgende deel.

Vind jij sterrenbeelden tof? Heb jij een zwak voor buitenaards leven? Of ben je gewoon fan van zinderende actie? Dan is Dolende ster een boek voor jou. Rho neemt je mee op avontuur – op reis – in de hoop om de wereld te kunnen redden. De antwoorden die ze vindt bevallen haar niet altijd, maar ze reageert er wel heel menselijk op. Sterk, maar realistisch. Ik ben fan!

Van welk boek vind jij het jammer dat niet iedereen het kent?

zodiak

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Dolende ster (Zodiac #2) – Romina Russell

  1. Verona

    Vond dit boek net als de 1e in de serie ook geweldig. Kan niet wachten op deel 3, twijfel om hem in het Engels te gaan lezen…

  2. j.broomans

    komt deel 3 ook in het nederlands uit , de zwarte maan denk ik anders heeft het weinig nut om aan deze serie te beginnen en dat zou jammer zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.