December wrap-up

Geplaatst op 31 december 2021 door Emmy in Boeken, TBR / 0 Comments

2021 is voorbij. Ik vind het niet te bevatten. Het is toch echt zo en daarom is het tijd om terug te blikken op mijn leesmaand en vooruit te kijken naar wat ik in het nieuwe jaar wil gaan lezen.

December was net als vorig jaar een gekke maand. Ik voelde me niet altijd even best: ik voelde veel spanning rondom mijn examenuitslag (waarvoor ik trouwens geslaagd ben!) omdat ik heel veel last kan hebben van faalangst. Maar ook de zorgen rondom c waren aanwezig. School moest wéér dicht en een paar activiteiten die ik had staan voor de kerstvakantie vielen opeens weg. Echt enorm balen. We moeten er maar het beste van maken. De laatste weken van het jaar heb ik wel veel kunnen lezen en dat was wél heel fijn.

Gelezen in december

Mijn leesmaand begon wat langzaam. Het duurde echt even voor ik door het eerste boek heen was. Ik kon geen leesritme vinden en was met andere dingen bezig. Daarna kwam ik echter op stoom!

 • Lore – Alexandra Bracken
 • FAQ gender – Mandy & Thorn
 • A magical year
 • Heksenkracht – Juliet Diaz
 • Katvis – Tjibbe Veldkamp
 • Thunderhead – Neal Shusterman
 • Empire of the vampire – Jay Kristoff (EINDELIJK!)
 • Het drielichamenprobleem – Cixin Liu
 • Great goddesses – Nikita Gill
 • Majesteit – Katherine McGee (ook eindelijk!)
 • Bloed – Holly Black
 • Dicken’s Kerstverhaal – Merel Leene
 • De bronzen stad – S.A. Chakraborty

En ik hoop Clanlands nog uit te lezen en ik ben bezig in The Toll.

Sowieso 13 boeken gelezen: een fantastische score!

Nieuwe boeken

December is een maand waarin er gemakkelijk nieuwe boeken een plekje naar mijn kast vinden. Wij vieren Sinterklaas altijd erg groots en tja, de 13e maand leent zich er ook voor om cadeautjes voor mezelf te kopen. Ook heb ik wat recensie-exemplaren ontvangen.

Ik heb de volgende boeken ontvangen van uitgevers: Lore (dit is de editie die ik heb gebruikt voor de illustratie op de kaft. Zelf had ik ook een examenplaar gekocht in november), Vleugels van de dood, Ontsnapt uithet slot, Het duizend eilanden experiment, Winterwereld, Bloed en Happlify your life. Daarnaast kreeg ik van Mirte een kruiden encyclopedie.

Van de sint kreeg ik: The forest of moon and sword, great goddesses, unravel the dusk, clanlands, a magical year en Tethered. Als kerstpakket mocht ik via mijn werk ook een boek uitzoeken. Ik heb gekozen voor Duistere dagenraad, maar hij is nog niet binnen!

Tot slot kocht ik zelf The nature of witches via Vinted.

Januari TBR

Voor januari heb ik een redelijk bescheiden stapeltje gemaakt, waarvan veel boeken uit de mediatheek op school komen. Ik heb ditmaal geen boeken doorgeschoven die ik niet uitlas van mijn TBR van volgende maand. Wel ben ik al begonnen in The Toll en hoop ik hem de komende maand uit te lezen. Verder moest het voor mijn gevoel vooral een soort nieuwe start zijn met boeken waar ik zin in heb. Ik denk ook dat ik meer zou kunnen lezen, maar dat is heel erg afhankelijk hoe en of de scholen open gaan. Ik ga namelijk leeslessen geven en wil ook meer schrijven.

Hoe was jouw leesmaand?

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.