De Wraak van de Wandelhoer (De Wandelhoer #2) – Iny Lorentz

Geplaatst op 28 september 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De Wraak van de Wandelhoer (De Wandelhoer #2) – Iny LorentzDe wraak van de wandelhoer Serie: De Wandelhoer #2
| 2013
Aantal pagina's: 475
ISBN: 9789401601030
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Marie heeft eindelijk rust gevonden. Ze is gelukkig getrouwd met Michel en in verwachting. Dan wordt Michel naar B?hmen gestuurd om de opstandige Hussieten neer te slaan en raakt hij gewond. De jaloerse ridder Falko laat hem voor dood achter en bericht Marie dat hij is gevallen. Dit bericht geeft opnieuw een dramatische wending aan het veelbewogen leven van Marie. Zal het lot Marie en Michel weer bij elkaar brengen en kunnen zij wraak nemen op Falko's verraad...? Het meeslepende vervolg op 'De Wandelhoer': sensueel, spannend en vol dramatische ontwikkelingen.

Koop De Wraak van de Wandelhoer bij Bol.com

Ik won de Wandelhoer en dit vervolg, De Wraak van de Wandelhoer, een tijd terug op het toenmalige Storyhunters. Waar ik mega blij mee was natuurlijk, want historische boeken zijn een feest. Toch was ik na het ontvangen een beetje geïntimideerd door de omgang van de boeken.. Terwijl ze niet eens zo dik zijn! Het duurde dan ook wel een poos voordat ik dit tweede deel van de plank pakte om open te slaan. Ik plaatste hem bewust op mijn september TBR met het doel dat ik hem nu gewoon niet meer naar achteren KON schuiven. Uiteraard heb ik hem nu gelezen en daar ben ik erg blij mee, want hij was weer GOED.

Wel heb ik er een tijdje over gedaan. Een titel als de wandelhoer vind ik zelf erg goed, maar omdat ik veel lees op openbare plekken zoals een middelbare school, leek het me niet echt pedagogisch verantwoord om daar zo’n titel open te slaan. Ik las het dus in de vrije uurtjes thuis. En ik moet zeggen: dat was ook wel weer eens lekker.

Ondanks dat ik het vorige deel dus al een tijd terug had gelezen, zat ik weer zo in het verhaal. De Wraak van de Wandelhoer speelt zich een aantal jaar na het einde van deel 1 af, waardoor je niet verveeld wordt met ellenlange niet boeiende stukken over het kasteelleven. Wel leek ik in mijn hoofd te hebben dat dit boek zich in de 13e eeuw afspeelde, dus mijn hoofd was een beetje raar aan het goed. Misschien komt het door de ietswat barbaarse houding jegens vrouwen die alle mannen hebben. Je merkt niets van de edele houding die je wel in andere landen ziet… Maar aan de andere kant was het in die tijd ook gewoon een bende in Duitsland en omliggende landen. Qua sfeer is het boek dan ook erg sterk.

Wat ik wel jammer vond is dat het boek ergens aanvoelt als ‘De Wandelhoer’ in een ander malletje. Weer veel verkrachtingen, weer een rondreis.. Je kent het. Ook in de vertaling vond ik veel herhaling zitten. Dat is jammer. Wel biedt het verhaal weer een erg uitgebreid plot, waardoor je als lezer heel veel meemaakt en een goed beeld krijgt van het leven in die tijd. Wel vind ik het jammer dat je aan het eind niet meer terugkeert bij bepaalde personages. Hierdoor had ik niet het gevoel dat ik het lekker kon afsluiten.

Ondanks deze punten van kritiek is De Wraak van de Wandelhoer waarlijk heerlijk boek. Ik vond hem minder heftig en extreem dan deel 1, maar wel weer erg sterk geschreven. Je merkt dat de auteurs gedegen onderzoek hebben gedaan (al verpest het feit dat bij de verklarende woordenlijst wikipedia wordt genoemd het wel weer). Al met al een heerlijke staaltje historisch vermaak van onze Oosterburen.

Hou jij van historische verhalen en ben je niet bang om te lezen over gruwelijkheden? Dan is dit een reeks die je niet mag missen.

Het eerste deel uit deze reeks: De Wandelhoer

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

3 responses to “De Wraak van de Wandelhoer (De Wandelhoer #2) – Iny Lorentz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.