De Vloek van de Titaan: De graphic novel – Rick Riordan

Geplaatst op 21 april 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Vloek van de Titaan: De graphic novel – Rick RiordanDe vloek van de titaan door Rick Riordan
Ook door deze auteur: De Bliksemdief
Serie: Percy Jackson and the Olympians: the graphic novels #3
Andere boeken in deze serie: De Bliksemdief
Uitgever: Van Goor | Maart 2019
Genres: Graphic Novel, Fantasy
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789000360635
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Je vecht niet iedere dag met een half-leeuw-half-mens. Maar als je de zoon bent van een Griekse god, kan dat zomaar gebeuren. En nu wordt mijn vriendin Annabeth vermist, is er een godin gevangengenomen én moeten we het opnemen tegen de Titaan Kronos. O ja, en het orakel heeft voorspeld dat een van ons het niet zal overleven...

Dit is het derde deel van de Percy Jackson-serie dat bewerkt is tot graphic novel. De wereld van de Griekse goden en halfgoden komt opnieuw tot leven met de illustraties van Attila Futaki. Lees, kijk en laat je meeslepen!

Rick Riordan heeft me eigenlijk nog nooit teleurgesteld en ook de graphic novels die bij de Percy Jackson serie zijn gemaakt, bevallen me prima. Ondertussen is het derde deel, De vloek van de titaan, verschenen. Uiteraard kon ik niet wachten om deze te lezen!

Als je de zoon bent van een Griekse god, dan loop je altijd gevaar. Annabeth wordt vermist, er is een godin gevangen genomen en de titaan Kronos heeft het op Percy Jackson gemunt. En dan heeft het orakel ook nog voorspeld dat een van hen het niet zal overleven. Percy gaat mee op een nieuwe queeste en leert daarbij nieuwe mensen kennen, die niet allemaal het beste met hem voorhebben. Met illustratie van Attila Futaki.

De boeken van Rick Riordan zijn boeken waarin er veel gebeurt. De avonturen zijn veelvoudig aanwezig en dus moet je schrappen als je er een graphic novel adaptatie van wilt maken. Net zolang schrappen tot er een rode draad overblijft om te volgen. In dit geval is het ook zo met De vloek van de titaan. Het gaat ontzettend snel.

Die snelheid zorgt er soms voor dat gebeurtenissen en introducties van personages nogal abrupt aanvoelen. Ze komen behoorlijk uit de lucht vallen en je krijgt als lezer weinig extra informatie mee om de boel te plaatsen. Ook een deel van de humor is verloren gegaan. Dit vind ik jammer, want dit is wel een van de krachten van de serie, namelijk.

Hoewel ik het heerlijk vond dit boek te lezen, vond ik het dus behoorlijk snel gaan. De tekeningen zijn prima, zij het misschien wat donker. Soms vond ik personages ook wat onherkenbaar, of vielen ze teveel weg tegen de rest. Zonde, want juist met de tekeningen kan je heel veel weggelaten verhaal invullen.

Er missen voor mij een aantal belangrijke scenes in deze graphic novel van De vloek van de titaan. Het voelt daardoor gehaast aan. Daarnaast vind ik het tekenwerk wel aardig, maar niet bijzonder genoeg. De personages lijken veel te veel op elkaar en het kleurgebruik is ontzettend eenzijdig. Hierdoor is het soms lastig personages te herkennen.

Wel denk ik dat veel lezers die de Percy Jackson boeken bijvoorbeeld te dik vinden, zich met deze reeks goed zullen vermaken. Graphic novels zijn een fantastische aanvulling op het aanbod.

De vloek van de titaan is een en al actie

Ik heb dus een nogal gemixt gevoel bij de graphic novel van De vloek van de titaan. Aan de ene kant vind ik hem hartstikke leuk, maar aan de andere kant had het beter gekund. Het gaat net te snel en het tekenwerk had beter gekund. Het is wel beter dan de eerste 2 boeken, trouwens!

three-stars

Tags: ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.