De verrader (The Unknown Assassin #3) – Allen Zadoff

Geplaatst op 26 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De verrader (The Unknown Assassin #3) – Allen ZadoffDe verrader door Allen Zadoff
Ook door deze auteur: Boy Nobody
Serie: The Unknown Assassin #3
Andere boeken in deze serie: Boy Nobody
Uitgever: Clavis | september 2015
Genres: Young Adult, Jeugd, Thriller, Mysterie, Avontuur
Aantal pagina's: 282
ISBN: 9789044825107
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Het Programma heeft Boy Nobody op meerdere missies gestuurd. Uiteindelijk doodde hij altijd wie hij moest doden. Maar nu hij even op non-actief staat, heeft Boy Nobody zijn eigen opdracht: zijn vriend Howard bevrijden, die bij de vorige missie door Het Programma is gevangengenomen. In het huis waar hij Howard aantreft, wordt ook het mysterieuze meisje Tanya vastgehouden. Is zij wel te vertrouwen? Boy Nobody besluit haar mee te nemen. Terwijl ze op de vlucht zijn voor Het Programma, gaan de drie jongeren op zoek naar de vader van Boy Nobody. Leeft hij nog, en zo ja, waar kunnen ze hem vinden? Terwijl Boy Nobody zijn eigen verleden onder ogen moet komen, gaat hij nog één keer de strijd aan met Het Programma.

Het derde en laatste boek over Boy Nobody is opnieuw een zenuwslopende actiethriller voor Young Adults. Een adembenemende pageturner boordevol gevaar, met een even verrassende als bevredigende ontknoping.

Er zijn van die series die bijna niemand kent of oppakt. Er dat terwijl ze eigenlijk heel hard aangemoedigd moeten worden aan het publiek, omdat ze gewoonweg de aandacht verdienen. Deze boeken, waarvan ik vandaag het slot De verrader bespreek, raken ondergesneeuwd onder al het aanbod, terwijl ze heel vermakelijk voor een groot publiek kunnen zijn. De Boy Nobody trilogie is zo’n reeks. Ik weet zeker dat vele jongeren (en dan vooral jongens) zullen genieten van dit spannende avontuur, maar ik weet ook zeker dat veel van die jongeren nog nooit van deze reeks gehoord hebben.

Laten we beginnen met het feit dat een stoere jongen de hoofdrol speelt en dat hij een sluipmoordenaar is. Fans van Assassins creed; aansluiten alsjeblieft. Ondanks zijn eenzame en gedisciplineerde leven maakt hij vrienden en leert hij gevoelens kennen. Gevoelens waarvan hij niet altijd weet hoe hij er mee om moet gaan.

In dit derde deel is Boy Nobody op de vlucht voor zijn eigen opdrachtgevers, maar bovenal voor Mike, waarvan hij net heeft gehoord dat hij zijn ouders heeft omgebracht. Mike wil hem koste wat kost ter verantwoording roepen voor zijn verraad; Boy Nobody is namelijk van plan om de organisatie waar hij voor werkt op te doeken. En om dat te doen heeft hij antwoorden nodig en bondgenoten. Maar wie hij kan vertrouwen? Dat weet hij niet. Jij als lezer ook niet. Allen Zadoff zet je daarbij verschillende malen op een verkeerd spoor en dat werkt ontzettend goed. Het boek is snel, vol actie en zit vol gevaar uit allerlei hoeken.

Van de eerste tot de laatste letter wist het boek me te boeien. De spanning werd goed opgebouwd en het was net alsof ik zelf ook op de vlucht was. Het boek is enorm toegankelijk, ook voor lezers die jonger zijn dan de Young Adult leeftijd. Dit is een perfect voorbeeld van een boek wat de overgang tussen Jeugd en YA verbeeld. Het bevat de spanning en vlotheid van een goed jeugdboek en de karakterontwikkeling en verdieping van een young adult. Een prima combinatie dus; vooral voor jongens op de middelbare school. Dit is zo’n boek wat ik mijn eerste en tweedeklassers absoluut zou aanraden, maar ouderejaars die niet zo graag lezen ook. Het is namelijk geschikt voor een breed publiek en bevat de spanning van een goede actiefilm.

Zoek jij een boek waarbij je vanaf het eerste woord wordt meegesleurd en waarbij er op een vlot tempo heel wat geheimen worden ontmaskerd? Dan raad ik je De verrader en de rest van de Boy Nobody serie van harte aan. Naast het opgroeien als tiener, is Boy Nobody namelijk een sluipmoordenaar met een missie. Het gevaar spat van de pagina’s en voor je het weet ben je net zo meegesleurd met het verhaal als ieder ander personage.
Eerder recenseerde ik Boy Nobody en De opdracht, de voorgaande boeken van deze trilogie.

De verrader

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “De verrader (The Unknown Assassin #3) – Allen Zadoff

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.