De Strijdmagiër (Summoner #3) – Taran Matharu

Geplaatst op 23 mei 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Strijdmagiër (Summoner #3) – Taran MatharuDe Strijdmagiër door Taran Matharu
Ook door deze auteur: The Novice
Serie: Summoner #3
Andere boeken in deze serie: The Novice
Uitgever: Van Goor | April 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789000359721
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Fletcher en zijn vrienden moeten vechten om te overleven als ze de ether doorkruisen op zoek naar een weg terug naar hun eigen wereld. Terwijl ze worden opgejaagd door Wyvern-rijders en de wilde demonen die de buitenaardse jungles bewonen, begint de tijd te dringen voordat het tegengif tegen de levensgevaarlijke lucht van de ether opraakt. Maar dat is nog niet het grootste gevaar: Fletchers aartsvijand Khan heeft een plan om het koninkrijk en alles en iedereen waar Fletcher van houdt te vernietigen

De Nieuweling voelde als een heerlijk warm bad. Mix Harry Potter, Lord of the Rings en Pokemon en je krijgt een heerlijk verslavende mix. De wereld van de summoner serie is er eentje vol spanning, avontuur, vriendschap en bijzondere wezens. Ik raakte er verslaafd aan! Ik was dan ook erg blij toen ik van Best of YA de kans kreeg om het derde boek te lezen: De strijdmagiër. En wat ziet deze hardcover er weer prachtig uit!

Fletcher en zijn vrienden zitten vast in de giftige ether, samen met hun demonen. Ze zijn op zoek naar een uitweg, maar worden opgejaagd door Wyvern-rijders en gevaarlijke wilde demonen. Het tegengif raakt op en de dreiging van Khan wordt groter en groter. Zullen ze kunnen ontsnappen voor zowel zij als de rest van het rijk ten onder gaan?

Deze serie is een typische fantasy voor jongere lezers waarin eigenlijk alle tropes langs zullen komen. Een stoere held, handige vrienden van een ander ras, een lelijke slechterik en een dierlijke bondgenoot die letterlijke een evolutie door zal maken. Het hele goed versus kwaad is behoorlijk zwart-wit met maar weinig ruimte voor een grijs gebied en dat vind ik wel jammer. Ik hou er namelijk wel van als een auteur met het grijze gebied speelt, waarin niets is wat het lijkt.

Toch is het wederom een erg verslavend boek. Ik vond het lekker meeslepend en ik kon me heel goed voorstellen hoe de wereld – zelfs de ether – eruit zag. Ook de bijzondere demonen komen goed tot hun recht en worden duidelijk beschreven door Taran Matharu. Maar op veel andere vlakken is het natuurlijk haast een game of serie, waarin zelfs sterkteniveaus een rol spelen.

Strijdmagiër is een avontuurlijk boek vol spannende momenten. Het loopt van spannend moment naar spannend moment toe, waarbij de relatie tussen de personages (en hun wezens) centraal staat. Hier en daar vond ik er wel wat kromme zinnen tussen zitten, alsof de vertaling niet helemaal lekker liep. Dat vond ik af en toe wel een beetje storend. Gelukkig heb ik alsnog erg veel plezier gehad tijdens het lezen.

Wat ik fijn vind aan Fletcher, en ook aan zijn rol in dit boek, is dat hij iedereen wil beschermen en niet zal stoppen voor hij dat gedaan heeft. Hoe vaak zijn rivalen of tegenstanders hem ook onderuit trappen, hij zal weer opstaan. Dit maakt hem inspirerend voor vele jongeren; opgroeien is immers niet makkelijk. Dit is dan ook zo’n typisch boek waarin je als tiener wil verdwalen; je wilt je eigen demon (een grifuil alsjeblieft) en meestrijden met de rest. Want magie beheersen is natuurlijk hartstikke cool.

Hoewel dit het laatste boek van de serie is (er komt nog wel een prequel), is het boek niet heel erg gesloten; er is ruimte voor de auteur om het verhaal ooit weer eens op te pakken. En daar leent een wereld als deze zich natuurlijk perfect voor. Ook in dit boek laat Matharu weer zien hoeveel fantasierijke aspecten de door zijn geschapen wereld heeft.

De strijdmagiër is een fijne en avontuurlijk slotdeel.

Al met al heb ik weer erg genoten van Strijdmagiër. Het is dan misschien geen heel vernieuwd boek, maar ik vind de wereld echt heel erg leuk en het avontuurlijke karakter beviel me ook enorm. Ik ken heel wat jongeren die zullen smullen van deze reeks.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “De Strijdmagiër (Summoner #3) – Taran Matharu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.