De Raven (De raven #1) – Kass Morgan & Danielle Paige

Geplaatst op 3 mei 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Raven (De raven #1) – Kass Morgan & Danielle PaigeDe raven door Kass Morgan
Ook door deze auteur: De 100
Serie: De Raven #1
Uitgever: Blossom Books | Februari 2021
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 358
ISBN: 9789463493321
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Magie zit in hun bloed

Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven.

Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen.

Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Ik hou van heksenboeken. Echt. Enorm. Komt er een heksenboek uit voor jongeren? Ik wil het. Boeken als de Wicca-serie of Hazel’s pentakel? Ik zou dat kunnen blijven lezen. Dat was ook de reden waarom ik dit boek van Kass Morgan & Danielle Paige wilde lezen. Niet alleen omdat ik al bekend was met hun eerder werk, maar dus vooral omdat De Raven over een heksencoven op een universiteit gaat. Dat kon gewoonweg niet fout gaan, toch?

Vivi Devereaux kan haar geluk niet op als ze mag gaan studeren aan de universiteit van Westerly. Eindelijk klaar met het zwervende bestaan van haar moeder! Ze besluit zich aan te sluiten bij de exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Dit blijkt echter niet een gewone sociëteit te zijn: het zijn heksen! Een van hen? Scarlett. Scarlett weer al haar leven lang dat ze een heks is en wil koste wat kost voorzitter worden volgend jaar. Ze heeft alleen een geheim. De meiden worden met elkaar verbonden en moeten ondanks hun verschillen samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder zullen gaan.

Yessss. De Raven was echt een heksenverhaal zoals ik wilde: heksen in onze wereld. Gewone meiden die toevallig ook heks zijn. Gegoten in een spannend verhaal vol vriendschap, jezelf leren kennen, een vleugje romantiek en een dreigend gevaar.

Wat ik ook fijn vond aan De Raven is dat ik veel elementen uit de hekserij zag terugkomen. Tarotkaarten, maar ook de elementen spelen in veel gevallen een grote rol in hekserij. Helaas zijn de magische krachten die de meiden hebben niet echt, want die zijn heel cool! Ik vond het ook echt een meerwaarde dat de magie verbonden was aan de kaarten: dit gaf het boek echt een unieke vibe.

De raven is een spannend en duister verhaal zonder echt eng te worden. De sfeer vond ik fantastisch en daar genoot ik intens van. Gelukkig maar, want de aanloop van het verhaal vond ik best traag. Ik had verwacht dat het boek eigenlijk wat vlotter zou lezen. Dit is niet perse een nadeel, want zo heb ik er ook langer over gedaan en er dus ook meer van genoten.

De personages zijn prima. De jongens hadden me absoluut gestolen kunnen worden (ik ben ze al vergeten) en de romantiek boeide me ook minder. Misschien was het boek zelfs beter geworden, want nu zat er echt onnodige drama in. Scarlett vond ik het tofst: ze had ambitie, wilde aanpakken en was een enorme kracht. Vivi vond ik wat flauwtjes. Ze liep maar wat mee en kwam in mijn ogen niet helemaal tot haar recht.

Wat ik wel echt jammer vond is dat je relatief weinig meekrijgt van de universiteit. Behalve de groepen merkt je eigenlijk niet dat het zich op een school afspeelt. En dat vind ik jammer want het had makkelijk gekund. In mijn beleving had het net zo goed een middelbare school kunnen zijn in Frankrijk, of wat dan ook. Ik hou ervan wanneer een locatie invloed heeft op het verhaal en dat miste ik een beetje. Maar ik ben nu wel echt enorm aan het muggenziften, want verder heb ik echt enorm van het boek genoten.

Als je op zoek bent naar een verhaal over heksen in onze wereld met net een tikkeltje meer magie, dan is De Raven echt een boek voor jou. Daarnaast is het boek spannend, heeft het een fantastische sfeer en wil jij net als de meiden het mysterie oplossen. Ik hoop zeker dat er een vervolg komt.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.