De 100 – Kass Morgan

Geplaatst op 23 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

De 100 – Kass MorganDe 100 Serie: De 100 #1
Andere boeken in deze serie: Dag 21
| 18 februari 2014
Aantal pagina's: 312
ISBN: 9789020679694
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…

Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde?
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?

De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

De 100 is het eerste boek van de gelijknamige tv-serie.

Een tijdje terug bestond Storyhunters 1 jaar en een van de winacties die zij organiseerde was de Hunterclub, waarbij we met alle winnaars en hunters tegelijk een boek zouden lezen. Ik was een van de gelukkigen die mee mocht doen! We kregen allemaal het prachtige Blossom Books-boek ‘De 100‘ thuisgestuurd, waar binnenkort een heuze tv-show van zal verschijnen. Een tijd lang heb ik getwijfeld of ik deze recensie wel zal schrijven, omdat er op Storyhunters ook een blog zal verschijnen waar mijn mening bij zal staan. Maar na lang wikken en wegen besloot ik dat mijn eigen stukje over het boek vast ook niet mis is. Ik probeer het dan wat korter te houden dan normaal en zal het aangeven wanneer de Hunterclub-blog bij Storyhunters is verschenen…

 
Ik heb volgens mij nog nooit zo snel een pakje opengemaakt, want het was Blossom Books gelukt me helemaal lekker te maken voor de vormgeving van dit boek. Als illustrator ben ik daar heel gevoelig voor en kan ik behoorlijk kritisch zijn.. Maar alleen al het schutblad – met het universum – maakt het hele boek alles al waard. Het hele geheel is mooi en passend bij het boek. Natuurlijk zijn er wat puntjes die wat mij betreft anders hadden gekund.. maar he. Laten we het hebben over de inhoud.
Ik keek behoorlijk uit naar dit boek en daardoor waren mijn verwachtingen torenhoog. Ik verwachtte een bloedstollend dystopisch verhaal dat me continu op het puntje van mijn stoel zou houden. Helaas viel dat – door mijn verwachtingen – een beetje tegen. Leuk vond ik het zeker, maar de spanning bleef een beetje uit. Hierdoor was het boek ergens een grote anti-climax, omdat de spanning die beloofd werd niet werd waargemaakt. Het voelde allemaal als een grote introductie voor het volgende verhaal. Met een mega cliffhanger op het eind.
De personages van het boek vind ik goed uitgewerkt. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en komen daarbij allemaal aan het woord door het wisselende perspectief. Hierdoor blijf je een flinke vaart in het verhaal houden en leer je alle personages kennen. Ik vond ze allemaal wel interessant eigenlijk en ben dan ook heel erg benieuwd hoe ze zich zullen ontwikkelen in de toekomst.
Een ding is Kass zeker gelukt: ze heeft me met haar personages en verhaal weten lekker te maken voor de volgende delen én de serie. Ik hoop dat in het volgende boek de actie eindelijk van de grond komt en het echt bloedstollend spannend wordt. Ergens zaten er in De 100 behoorlijk wat voorspelbare elementen, maar omdat er nog behoorlijk wat informatie is achtergehouden, zorgt dat voor bijzondere speculaties. Ik weet in ieder geval zeker dat ik niet kan wachten op het vervolg!
Ik wil Blossom Books & Storyhunters bedanken voor het beschikbaar stellen van dit boek. 
four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “De 100 – Kass Morgan

  1. Vrésélijk die cliffhanger aan het einde, hè o.O En dan te bedenken dat het een tweeluik is, dus ik hoop dat die dubbel zo dik is, hehe. Gelukkig komt ie in oktober of zo al uit 😀

  2. Rosanne

    Oei, ik wordt lichtelijk enthousiast door jouw recensie. De 100 staat al een lange poos op mijn TBR, maar net niet zo opdringerig dat ik hem zsm wil lezen. Of zo. Hij bungelt een beetje halverwege die lijst. Misschien moet ik hem toch maar een keer erbij pakken dan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.