Dag 21 (De 100 #2) – Kass Morgan

Geplaatst op 5 januari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Dag 21 (De 100 #2) – Kass MorganDag 21 Serie: De 100 #2
Andere boeken in deze serie: De 100
| 15 oktober 2014
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789020679793
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

In deel 2 zijn de 100 inmiddels 21 dagen op aarde. Ze zijn de eerste en enige mensen die sinds eeuwen weer voet zetten op de aarde – denken ze tenminste. Het lijkt erop dat de 100 samen moeten werken om zich te verdedigen tegen een onbekende vijand. Wells doet verwoede pogingen de groep bij elkaar te houden, terwijl Clarke op weg gaat naar Mount Weather, op zoek naar andere kolonisten. Bellamy denkt alleen maar aan zijn zusje Octavia en wil haar koste wat het kost redden. En op het ruimteschip staat Glass voor de onmogelijke keuze tussen de liefde van haar leven of haar eigen leven.

Na een knoeperd van een cliffhanger bij de 100 was ik een van de vele enthousiastelingen die niet kon wachten op het vervolg. We kregen natuurlijk de serie (die even wennen was en ik nog helemaal niet ver heb gekeken), maar dat is toch anders. Ik vroeg me tijdens het kijken van aflevering twee dan ook al af: hoe gaat Morgan in HEMELSNAAM nog een heel verhaal in een tweede boek proppen? Het zou immers een tweeluik worden. En het overgrote deel van De 100 was eigenlijk inleiding.

Nou… Na het lezen van Dag 21 ben ik helaas weer een droom armer. God, wat ben ik teleurgesteld zeg. Zelfs nu, een paar weken later, voel ik mezelf er nog chagrijnig over worden. Ja, de kaft is werkelijk prachtig, maar de inhoud deed me eigenlijk helemaal niks.

Het wordt dus helemaal geen tweeluik, maar gewoon een serie.. En dat merk je meteen: er gebeurt weer geen ene reet in dit boek. Het voelde een beetje alsof dit boek probeert mee te liften met de tv-serie; terwijl ze zo ontzettend verschillend in. Is het succes van de serie verstikkend voor de boeken? Ja, dat denk ik wel. Er gebeurt echt veel te weinig om memorabel te zijn en dat is ZO ZONDE. Waarom is het geen beloofd tweeluik geworden? Waarom blijft het zo oppervlakkig?

Het kabbelt allemaal een beetje voort zonder echte actie. En daardoor is de plot nogal oppervlakkig en doorzichtig. Stiekem zitten er namelijk ontzettend veel onafgewerkte stukken in die worden verdoezeld onder – jawel – afbreking van wat personen zien/zeggen of denken. Heel slim hoor, dingen verstoppen.. Maar ik kon het niet echt waarderen. Het voelde als onaf, niet uitgewerkt.. Alsof de schrijfster het zelf allemaal nog niet had bedacht maar wel een boek achter moest leveren. Ik ben er behoorlijk zuur over.. Het is dat ze samen zo mooi in de kast staan.

Jullie merken het al, ik ben niet zo bijster positief over dit boek. Ik had er gewoon zo veel meer van verwacht, want de 100 vond ik wel echt leuk. Maar na dit boek snapte ik spontaan de kritiek die anderen op de 100 leverde ook. Echt, als je een boek schrijft – zeker als er een serie van is/komt – dan verwacht ik gewoon veel meer actie. De sensatie die van het zilveren scherm spat, zou ook op papier moeten vlammen. Maar helaas is dit niet het geval.

Toch weet Morgan wederom met het einde te motiveren het vervolg te lezen. Maar eigenlijk heb ik helemaal niet zo veel zin weer te moeten wachten op een boek waar alles zo is uitgesmeerd.

Urgh. Ik baal van Dag 21 en dat vind ik jammer!

 

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “Dag 21 (De 100 #2) – Kass Morgan

  1. Gaia Steinbuch

    Wat jammer dat dit boek zo tegenviel! Ik zou me maar niet zo druk maken over het vervolg, tenzij je het echt wilt lezen, want er zijn vast veel leukere boeken te vinden. Ik heb overigens geen van beide delen gelezen, dus ik kan daar verder mijn mening niet over geven. Ik vind dat je wel een goede recensie geschreven hebt.

    • Dankjewel! Ik denk ook niet dat ik het nieuwe deel vrij snel hoef te hebben/lezen. Ik keek echt enorm uit naar Dag 21, en dit was dus echt een domper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.