De Nachtbrenger (Vuur en As #3) – Sabaa Tahir

Geplaatst op 13 december 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Nachtbrenger (Vuur en As #3) – Sabaa TahirDe nachtbrenger door Sabaa Tahir
Ook door deze auteur: De heerschappij van de maskers
Serie: Vuur en As #3
Andere boeken in deze serie: De heerschappij van de maskers
Uitgever: LS Amsterdam | Mei 2018
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9789024580552
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

De Nachtbrenger van Sabaa Tahir is het razend spannende vervolgdeel van de bestsellerreeks Vuur en As, rondom Laia van Serra en Elias Veturius.

Binnen het Imperium en daarbuiten wordt de dreiging van een oorlog steeds groter…

Terwijl Helena vecht tegen Keizer Marcus en de machtshonger van de Commandant, staan de levens van haar zus en alle anderen in het rijk op het spel.

Ver weg van huis probeert Laia uit alle macht de Nachtbrenger te stoppen. Maar haar jacht op hem wordt gesaboteerd door een vertrouweling. Intussen heeft Elias zijn vrijheid opgeofferd om te dienen als Zielenvanger, hij is dood noch levend. Kost deze keuze hem zijn menselijkheid?

Het was al een tijd geleden dat ik deel twee las én De nachtbrenger stond ook al een tijd ongelezen in mijn kast. Ik keek enorm uit naar het lezen van dit boek, want ik vond de eerste twee delen heel goed in elkaar zitten. Toch stelde ik het uit. Ergens was ik een beetje bang dat ik teveel was vergeten, naar zo’n lange tijd.

De oorlog dreigt voor zowel binnen als buiten het Imperium. Helena vecht tegen Keizer Marcus terwijl de levens van haar zus en alle andere bewoners van het rijk op het spel staan. Laia probeert de Nachtbrenger te stoppen, maar wordt gehinderd door iemand die ze vertrouwde en Elias heeft zichzelf opgeofferd door te dienen als Zielenvanger. Zijn menselijkheid staat op het spel.

Ondanks dat het een tijd geleden was, lukte het me goed om weer in de serie te komen. De nachtbrenger is ontzettend goed geschreven en wist me vanaf de allereerste pagina weer mee te slepen. De schrijfstijl is fantastisch en hoe de plotlijnen met elkaar verweven zijn: top!

Het is geen gemakkelijk boek. Je volgt immers verschillende personages op verschillende plekken die ook nog eens allemaal bezig zijn met hun eigen ding. Het staat allemaal wel in verband met elkaar, maar het is dus ook wel schakelen. Mijn angst was ongegrond, dus daar ben ik blij mee.

De nachtbrenger weet de spanning goed vast te houden. Personages blijven in hun rol en er overkomt hen precies genoeg drama om het spannend te houden, zonder dat het overdreven of vergezocht wordt. Nu moet ik bekennen dat ik eerst dacht dat dit het slot was, maar er komt nog een deel. Maar goed ook, want er liggen nog heel wat onbeantwoorde vragen klaar.

Ik vind het knap wanneer een auteur een derde boek weet te schrijven en de spanning toch hoog weet te houden. Toch zie ik liever meer afronding per boek. Ik hou van series, absoluut, maar ik hou er vooral van wanneer elk boek een soort afgerond element binnen de serie bevat. Dat miste ik ergens toch wel een beetje. Dit boek was vooral actie.

Actie naar actie naar actie en dat was op dit moment het juiste boek voor mij. Bij andere recensenten las ik dat ze weinig klik voelde met de personages en nu ik erover nadenk had ik dat op sommige punten ook wel. Ik vond Helena’s stuk alleen interessant vanwege haar zus en welke gevolgen dit kon hebben en van de drie hoofdpersonages had ik met Laia de meest klik. Elias, tja, waar ik hem bij boek één nog erg interessant vond, voelde ik in De nachtbrenger niet heel veel voor hem.

Al met al heb ik genoten van De nachtbrenger, meer dan ik had durven hopen. Ondanks de vele verhaallijnen en de lange pauze lukte het me zonder al te veel moeite om meegesleurd te worden door het verhaal. Dat kwam vooral doordat er een hoog tempo in zit, denk ik.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.