De gevangene van Vallenia – Lynette Noni

Geplaatst op 9 april 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De gevangene van Vallenia – Lynette NoniDe gevangene van Vallenia door Lynette Noni
Ook door deze auteur: De genezer van Zalindov
Serie: The Prison Healer #2
Andere boeken in deze serie: De genezer van Zalindov
Uitgever: Boekerij | Februari 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 415
ISBN: 9789022595138
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Kiva heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft zint ze op wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen - tot de avond van het Rivierfestival.

Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen herenigd. Maar het weerzien pakt heel anders uit dan ze had gehoopt. In de weken die volgen wordt Kiva's loyaliteit zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

Na De genezer van Zalindov was ik natuurlijk erg nieuwsgierig geworden naar het vervolg. Ik vond het een heerlijk boek en hoopte natuurlijk dat het vervolg net zo veel leesplezier op zou leveren en geen last van hebben van het tweede boek syndroom. Ik kreeg een wederom prachtige limited edition opgestuurd van Best of Fantasy en dook al snel in het boek!

Kiva heeft de elementproeven overleefd en is daarom vrijgelaten uit Zalindov. Om wraak te kunnen nemen op wat haar is aangedaan, moet ze haar broer en zus vinden zodat ze samen de troon kunnen terugeisen. Het is echter knap lastig om het paleis uit te sluipen onder het toeziend oog van kroonprins Jaren – tevens haar love interest. Kiva komt er gaandeweg echter achter dat haar allerlei leugens zijn verteld en al snel raakt ze verstrengeld in een web van politieke spelletjes. Haar loyaliteit zal zwaar op de proef worden gesteld en haar eigen geheimen wegen ook ontzettend zwaar.

In dit tweede deel zitten we niet langer in Zalindov, maar in een gouden kooi in het paleis. Kiva is vrij, maar wordt scherp in de gaten gehouden, vooral als de vermoedens ontstaan dat ze bij de rebbel hoort. Ik vond haar interne worstelingen erg goed overgebracht. Haar twijfels waren realistisch en hadden invloed op haar handelen.

Wel merkte ik echt dat het een tweede deel was, helaas. Ik had in eerste instantie begrepen dat het een duologie zou worden, maar blijkbaar komt er sowieso een boek 3. Hierdoor is het verhaal wat verder uitgesmeerd. Nu is dat niet perse erg, maar het voelde daardoor wel wat langzamer gaan. Er zitten absoluut spannende momenten in, maar het tempo werd er in mijn beleving meerdere malen uitgehaald.

Sommige delen in De gevangene van Vallenia vond ik erg origineel, maar in andere delen verviel Lynette Noni in clichés. Niet perse storende clichés, maar het viel me wel op. Hierdoor had ik misschien ook net teveel hoge verwachtingen op het gebied van bijvoorbeeld spanning.

Desalniettemin was het einde echt heel tof en kijk ik er nu al naar uit om het derde deel te kunnen lezen. Hopelijk maakt dat echt alle verwachtingen waar!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “De gevangene van Vallenia – Lynette Noni

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.