De Gevangen Koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Geplaatst op 6 januari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Gevangen Koningin (Iskari #2) – Kristen CiccarelliDe gevangen koningin door Kristen Ciccarelli
Ook door deze auteur: Iskari - De laatste Namsara
Serie: Iskari #2
Andere boeken in deze serie: Iskari - De laatste Namsara
Uitgever: Blossom Books | Oktober 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789463491310
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Er waren eens twee zussen, die door een bijna onbreekbare band voor eeuwig aan elkaar verbonden waren. Als ze boos werden, versplinterden spiegels. Als ze blij waren, bloeiden er bloemen. Het was magie waar ze zuinig op waren, totdat Essie omkwam bij een vreselijk ongeluk, en haar ziel in deze wereld werd opgesloten.

Roa komt uit de struiklanden, een gebied dat jarenlang is onderdrukt door de koning van Firgaard. Het leek dan ook de perfecte kans toen Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard, haar om hulp smeekte om zijn vader af te zetten. Roa beloofde Dax en zijn zus Asha te helpen met een leger, als hij haar koningin zou maken.

Nu is Roa een ongeliefde struiklandkoningin, ver van huis en getrouwd met de jongen die verantwoordelijk was voor het ongeluk van haar zusje. En het ergste: Dax komt zijn gemaakte beloftes niet na, en haar volk lijdt nog steeds.

Dan doet zich een kans voor om alles recht te zetten, een kans voor Roa om te ontsnappen, haar volk te redden en haar zus te wreken.

Ze hoeft alleen maar de jonge koning te vermoorden.

Ik lees natuurlijk ontzettend veel en het kan nooit dat ik evenveel uitkijk naar elk boek. Het resultaat is dat sommige boeken echt jaren ongelezen in de kast blijven liggen, simpelweg omdat ik ze vergeet, ik er geen zin in heb of omdat er boeken uitkomen waar ik wél enorm naar uitkeek. De gevangen koningin was zo’n boek. Het eerste deel van Iskari was namelijk zo’n enorme verrassing! Ik had niet verwacht het boek zo leuk te vinden, dus de verwachtingen waren torenhoog bij het tweede deel, waarvan ik enkel wist dat er een andere stoere dame in de hoofdrol zou zitten. 

Roa en Essie waren als tweeling onafscheidelijk, totdat er een tragisch ongeluk gebeurde waarbij Essie om het leven kwam. Haar ziel bleef echter in deze wereld en nam de vorm van een valk aan. Nu is Roa de vrouw van Dex, en koningin. Het volk is echter niet zo blij met deze koningin uit de Struiklanden. En Roa is niet blij met Dex; hij komt zijn belofte om haar volk te redden niet na én hij is verantwoordelijk voor de dood van Essie. Roa ziet slechts een mogelijkheid om de ziel van haar zus te bevrijden. Ze hoeft alleen maar de koning te vermoorden met een speciaal mes. 

Waar het eerste deel echt meer fantasy was, zo met die draken en de vele verhalen, is De gevangen koningin veel meer politiek gericht. Dit was echter absoluut niet storend, want de setting leent zich er perfect voor en ademde nog net zo veel magie als het eerste boek. Het is namelijk enorm bijzonder hoe oude verhalen een rol spelen in deze wereld. Ook in dit verhaal is dit zo, al focust het zich meer op één verhaal. Tevens krijgen we flashbacks mee over wat er tussen Essie, Roa en Dex gebeurd is. 

Wat ik tof vond is dat Roa een heel sterke meid is die denkt dat ze de meeste touwtjes in handen heeft. Ze onderschat Dex enorm en het spel tussen de twee vond ik fascinerend en sterk overkomen. Ik moest echter wel een beetje wennen aan Roa, maar langzaam maar zeker vond ik haar steeds toffer worden. 

Hoewel het verhaal erg sfeervol is en enorm meeslepend is, heb ik dit boek niet in een zucht kunnen uitlezen. Alle intriges zorgde ervoor dat ik het boek geregeld even weg moest leggen om een plekje te geven. Zeker op het einde zat ik op het puntje van mijn stoel en het einde vond ik persoonlijk erg sterk. Ik besloot meteen dat ik geen genoeg kan krijgen van deze wereld en gewoon meer wil! Kristen Ciccarelli heeft echt een fantastische wereld geschapen die voor mijn ogen tot leven wist te komen. De Nederlandse uitgave zorgt er zowel qua inhoud als qua looks voor dat je dit boek niet wilt missen. Wist je trouwens dat de auteur naar YALFest komt en dat ze echt ontzettend leuk is? 

De gevangen koningin is een fantastisch machtsspel in een intrigerende fantasysetting

Ik heb echt enorm genoten van De gevangen konining. Het boek is zeker anders dan het eerste deel – minder fantasy elementen – maar dit maakt het boek juist zo verrassend en uniek. De setting is erg goed uitgedacht en komt overtuigend over en de personages voelde erg realistisch aan. Een echte aanrader! 

four-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “De Gevangen Koningin (Iskari #2) – Kristen Ciccarelli

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.