De fluisterende schedel (Lockwood & co #2) – Jonathan Stroud

Geplaatst op 6 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

De fluisterende schedel (Lockwood & co #2) – Jonathan StroudDe fluisterende schedel door Jonathan Stroud
Ook door deze auteur: De schreeuwende wenteltrap
Serie: Lockwood & co #2
Uitgever: LS Amsterdam | september 2015
Genres: Young Adult, Bovennatuurlijk, Fantasy, Horror, Mysterie
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789024567461
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Na het donker de bel luiden en wachten achter de ijzeren lijn.
Griezels en geesten pas op! Lockwood & Co is terug!
Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen.
Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.
Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen?
Jonathan Stroud is een Engelse schrijver. Al van jongs af aan is hij gefascineerd door fantasy-verhalen. De Fluisterende Schedel is het tweede deel in de Lockwood & Co-serie.

Spoken, skeletten, monsters & andere griezels; ik kan er geen genoeg van krijgen. Of het nou een tv-serie of een boek is; ik geniet van elke seconde. Het zal niet als verrassing komen dat ik ontzettend blij ben dat LS Amsterdam de nieuwe serie van Jonathan Stroud uit is gaan geven: Lockwood & co. Deze reeks is niet geschikt voor bangeriken en dit tweede deel, De fluisterende schedel, was net zo overtuigend als de schreeuwende wenteltrap.

Lockwood & co, het kleinste ghostbuster-like agentschap van Londen. Sinds 50 jaar wordt de wereld geteisterd door allerlei gedrochten en een groot aantal kinderen hebben het Talent om deze paranormale verschijnselen op te pikken. Handig, want dan kunnen ze meteen aan het werk. Hoewel dat misschien een beetje vreemd klinkt, het past in de wereld van Lockwood, Lucy en George. Daarnaast maakt het hun team ook wat minder vreemd.

Net als het eerste deel verteld Lucy haar verhaal, wat via een vergelijkbare opzet gebeurd. Ze doen een paar zaken die eerst niks te maken lijkt te hebben met dat geen wat de uiteindelijke climax voorstelt, maar achteraf zit alles behoorlijk vernuftig in elkaar. Het klopt gewoon en die voorafgaande zaken voor dat je al flink in de griezelstemming bent.

Nu ben ik niet zo snel bang voor een boek, maar ik kan me heel goed voorstellen dat – wanneer je dit boek ’s avonds in het donker in een leeg en koud huis leest – elk geluidje verschrikkelijk eng zal worden. Maar stiekem is dat toch heerlijk, dat een verhaal je zo weet mee te sleuren dat het bijna tastbaar wordt.

Sommige stukken leken op het eerste oog misschien wat kinderachtig, maar eigenlijk vond ik dat totaal niet erg. Het maakte het verhaal luchtiger.. En het past natuurlijk bij de leeftijd van de personages. Over personages gesproken, ik vond dat ze erg goed uit de verf kwamen en heel levendig overkwamen. Bij het eerste deel vond ik het soms nog moeilijk om bijvoorbeeld George voor te stellen, maar dit ging in dit boek juist erg gemakkelijk.

De fluisterende schedel is een Young Adult boek wat de rillingen over je rug zal doen laten lopen. Waar romantiek vaak de overhand lijkt te krijgen, is Lucy juist een personage wat zich daar helemaal niet mee bezig houdt, zodat de focus ligt op dat waar het verhaal om draait; geesten. Ik heb er heerlijk van genoten en wil LS Amsterdam dan ook bedanken voor het toesturen van dit boek.

De fluisterende schedel

four-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “De fluisterende schedel (Lockwood & co #2) – Jonathan Stroud

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.