De Fixer (The Fixer #1) – Jennifer Lynn Barnes

Geplaatst op 17 oktober 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

De Fixer (The Fixer #1) – Jennifer Lynn BarnesDe Fixer door Jennifer Lynn Barnes
Ook door deze auteur: De erfenis
Serie: Fixer #1
Uitgever: Van Goor | september 2015
Genres: Young Adult, Mysterie, Contemporary
Aantal pagina's: 296
ISBN: 9789000344833
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington.

Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

Onlangs ontving ik van Best of YA het boek De Fixer, een van hun nieuwste Young Adult sensaties. Ik was erg benieuwd naar het boek, ondanks dat het op eerste plaats niet perse een boek is wat ik zelf op zou pakken. Ik ben nu eenmaal meer een fantasy-lezer.

De Fixer gaat over Tess, die door haar zus Ivy mee wordt genomen naar Washington om daar naar school te gaan. Ivy brengt veel mysterie met zich mee en op school is Tess dan ook in één klap ‘het zusje van’ en verwachten ze van haar dat ze ook dingen gaat fixen. Problemen oplossen. En dan begint de ellende die zelfs verder dan het Witte Huis lijkt te gaan…

Het idee van een fixer zijn vond ik erg interessant en leek me een toffe manier om de sfeer van een middelbare school te weergeven. Het was echter van korte duur; al snel gaat het om de intriges van de politiek en is Tess verwikkeld in allemaal heftige gebeurtenissen. Dit vond ik ergens jammer. Het was spannend, dat zeker, maar ik weet nou niet of het daadwerkelijk ten goede is gekomen aan het verhaal. Het maakte het namelijk een beetje onwaarschijnlijk. Tess kwam overal te makkelijk tussen en er zaten wel heel wat belangrijke mensen bij haar op school. Soms werden deze mensen ook ’toevallig’ ingezet om een bepaalde hobbel te overwinnen.. En dat vond ik jammer. Het werd bijna te makkelijk opgelost door weer een personage toe te voegen. Het voelde dan ook niet alsof Tess daadwerkelijk in gevaar was.

Ik weet het niet precies… Het was allemaal te toevallig. Net iets te veel over de top. Terwijl het idee van iemand die altijd alles weet te fixen wel echt mega interessant is.

Op een of andere manier wist het me niet meer helemaal te grijpen en kreeg ik halverwege het boek een beetje een dip. Wat mij betreft ging het te snel over de politiek en kreeg Tess amper de tijd om te wennen aan haar nieuwe woonplek. Vriendschappen werden te snel gesloten en het leek soms aan toevalligheden aan elkaar te zitten.

De Fixer is niet helemaal een boek voor mij dus… Ik vond het leuk om te lezen, maar het moet wel echt je ding zijn. Het is schijnbaar ook een serie, wat ik jammer vind. Het verhaal was namelijk al prima afgerond zoals het is.

De Fixer

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

5 responses to “De Fixer (The Fixer #1) – Jennifer Lynn Barnes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.