De Dysasters (The Dysasters #1) – P.C. & Kristin Cast

Geplaatst op 12 mei 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Dysasters (The Dysasters #1) – P.C. & Kristin CastDe dystaters door P.C. Cast
Ook door deze auteur: Godin bij vergissing
Serie: De Dysasters #1
Uitgever: Van Goor | Februari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy, Sciencefiction
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789000363254
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Foster Stewart heeft altijd geweten dat ze anders is. Praten met planten en het beheersen van wolkenformaties zijn geen dingen waar de meeste zeventienjarigen mee bezig zijn. Het leven van football-ster Tate Taylor is perfect. Hij heeft nooit nagedacht over zijn 'extra' vaardigheden. Welke quarterback zou geen nachtzicht willen?

Maar in de nacht van hun eerste ontmoeting brengt een dodelijke tornado hen bij elkaar en worden hun ware vermogens – de kracht om de elementen te beheersen – gewekt. Dan blijkt Fosters wetenschapper-vader, Dr. Rick Stewart, hen te willen gebruiken voor zijn eigen snode plannen. Foster en Tate zullen Dr. Stewart moeten stoppen voordat hij hun leven en de rest van de wereld vernietigt.

De Dysasters is het eerste deel in een veelbelovende nieuwe serie van internationale bestsellerauteurs P.C. & Kristin Cast.

Ik heb een beetje een haat-liefdesverhouding met de dames Cast. Aan de ene kant vind ik hun boeken vermakelijk en verslavend, maar aan de andere kant vind ik de kwaliteit soms echt om te huilen. De drama is dan zo hoog dat het gewoon ongeloofwaardig wordt. Toch wilde ik De Dysasters heel graag lezen, en dat is vooral omdat het over superhelden gaat. Tieners met krachten, daar heb ik een zwak voor. Daarnaast staat dit boek vol illustraties en daar ben ik natuurlijk ook fan van.

Foster heeft altijd al bijzondere krachten gehad. Niet elke tiener is namelijk in staat om wolkenformaties te beheersen of om met planten te praten? Footballer Tate is ook bijzonder, met zijn nachtzicht is hij een ideale speler. Als ze elkaar ontmoeten worden hun ware krachten – de kracht om elementen te beheersen – opgewekt. Ze komen erachter dat Fosters vader, een wetenschapper, hen en andere tieners wil gebruiken om allemaal kwade plannen uit te voeren. Ze zullen hem samen moeten stoppen, maar worden tegengehouden door een groep grimmige figuren.

Ik hou dus intens van boeken waarin tieners hun superkrachten ontdekken en zo de wereld redden en dat is dan ook het onderdeel van De dysasters dat me echt aansprak. Het is alleen jammer dat het ontzettend beroerd is uitgewerkt en slecht beschreven wordt. Dit maakt het boek mega ongeloofwaardig en dat komt vooral door de personages.

De hoofdpersonages kunnen elkaar niet uitstaan, maar zijn natuurlijk wel verdoemt om een koppel te worden. De basis van hun romantische relatie is belachelijk en het boek heeft een serieus gebrek aan chemie tussen de personages. Ik vond het geheel maar emotieloos, terwijl er heel heftige thema’s in voorkomen.

De Dysasters is een behoorlijke pil, maar om nu te zeggen dat het een diepgaand en uitgebreid plot heeft: nee. Wat dat betreft doet de titel het boek ergens een beetje eer aan. Sorry, maar het was zo’n domper!

Dat er illustraties in staan vind ik wel heel tof; het geeft het boek een beetje een comic book vibe en dat past erg goed. Het is echter wel jammer dat veel afbeeldingen een beetje pixelig zijn. 

De dysasters slaat de plank helaas behoorlijk mis.

Mijn grote probleem met De dysasters is de grote hoeveelheid drama, zonder dag het gevolgen heeft. Binnen 20 pagina’s is het halve dorp dood vanwege een orkaan, maar de hoofdpersonages zijn daar helemaal niet mee bezig. Nee, zij focussen zich op het beheersen van hun krachten op een manier die ik nogal vergezocht vind. Ik kon het niet laten om met mijn ogen te blijven rollen tijdens het lezen. Dit was duidelijk niks voor mij.

two-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “De Dysasters (The Dysasters #1) – P.C. & Kristin Cast

  1. Joan

    Ik vond het spannend en tate had er echt wel moeite mee dat zijn dorp getroffen was door een dodelijke wervelstorm
    Wanneer komt deel 2?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.