De Bromance boekenclub (Bromance Book Club #1) – Lyssa Kay Adams

Geplaatst op 24 augustus 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Bromance boekenclub (Bromance Book Club #1) – Lyssa Kay AdamsDe Bromance Bookclub door Lyssa Kay Adams
Ook door deze auteur: Undercover bromance
Serie: Bromance Book Club #1
Andere boeken in deze serie: Undercover bromance
Uitgever: Boekerij | Maart 2020
Genres: Romantiek
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789022589748
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

De eerste regel van de boekenclub? Je praat niet over de boekenclub.

Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat - dit is 'pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven'-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn brienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub.

In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Vriendinnen van mij waren lyrisch over De bromance boekenclub. Hoewel dit niet perse mijn type genre is, was ik daardoor toch wel erg nieuwsgierig geworden. Ik leende de Nederlandse editie bij de bibliotheek en kon niet wachten om te beginnen.

de bromance boekenclub

De bromance boekenclub gaat over Gavin, die het op een nogal knullige manier heeft verbruikt bij zijn vrouw en moeder van zijn tweelingdochters. Hij wil niets liever dan het goedmaken met Thea, maar gevoed door haar zus wil Thea daar niks van weten. Zij wil eindelijk eens doen wat ze zelf wil, in plaats van ‘de vrouw zijn van een topsporter’. Om hem te helpen nemen zijn teamgenoten hem op in hun boekenclub. Een club waarin ze met behulp van liefdesromannetjes hun vrouwen terug proberen te winnen.

Dit boek was fantastisch. Het zit vol met nuttige tips en gaat vooral over hoe je in een romantische relatie elkaar te vanzelfsprekend kan gaan zien, waardoor je niet meer tot ontplooiing komt. Naar elkaar luisteren, écht naar elkaar luisteren, gegoten in een humoristisch en soms zelfs een beetje flauw verhaal.

Het lijkt misschien een beetje lame, omdat de mannen er vanuit gaan dat alle vrouwen liefdesromannetjes lezen en ook zo’n soort relatie willen. Maar daar gaat het niet om, natuurlijk. Het gaat erom dat vrouwen gezien willen worden en ook willen leven in plaats van vastgeketend te worden en dat vind ik een mooie gedachte. Ik denk dat teveel mensen zichzelf wegcijferen in een relatie, waardoor je er aan onderdoor gaat.

Ik vond het fijn dat Thea hem niet meteen terugnam en hem flink liet zweten. Ze ging op zoek naar zichzelf en dat deed me goed. Daarentegen vond ik soms wel dat ze erg onredelijk tegen hem was. Gavin was een volhouder en soms wilde ik hem ook wel eens wegduwen. Maar dit vind ik dus wel fijn: wanneer ik écht wat voel bij een boek.

Wat mij zo trok aan dit boek is het feit dat het naast grappig, lief, sexy en een tikje flauw, ook zwaardere thema’s bespreekt. Een orgasme bijvoorbeeld: er hangt nog zo veel taboe rondom het vrouwenorgasma. Ik ben dus blij dat dit echt bespreekbaar wordt gemaakt in het boek. En zo zijn er wel meer dingen, zoals gaan studeren of jezelf staande houden in een groep vol mensen die niet het beste met je voor hebben.

Al met al vond ik De bromance boekenclub een heerlijk boek. Ik had dit op het moment echt nodig: lekker luchtig, grappig en niet teveel nadenken. Dit boek bleek verrassend veel inzicht te geven! Een echte aanrader, zeker wanneer je zelf in een dipje zit. Ik kijk uit naar deel twee!

de bromance boekenclub

four-half-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.