Dance or Die (Truth or Dance #3) – Chinouk Thijssen

Geplaatst op 4 oktober 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Dance or Die (Truth or Dance #3) – Chinouk ThijssenDance or die door Chinouk Thijssen
Ook door deze auteur: Blindelings
Serie: Truth or Dance #3
Andere boeken in deze serie: Truth or dance
Uitgever: Clavis | September 2019
Genres: Young Adult, Thriller
Aantal pagina's: 290
ISBN: 9789044837438
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Het weergaloze slot van Truth or Dance, over de duistere kanten van de balletwereld.

De première komt eraan! En India is er klaar voor. Ze kan haar passen dromen en ze heeft alles ingestudeerd: ze ís haar dans. Maar toch is ze er niet gerust op. Want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar lastigvallen. En iets zegt haar dat hij tijdens de voorstelling pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Daar is hij dan, eindelijk, het slotdeel van de Truth or dance trilogie van Chinouk Thijssen. Reikhalzend werd er uitgekeken naar Dance of Die, waar we eindelijk zouden achterhalen wie er achter de groepschat zit. Ik heb de trilogie mogen proeflezen, dus ik wist al een tijdje wie de schuldige was; toch ben ik superblij om het eindresultaat te kunnen zien én dat ik eindelijk mijn mond niet meer hoef te houden.

dance or die

Vriendinnen India, Zoë, Nikki en Lisa hebben twee onrustige jaren achter de rug. Nog maar twee van hen zitten op de balletacademie en even lijkt het rustiger te worden. Maar dan laat de chat Truth or dance weer van zich horen, vastbesloten de meiden ten gronde te richten. Kan India uitzoeken wie het is voordat er nog meer doden vallen? En wat als ze daardoor haar toekomstige danscarrière verwoest?

Vanaf de allereerste pagina wordt je weer uit de realiteit getrokken, recht de balletwereld in. Chinouk Thijssen houdt het tempo hierin hoog, wat het boek alleen maar meeslepender maakt. Je hebt ruimte om te puzzelen, maar situaties duren nooit te lang, waardoor je van de ene naar de andere emotie wordt gesleurd. Dit maakte het dat ik dit boek heel vlot heb gelezen (en omdat ik het verhaal natuurlijk al kende).

Ondanks dat ik al wist wie het was en wat er ongeveer zou gebeuren (na het proeflezer kan er nog vanalles veranderen!), vond ik het heerlijk om mezelf zo in te leven. Het was een boek wat echt op het juiste moment kwam om mijn leeszin weer over op te krikken. Binnen een paar uur had ik het boek uit en was ik in een heerlijke leesmodus. Perfect!

Dit boek is perfect voor young adult lezers die van spannende boeken houden – met name op school. Het is een verrassende setting, is drie boeken lang spannend én onvoorspelbaar en is met een fijne pen geschreven. Chinouks schrijfstijl leent zich erg goed voor deze doelgroep en dat merk je aan de populariteit van de boeken; je hoeft geen balletfan te zijn om op het puntje van je stoel te willen zitten.

Naast de spanning rondom de chat, spelen er ook andere zaken mee. Verliefdheid, jaloezie en een eetstoornis. Dit laatste lijkt misschien wat random voor veel mensen, maar je moet je eens voorstellen hoe dat is: op een opleiding zitten waarin elke millimeter van je lichaam constant wordt beoordeeld. Ik vind het juist goed dat Chinouk aankaart dat dit soort problematiek aanwezig is en dat vrienden daar niet altijd in kunnen steunen. Juist omdat zij in een zelfde soort omgeving zitten. Dit maakte het een realistisch aspect van het boek, passend bij de setting.

Dance or die is een fantastisch slot, vol spanning, verrassingen en situaties waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Ik vind Dance or die een fantastische afsluiter van de trilogie. Het is spannend, meeslepend en Chinouk schrijft beter en beter. Zij heeft haar schrijfstem gevonden en ik weet zeker dat haar boeken snel bij vele jongeren bekent zullen zijn! Er zullen vast nog veel boeken van haar hand gaan verschijnen en ik wil ze allemaal lezen!

dance or die

four-stars

Tags: , , ,

Divider

One response to “Dance or Die (Truth or Dance #3) – Chinouk Thijssen

  1. priscilla

    Ik kijk zo uit om dit boek te lezen. Ieder hoofdstuk in de voorgaande boeken verandert mijn hoofdverdachte. Zo spannend!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.