Coraline – Neil Gaiman

Geplaatst op 17 november 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Coraline – Neil GaimanCoraline door Neil Gaiman
Ook door deze auteur: Ster
Uitgever: Boekerij | September 2023
Genres: Fantasy, Jeugd
Aantal pagina's: 228
ISBN: 9789049202187
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Wanneer Coraline door een deur stapt en een ander huis ziet dat merkwaardig veel lijkt op het hare – alleen beter – lijkt alles geweldig. Maar er is daar nóg een moeder en nóg een vader, en ze willen dat Coraline hun dochter wordt. Ze willen haar veranderen en haar nooit meer laten gaan. Coraline zal alles op alles moeten zetten om zichzelf te redden en terug te keren naar haar gewone leven.

Onlangs heeft uitgeverij boekerij twee jeugdboeken van Neil Gaiman opnieuw uitgegeven in prachtige hardcoveredities met kleur op snede. Ik – als groot fan van zijn jeugdboeken – kon het niet laten om meteen in Coraline te beginnen. Ik vind dat een fantastisch boek en helemaal spooky voor deze tijd van het jaar.

Deze prachtige editie loog er niet om: het is een heerlijk boek en ik heb het in één avond uitgenomen, terwijl het mijn voornemen was om maar een eventjes te lezen. Het verhaal zuigt je helemaal mee en hoewel het zich maar op één plek afspeelt (oké, twee voor de muggenzifters), weet Gaiman toch een hele wereld te creëren.

De illustraties versterken het sinistere gevoel in het boek, waardoor het echt niet even een gezellig jeugdboek is. Na al die jaren vond ik het nog even creepy en ik denk dat het juist voor volwassenen extra eng is. Waar tieners vooral zullen kijken naar de belevenissen van Coraline zelf, krijg je al volwassene ook nog eens duidelijk mee hoe de volwassenen in dit boek zich opstellen.

Dit boek is oprecht geschikt voor jong en oud en deze uitgave is te mooi om te ontbreken aan je kast. Ik wil niet teveel over het boek verklappen, dus ik daag je uit het boek te gaan lezen!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.