Conflict (Wicca #9) – Cate Tiernan

Geplaatst op 6 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Conflict (Wicca #9) – Cate TiernanConflict door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #9
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2007
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 207
ISBN: 9789022541623
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Er gebeuren angstaanjagende dingen.
Iemands magie wordt gemanipuleerd op een heel gewelddadige manier.
Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo.
Ik heb mezelf wel degelijk onder controle.
Maar hoe bewijs ik dat - vóór het te laat is?
Morgan is nu een machtige heks, maar ze heeft nog te weinig ervaring met haar krachten en kan haar magie daarom maar moeilijk onder controle houden.
Overal waar ze komt gebeuren er gewelddadige dingen en haar vrenden danen dat zij daar verantwoordelijk voor is. Maar Morgan vermoedt dat haar biologische vader achter deze uitbarstingen van zwarte magie zit. Of is er noge een ander machtige heks die haar krachten niet in bedwang kan houden?

In het negende deel van de Wicca serie van Cate Tiernan begint het eindelijk tot iedereen door te dringen dat de magie van Morgan misschien wel iets te krachtig is. Er gebeuren gevaarlijke en heftige ‘ongelukkig’ die men in verband brengt met haar gebrek aan kennis en inwijding. Voor Alisa, een vriendinnetje van Mary K. en jongste covenlid uit haar angst voor Morgan, maar welke gevolgen heeft dit? We lezen het in Conflict.

Eigenlijk had ik erg behoefte aan deze wake up call voor Morgan. Het irriteerde me namelijk behoorlijk dat zij maar met haar krachten bleef gooien, terwijl iedereen aangaf dat dit gevaarlijk kon zijn. Ik miste de pure vorm van wicca, en in dit deel leek deze eindelijk weer een beetje terug te komen. Wellicht kwam dat door Erin, die Morgan duidelijk op de rem heeft gezet.

Waar ik het achtste deel een beetje vond tegenvallen, vond ik deel 9 weer als vanouds. Vol mysterie en zinderende magie. Maar tóch verlang ik nog steeds terug naar hoe de hele coven kennis maakt met wicca. Het is wat mij betreft iets te veel Morgan. Ergens vond ik het dan ook heerlijk dat ze meerdere malen op haar nummer wordt gezet in dit deel. Qua schoolwerk, qua gedrag, qua magie. Morgan is een puber die richting nodig heeft, maar geen hulp wil aannemen. Dit vond ik vervelend en ik ben blij dat ze op haar blaren mocht zitten. Ik herken die current obsessions wel. Misschien minder bij mezelf, maar wel eens bij anderen. Ik denk dat dit voor vele tieners geldt, dat ze een harmonie moeten zien te vinden tussen wat ze moeten leren en wat ze willen leren. Dat is een belangrijke les die je uit dit negende deel kunt halen.

Dit negende deel weet er weer in te slagen om je naar meer te doen laten verlangen. Je word als lezer op een spoor gezet, zonder dat je alle antwoorden krijgt.. En dat kan ik waarderen. Nu wil ik immers heel erg graag meer lezen en ben ik weer volledig uit het dipje dat deel acht wist te veroorzaken.

Wicca is een bijzondere serie. Het bevat zo veel delen en terwijl de boekjes niet dik zijn (ik vlieg er doorheen) heb ik steeds weer het gevoel alsof ik golven van kennis over me heen laat stromen. Bijna alsof ik zelf in Morgan’s schoenen sta. Misschien komt het omdat het kennis naar boven haalt waar ik vroeger veel mee bezig ben geweest… Wie weet.

Ergens ben ik ook wel weer bang om verder te lezen. Ik ben al over de helft van de serie en ik heb het gevoel dat alle personages nog zo veel kunnen leren. Nog lang niet klaar zijn. Ik wil meer in de bossen zijn, meer cirkels meemaken en vaker naar die bijzondere winkel van ze; het is dan net alsof ik het meebeleef.

Mixed feelings… maar ik wil door!

Conflict

 

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

One response to “Conflict (Wicca #9) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.