Complimenten voor bloggers en bookstrammers

Geplaatst op 3 mei 2020 door Emmy in Blogspiratie / 4 Comments

Hoewel de timing echt heel slecht uitkwam, wilde ik in februari iedereen wel weer de gelegenheid geven om een compliment achter te laten voor boekbloggers en bookstagrammers. Ik ben er nu eindelijk aan toegekomen om deze uit te werken tot deze blogpost. Het zijn er wat minder dan voorgaande jaren, omdat ik er natuurlijk ook wat minder aandacht aan heb gegeven. Mocht je nog een complimentje voor iemand (of iemanden) willen achterlaten, dan kan dat natuurlijk in de reacties.

Er zijn dit jaar 50 complimentjes ingezonden. Ze zijn anoniem.

Complimenten voor boekbloggers

Leesdame Luna

Leesdame is een boekblog waarvan ik de recensies inmiddels blind durf te vertrouwen. Aan de hand van de duidelijke reviews weet ik precies of een boek me wel of niet aan zal spreken. Ik vind het ook erg leuk dat luna middels haar boekbesprekingen ook veel van haar persoonlijkheid en interesses laat zien. Zo was ze laatst heel enthousiast over haar nieuwe kalender met maanfasen. Uit alles in haar recensie sprak haar interesse in het onderwerp naar voren. Dat maakt haar boekbesprekingen zo enorm fijn leesbaar.

De blog van Luna was één van de eerste boekenblogs die ik ging volgen, jaren geleden, en het blijft heerlijk om haar stukjes te lezen. Ze schrijft over diverse genres: literatuur, feelgood, non-fictie, lekker gevarieerd dus.

Craving Pages

Ik vind jouw artikelen heel origineel en inspirerend!

Joany’s blog is vernieuwend, divers en gewoon echt heel leuk om te lezen. Ik kijk elke keer weer uit naar haar artikelen.

Books & Macchiatos

Het enthousiasme spat af van jouw blog. Heel leuk is ook de focus op jeugdliteratuur, waarbij je ook nog in opleiding bent om expert daarin te worden. Je stukken zijn langer dan gemiddeld, maar het leest zo fijn dat het nooit té lang is. Je blog bestaat nog niet zo lang, maar de kwaliteit is vanaf het begin hoog geweest, want je weet heel goed uit te leggen wat je van een boek vindt: goed onderbouwd en zonder wazige termen. Ga zo door!

De vormgeving van het blog is erg mooi en Marcella schrijft vaak op een beetje intieme, persoonlijke manier over de boeken die ze leest, alsof ze het over vrienden heeft =)

Samantha’s boekenhoekje

Wat een fijne, complete site vol met boekennieuws. Ik lees hier graag recensies en ik vind het heel leuk dat er ook wat persoonlijkere blogs zijn, zoals kijkjes in de boekenkast. Inspiratie opdoen is hier heel eenvoudig!

Bookafy

Je bent een hele positieve meid en maakt zulke leuke foto’s. Ik ben ook onder de indruk van je blog, ga zo door! 🙂

Anniek’s library

Een van mijn favoriete Engelse blog, met goede recensies! Ik vind de aanraders van Anniek ook echt top <3

Boekenz

De boekenliefde van Sue werkt aanstekelijk! Ik lees haar recensies graag, over literatuur, maar ook kinderboeken en thrillers.

Bookbreak

Paula is zo’n lieverd! Haar Young Adult nieuwsbrief vind ik elke keer weer erg leuk om te lezen. Daarnaast kom ik ook graag op haar blog, want die is zo lekker vrolijk! De recensies van Paula zijn altijd goed onderbouwt en boekentips neem ik vaak van haar over.

Paula heeft echt een hele leuke en diverse blog, met leuke artikelen en boekentips. Ik ben ook echt fan van haar maandelijkse YA nieuwsbrief <3

Jouw blog is nu al niet meer weg te denken uit het boekenwereldje! Altijd goede artikelen met aandacht gemaakt, en dan heb je ook nog eens een fantastische nieuwsbrief!

Favoritez

Marleen: je hebt een prachtige blog en ik lees je blogposts met veel plezier. Je hebt altijd veel goede aanraders en bent altijd eerlijk in je recensies. En verder waardeer ik het heel erg dat je altijd in bent voor een gesprekje via Instagram of in de reacties op je blog.

Jouw blog weet leuke blogs over vakanties, prachtige foto’s van lekker eten (maandoverzichten, jammie!) en toffe boeken perfect te combineren. Het is altijd een feestje om je blog te bezoeken! 🙂

Bettina schrijft

Geschiedenisdocente Bettina leest graag literatuur, maar dan moet het wel van goede kwaliteit zijn. Anders weet ze haarfijn uit te leggen wat eraan schort. Vooral als het om historische verhalen gaat, want dan moet het wel kloppen. Haar boekenkeuzes zijn origineel en ik lees haar altijd graag, want ze geeft genoeg informatie om te beoordelen of een boek wat voor me is. Naast boeken bespreekt ze ook tentoonstellingen en af en toe is er een geschiedenisles die aansluit bij actuele gebeurtenissen, heel boeiend!

The Confession of a Book Nerd

Ik waardeer de vele diepgaande artikelen naast je boekrecensies. Echt heel erg interessant om te lezen!

Veronique’s Boekenhoekje

Veronique’s Boekenhoekje is en blijft één van mijn favo boekenblogs. Hier ben ik regelmatig te vinden om alweer een recensie te lezen, want Veronique, wat lees je toch veel! Superleuk dat ik hiermee inspiratie kan opdoen.

To Read or Not To Read

Duidelijke recensies zonder teveel poespas. Haar smaak komt overeen met mijn smaak, dus reden genoeg voor mij om haar te volgen.

Bookstamel

Supertof hoe jij je inzet voor Nederlandstalig werk! Er komt zoveel moois overwaaien uit andere landen, dat het soms moeilijk is op de hoogte te blijven van alle Nederlandstalige auteurs.

Een letter meer graag

Ik lees je blog altijd heel graag! Ik waardeer je diepgang, argumentatie, eerlijkheid en openheid. Bij een Anneke-recensie kun je er altijd van op aan dat-ie sterk en goed onderbouwd is.

Anneke schrijft altijd heel fijn, met een persoonlijke noot. Ik vind het leuk dat ze niet alleen YA maar ook klassieke literatuur en poëzie bespreekt.

Jennifer Leest

Jennifer schrijft altijd prachtige en nette recensies. Ik kijk er altijd naar uit om ze te lezen. Ze zorgt ervoor dat ik zoveel meer boeken op mijn wishlist zet.

Lalagè leest

Je schrijft vaak over literaire romans van Nederlandse en Vlaamse auteurs, ik vind het leuk dat ik via jouw blog kennis kan maken met auteurs waar ik nog niets van heb gelezen. Maar ook de recensies van boeken die ik ook heb gelezen lees ik graag op jouw blog. Het is interessant hoe we allebei soms anders, maar ook wel eens met dezelfde blik naar een literaire roman kunnen kijken. Ik leer er veel van! Ik vind het ook tof dat je linkt naar boekenblogs die ook een recensie van het betreffende boek hebben gelezen.

Altijd weer een verrassing met welk boek ze komt. En ook af en toe een pol is ook leuk.

Lees mee met mij

Ze heeft het bloggen volledig terug opgenomen en is ontzettend goed bezig met haar blog uitbreiden!

Make it Personal

Je foto’s zijn altijd zo mooi en ik ben heel benieuwd wat de toekomst je allemaal gaat brengen! Je hebt een geweldige smaak wat betreft games, boeken, series en meer en ik kan niet wachten om te zien hoe je nieuwe huisje er precies uit ziet 🙂 Keep up the good work!

My Perfect Book Life

Monica heeft een geweldige blog en ook echt een hele fijne schrijfstijl. Ze is ook erg supportive en lief <3

Nerdy Geeky Fanboy

Joost, je bent altijd zo gezellig, aardig en grappig. Ik ga stuk om je stories en je probeert de Friday Five reeks altijd in goede banen te leiden. Ik hoop je snel nog ergens tegen te komen. Ga zo door, topper!

Ramona Leest

Bedankt voor je leuke, mooie recensies!

That Blonde Woman

Jouw blog is heel inspirerend en veelzijdig, heel tof om jouw ondernemingsleven te bekijken door middel van je blogs! En ik kijk uit naar alle mooie reizen die je in de toekomst gaat maken! 🙂

The Book Review

Jouw blog is echt geweldig! Je schrijft ontzettend goed en weet in detail een boek uit te pluizen, ik heb daar veel waardering voor en ik vind het knap om te zien hoe positief je in het leven staat en zo veel toffe dingen doet! 🙂 Daar zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen!

BookAddictNL

Priscilla, je denkt altijd aan anderen (zo ook aan mij) wanneer je weer een nieuw boek tegenkomt, je recensies zijn altijd leuk, je foto’s altijd mooi en je bent gewoon een leuk mens. Hopelijk zie ik je ooit in het echt!

Celine zoals ze is

harde werkster en een lieve persoonlijkheid

Koukleum

Bedankt voor jullie inzet op boekengebied!

The Reading Traveller

Ik vind het zo knap dat je ondanks een hele wereldreis de tijd hebt om ontzettend toffe blogs te maken! Het ziet er echt geweldig uit en krijg helemaal de reiskriebels van al je verhalen 🙂

Zwartraafje

De foto’s van alle lekkere dingen die je maakt zorgen er altijd voor dat ik honger krijg. Ik hou ook echt van je lijstjes en vind het leuk om te zien dat we vaak dezelfde smaak in boeken hebben

By far de meest lieve boekblogger die er bestaat! Ik ben dol op je blogs, je lijstjes en alle grappige berichten die je weet te schrijven!

Mijn boekenkast

Wat leest Jeanine?

Kwante in Wonderland

Ik vind het altijd fijn dat je zo eerlijk bent in je blogposts. Als ik een recensie van jou lees weet ik gewoon dat je echt je eerlijke mening geeft. Je bent één van mijn favoriete blogs!

Maartje Leest

Maartje is een beginnende boekblogger en alhoewel ik haar absoluut niet ken op persoonlijk vlak is het altijd een feestje om met haar een conversatie aan te gaan. You go Maartje!

En tot slot: Zon en Maan

Emmy, you rock! Zo veel posts in een week, en dat al jarenlang… En dan ook nog altijd mooie foto’s en een gedegen inhoud, zelfs nu tijdens je zwangerschap. Topper!

Complimenten voor bookstagrammers

@TheQueenOfGeek

Ik kan niet wachten om te zien hoe jouw blog een mooie opstart wordt voor je carrière binnen de geekwereld, je blogs zijn erg leuk en je foto’s op Instagram zijn zo kleurrijk, vrolijk en heel origineel! Daar mag je heel trots op zijn!

@WhatDoReads

Haar Instagram is gewoon prachtig en ik heb al veel nieuwe boeken via haar leren kennen. Ik kom graag op haar profiel om nieuwe boeken te ontdekken.

@KindnessReads

Ik wil Lisa heel erg bedanken voor het afgelopen jaar. We zien elkaar niet vaak maar ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan, ook al doe ik dat niet vaak. Ze kan je dag opfleuren door haar meest enthousiaste zelf te zijn en daar ben ik haar echt dankbaar voor.

@Zoereadsx

Mooie foto’s, leuke boekentips en gewoon een heel lief persoon!

@TheBookSyndrome

Super leuke bookstagram met veel variatie tussen de boeken. Ik volg al lang en het blijft leuk en verrassend.

@Heavenleighbooks

Jouw feed is zo mooi! Alle foto’s passen bij elkaar, maar toch zijn ze individueel ook kunstwerken.

Dit waren de complimenten van dit jaar! Laat vooral nog een compliment achter in de comments en maak een boekblogger of bookstagrammer blij <3

Wil je voorgaande jaren lezen? Dat kan ook! 201920182017

Tags: ,

Divider

4 responses to “Complimenten voor bloggers en bookstrammers

  1. Bedankt om dit te organiseren.
    Dit helpt enorm om, voor mij, nieuwe bloggers (en bookstagrammers) te ontdekken.
    Gelukkig kon ik ontdekken dat ik ook al enkele van deze parels al volgde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.