Clanlands: Whisky, Warfare, and a Scottish Adventure Like No Other – S. Heughan & G. McTavish

Geplaatst op 27 januari 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Clanlands: Whisky, Warfare, and a Scottish Adventure Like No Other – S. Heughan & G. McTavishClanlands door S. Heughan, G. McTavish
Uitgever: Hodder & Stoughton | November 2020
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 297
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Two Men. One Country. And a lot of whisky.

As stars of "Outlander", Sam and Graham eat, sleep and breathe the Highlands on this epic road trip around their homeland. They discover that the real thing is even greater than fiction.

"Clanlands" is the story of their journey. Armed with their trusty campervan and a sturdy friendship, these two Scotsmen are on the adventure of a lifetime to explore the majesty of Scotland. A wild ride by boat, kayak, bicycle and motorbike, they travel from coast to loch and peak to valley and delve into Scotland's history and culture, from timeless poetry to bloody warfare.

With near-death experiences, many weeks in a confined space together, and a cast of unforgettable characters, Graham and Sam's friendship matures like a fine Scotch. They reflect on their acting careers in film and theatre, find a new awestruck respect for their native country and, as with any good road trip, they even find themselves.

Hold onto your kilts ... this is Scotland as you've never seen it before.

Het is geen verrassing dat ik mijn hart verloren ben aan Ierland en Schotland. Van de prachtige landschappen, de rijke geschiedenis tot de prettige mensen: ik vind beide plekken fantastisch. Ik dompel me graag onder in de mythen, gebruiken en verhalen over deze twee landen. Geen verrassing dus dat ik erg geniet van Outlander. En toen Sam en Graham aankondigde een serie te gaan maken over Schotland, was ik meteen hyped. Vooral omdat er ook een boek zou verschijnen. Ik kreeg het boek van Sinterklaas en ik kon niet wachten om er in te beginnen. Terwijl ik tegelijkertijd Men in Kilts keek, las ik Clanlands.

Clanlands is het verhaal achter de roadtrip die Sam en Graham samen hebben gemaakt voor Men in Kilts. Op humoristische wijze vertellen ze over zichzelf, elkaar en wat ze hebben meegemaakt. Het was niet lastig om het voor me te zien: bijna voelde het alsof ik zelf ook in hun camper meereed.

De mannen vertellen over hun leven, hun kijk op de Schotse historie en hoe zij Outlander hebben beleefd. Het is dus vooral leuk als je ook een Outlander fan bent. Het audioboek schijnt een waar genot te zijn als je houdt van Schotse accenten.

Ik heb veel plezier gehad aan Clanlands. Ik moet zeggen dat ik het middenstuk soms wat taai vond en het soms wat hak op de tak vond gaan – ondanks de hoofdstukken. Toch was het een feest om te lezen. Nadeel: een enorm gevoel van heimwee naar Schotland. Duimen jullie mee dat we deze zomer wél op vakantie naar Schotland kunnen?

Waar ik vooral van hield was de vriendschap tussen Graham en Sam. Hun reacties op elkaar. De speelsheid. De valsheid naar elkaar toe. Het boek spat van de persoonlijkheid en ja, het is natuurlijk ook een beetje een promotiepraatje voor henzelf. Maar kan je hen ongelijk geven? Ik vond het een leuk boek!

Het boek is overigens ook in het Nederlands verschenen. De serie is nog niet in Nederland te zien (helaas).

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.