Claire (Middernacht #6) – Lara Adrian

Geplaatst op 23 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Claire (Middernacht #6) – Lara AdrianClaire door Lara Adrian
Ook door deze auteur: Gabrielle
Serie: Middernacht #6
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
Uitgever: LS Amsterdam | Juni 2014
Genres: Fantasy, Urban Fantasy, Paranormal Romance, Romantiek
Aantal pagina's: 302
ISBN: 9789024563906
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Als Claire Roth ’s nachts haar huis uit vlucht voor een vurig kwaad dat rechtstreeks uit de hel lijkt te komen, verschijnt uit het niets Claires ex, vampierkrijger Andreas Reichen. Nu zit ze vast tussen twee kwaden – Andreas’ dierlijke woede en het wezen dat in haar huis verblijft.

Andreas heeft zijn oude liefde maar om één reden opgezocht: hij wil de verantwoordelijken voor de slachting onder zijn vampierbroeders te pakken krijgen; zelfs als dat betekent dat hij Claire als pion moet gebruiken in zijn dodelijke spelletje.

Ik deed een dansje toen ik niet alleen deel 6, maar ook deel 7 van de Middernachtserie, Claire, van de lieve Sint kreeg. Nu hoef ik alleen deel acht nog en dan heb ik de tot nu toe alle uitgegeven boeken in mijn kast staan. Want eerlijk is eerlijk, ik heb niks met 50 shades en sta ook niet helemaal te juichen om new adult, middernacht weet me helemaal te betoveren.

Hoewel alle middernacht boeken een bepaald concept volgen, zorgt Lara Adrian ervoor dat er in elk boek genoeg verschil zit en dat er ergens toch een rode draad verstopt ligt, waardoor het een serie is. In dit deel hebben Claire en Andreas (haar vampier) al een verleden met elkaar. Door tussenkomst van de bad guys zijn ze uit elkaar gegaan, waardoor Claire nu een bloedband heeft met de man die Andreas niet uit kan staan. Maar Claire en Andreas zijn voor elkaar gemaakt; spanningen en zinderende seksuele energie is het gevolg.

Het is wederom een smexy boek vol spannende en gevaarlijke vampiers; precies zoals ze horen te zijn. Het boek was voor mij voldoende anders ten opzichte van de vorige delen om interessant te blijven. Ik had wel op een gegeven moment dat ik me afvroeg hoeveel verhalen deze serie zou gaan hebben. Ik had namelijk helemaal niet het gevoel dat dit nummer zes was… Het voelde alsof ik al veel meer verhalen had gelezen. Niet dat dit perse een minpunt is, maar je kan je afvragen of de rode draad niet teveel verstopt was. Wat moet mij – behalve smexy vampiers – motiveren om toch verder te willen blijven lezen?

Het is niet de seks, het is niet het stamvrouw ontmoet sexy vampier principe, maar toch die rode draad. Die onderhuidse spanning en de geur van gevaar. Wel vraag ik me af of het geen kat-en-muis spel gaat worden met dat gevlucht… Maar daar kom in natuurlijk zelf achter als ik in deel zeven bezig! Ik kan echt niet wachten tot ik ook deel acht heb en meteen door kan stomen. Snap je hem, steamy vampier verhalen? Flauw. Mij trekken deze boeken me zo enorm omdat ik niet heel veel van dit soort verhalen lees. Ze zijn er natuurlijk wel (Bijvoorbeeld de boeken van Jeaniene Frost en Abbigail Gibbs), maar juist omdat ik ze met mate lees, blijven ze naar meer smaken.

Naast de romantiek en de gelukkig niet overdaad aan seks, is het boek ook gewoon lekker vlot geschreven. Het is hier en daar lekker rauw, zonder al te veel poespas. Dat kan ik waarderen. Wat ik dan wel weer wat minder vind, is de niet kloppende omslag. Serieus, de dames in kwestie worden in het begin van het boek al beschreven.. Hoe moeilijk is het om dan een iets beter kloppende stockfoto te vinden? Tja. Vormgever issues.

Middernacht is een sexy serie en ook dit zesde deel, Claire, is weer een prima boek. Het is spannend, pikant en is geen zoetsappig doktersromannetje zonder diepgaand verhaal. Het is voor de stoere fantasychick die een bloeddorstige vampier ook wel om haar vinger zou kunnen wikkelen.

 

Claire

 

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Claire (Middernacht #6) – Lara Adrian

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.