City of Heavenly Fire (TMI #6) – Cassandra Clare

Geplaatst op 27 juli 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

City of Heavenly Fire (TMI #6) – Cassandra ClareCity of Heavenly Fire Serie: The Mortal Instruments #6
Andere boeken in deze serie: City of Ashes
| 27 mei 2014
Aantal pagina's: 725
ISBN: 9781481426305
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

In this dazzling and long-awaited conclusion to the acclaimed Mortal Instruments series, Clary and her friends fight the greatest evil they have ever faced: Clary's own brother.

Sebastian Morgenstern is on the move, systematically turning Shadowhunter against Shadowhunter. Bearing the Infernal Cup, he transforms Shadowhunters into creatures out of nightmare, tearing apart families and lovers as the ranks of his Endarkened army swell.

The embattled Shadowhunters withdraw to Idris - but not even the famed demon towers of Alicante can keep Sebastian at bay. And with the Nephilim trapped in Idris, who will guard the world against demons?

When one of the greatest betrayals the Nephilim have ever known is revealed, Clary, Jace, Isabelle, Simon, and Alec must flee - even if their journey takes them deep into the demon realms, where no Shadowhunter has set foot before, and from which no human being has ever returned...

Love will be sacrificed and lives lost in the terrible battle for the fate of the word in the thrilling final installment of the classic urban fantasy series The Mortal Instruments!

Koop City of Heavenly Fire hier!

Wel. Niet. Wel. Niet. Wel. Niet. Zo voelde het; city of heavenly fire bestellen. Ik wilde namelijk niet dat het verhaal van Clary, Simon, Jace, Alec, Izzy en al die anderen zou eindigen. In Londen kwam ik nog met een goede smoes: ‘Die is te zwaar voor mijn koffer.’ en de ‘ik wacht op een kleinere editie’. Maar toen kreeg ik bonnen voor bol.com en kon ik niet anders. Want tja.. Seizoen 1 van Once Upon A Time was 13 euro en dat kost weer verzendkosten, dus er moest iets bij.. En dat werd dus City of Heavenly Fire. En toen ik hem eenmaal binnen had, kon ik het eigenlijk ook niet laten om dit immens dikke boek (725 pagina’s!) meteen open te slaan.

Ik zat meteen weer in de bijzondere wereld van de Shadowhunters. Cassandra Clare is het weer een gelukt om mij helemaal mee te sleuren. Mee te sleuren naar het prachtige einde en mij onderweg laten snotteren, juichen, lachen en vloeken. Halverwege legde ik het boek klagend weg, waarbij ik meteen uitlegde aan vriendlief dat ik niet wil dat dit boek uit zou zijn. En dat wil ik nog steeds niet. Ook al is het een goed einde van de serie.

Het is lastig om mijn gevoel erbij te omschrijven, behalve dan dat ik niet teleurgesteld ben. Het was goed. Echt goed. Ik hou echt heel erg van de wereld van de Shadowhunters: de personages, die allemaal lekker vol taboes zitten, maar ook zo heerlijk trouw aan zichzelf blijven. De romantiek die in dit deel echt heel erg goed verwerkt was (en daarin zie je meteen dat Cassandra is gegroeid als schrijfster). De actie. De spanning. De geweldige plotwendingen. Wat mij betreft komen er nog heel wat andere Shadowhunters verhalen.

Wat ik erg leuk vind is dat er personages uit The Infernal Divices terug komen en er hints in zitten naar de volgende reeks. Maak me maar lekker hoor! Grr. In de tussentijd teken ik wel lekker wat runes op mijn armen ofzo.

Ik ga het lastig vinden om echt afscheid te nemen van al die toffe personages. Clary, die ik eerst maar een vervelend meisje vond, is echt gegroeid tot een jonge vrouw, Alec en Lizzy.. Geweldig. Zelfs Jace heeft mijn hart weten te stelen. Afscheid nemen.. Bah. Dat vind ik dan weer lastig, bij zo’n laatste deel. Maar aan de andere kant: dit was mijn favoriete deel uit heel de TMI reeks. Er zat wat minder chaos in als in de vorige delen, meer op een plek. En daar zat rust in.. En spanning. En plotwendingen. En wauw. Alles was gewoon VUURWERK.

Ben je nog niet overtuigd om City of Heavenly Fire te lezen? Dan kom ik bij je spoken. 🙂 Want dit boek is JAMMIE. En het einde.. Dat is zo goed.

five-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “City of Heavenly Fire (TMI #6) – Cassandra Clare

  1. Jet

    Het zijn inderdaad zes FANTASTISCHE boeken!!!
    Ik heb The Bane Chronicles meteen erna gelezen en ik ga nu beginnen in Clockwork Princess. Toen ik City of Heavenly Fire had gelezen stond ik te popelen om in The Infernal Devices te beginnen! Ik ben net zelf een blog begonnen op http://www.rabbitbookz.wordpress.com en ik ga je volgen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.