Castlefest, vakantie en een opgeruimde boekenkast

Geplaatst op 9 augustus 2014 door Emmy in Evenement, Persoonlijk / 14 Comments

Zoals de meesten die mij volgen op social media wel gemerkt hebben, was dat ik vorige week op vakantie was. Lekker naar de camping en naar Castlefest, een jaarlijks fantasy evenement in Lisse. Ik wilde eerst een uitgebreid verslag per dag maken en een afzonderlijke shoplog, maar zo veel heb ik niet gedaan en ik heb al helemaal niet veel gekocht. Goed he? Ik maak er daarom vooral een fotoverslagje van. Kijken jullie mee?

IMG_5132 IMG_5143

Voorpret.. Nou een soort van. Ik las Stad van Bloemen voor ik wegging uit, en er was een bladzijde kapot. Daarnaast zie je de pijlen die ik meenam in mijn koker. Degene die de punten nog hadden, heb ik thuisgelaten.

IMG_5146

Laatste knuffel met Arach

IMG_5147 IMG_5148

Picknicken! Ik neem altijd mijn picknickmand mee.. Is echt ideaal! En onze tent is echt huge. Vorig jaar sliepen we er met z’n vieren in, nu hadden we dit driekamerhuisje voor onszelf. Een slaapcabine en een zooicabine.

IMG_5149 IMG_5150

Dik vet voordeel van een ereader met lampje: ook als het donker is kan je nog lezen. Check ook mijn mooie pyjamabroek. Wel gek dat het overdag zo bloed heet is, en je ’s nachts bibberend in je tentje ligt. Overdag weer lekker lezen in een ‘echt’ boek. Dit is het Gouden Kompas. En ja, ik zocht steeds de schaduw op.

IMG_5152 IMG_5156

Verder was alles toppie hoor. Na Het Gouden Kompas ben ik begonnen aan Deep Blue voor de leesbeesten leesclub.

IMG_5157 IMG_5161

Slaap lekker.. Wat nou, selfie. En hallo kleine vogel. Hij kwam steeds dichterbij.

IMG_5163 IMG_5165

Even jullie hoofd draaien…. En dan kwijlen maar. Lekker barbecueΓ«n op z’n ‘ik heb geen praktische spullen en we moeten zelfs lucifers lenen’s

IMG_5166 IMG_5168

The Assassin’s Blade lezen in style. Met mijn mantel om. Ik pak jullie.. Rawr. Rechts een foto van een leren harnas die ik echt ZO mooi vind. Inspiratie voor mijn nieuwe Dungeons & Dragons karakter! (En nee, Manon, ik verklap niks)

IMG_5169 IMG_5176

HUILEN. Alweer een kapot bieb-boek! Echt, inwoners van Best, wat DOEN jullie met die boeken? Daarnaast de Wickerbeast van dit jaar. Helaas heb ik het ritueel gemist, omdat ik gewoon echt niet meer kon. Maar in gedachten was ik er bij.. Ik vind het wel jammer, want het was dus een uil. Een Wickerbeast is een offergave aan de goden en een traditie van Lughnasadh, wat tegelijk met Castlefest valt.

IMG_5181 IMG_5196

IK MET EEN UIL <3 Net als 2 jaar terug. Vorig jaar stond het uilenvrouwtje er ook, maar mocht je geen uil vasthouden en vond ik haar niet sympathiek. Op deze dag was ze het wel (de dag erna weer absoluut niet… Die heeft het ook druk, dat snap ik.. Maar haar woordkeuze, bah, teleurstelling). Maar ik mocht op vrijdag een uil vasthouden en die was zo lekker rustig bij mij. En wat een prachtig dier! Zo jammer dat je ze niet mag aaien! Ik ben ook echt heel erg blij met de foto. En later vond ik ook nog een uilenveer! Cadeautje! πŸ™‚ Leuk was dat de uil dezelfde kleur veren had als mijn haar.

IMG_5198 IMG_5199

Op vrijdag liep ik rond als Merida, maar dat vond ik te warm voor de overige dagen.. En toen waren er ook mega veel andere Merida’s trouwens.. Dat vond ik wel erg jammer… Maar daar is helaas niks aan te doen natuurlijk. Op zaterdag droeg ik mijn Slytherin shirt en een sneeuwuil handpop.. Op zondag deze oehoe met een jurk en rijglijfje. Lekker simpel, maar toch ik stijl. Rechts zie je het concert van Rapalje, een van onze favo bands. Zij zingen voornamelijk Nederlandse en Engelse folkmuziek.

IMG_5236IMG_5227

Ik kocht uiteindelijk maar twee dingen (en eten). Dobbelstenen voor mijn nieuwe karakter en het boek Verslaving van Patricia, waar jullie vandaag ook al een recensie van hebben gevonden. Ik wilde nog wel meer boeken kopen, maar budget enzo.. En dat is maar goed ook, want een van de boeken die ik wilde kopen, won ik later! HA! De andere boeken die ik toch ooit wil lezen haal ik het volgende festival wel.
Ook beloofde ik een stukje over mijn boekenkast.. Ik wilde er eerst een heel blogje aan wijden, maar he, ik ben niet gek. Ik heb namelijk mijn boekenkast opgeruimd.. MEER PLEK! En zonder boeken weg te doen. Serieus, ik ben een prof in ruimte maken in de kast. Rechtsonder staan boeken dubbel, de iets minder leuke staan verstopt. Allemaal voor een goed doel: zodat al mijn nog te lezen boeken nog een plekje kunnen vinden. Ik lief mijn boekenkast.

Ik heb een fantasische vakantie gehad, ook al had ik veel last van de hitte en zijn we uiteindelijk een dag eerder weggegaan. Je eigen bed ligt immers beter en er was slecht weer voorspeld (maar niet gekomen). Ik was vrij moe door Castlefest en had geen zin om in de regen te zitten, dus ik had in mijn hoofd dat we maar moesten gaan. Was aan de andere kant ook wel weer lekker… Zonder gehaast naar huis.

Gaan jullie wel eens naar dit soort festivals?

Tags: , , ,

Divider

14 responses to “Castlefest, vakantie en een opgeruimde boekenkast

 1. Was tof om je tegen te komen! Bij ons ging het wicker-ritueel ook niet, ’s middags had ik al even een ‘het-is-allemaal-teveel’-instorting πŸ˜‰

  En ik denk wel dat jij een van de mooiere Merida’s was trouwens. Jij had tenminste echt haar in plaats van een pruik πŸ˜‰

  • Ja klopt, er waren er veel met pruik/geverfd haar… En veel met niet eens een jurk die op de echte lijkt… Vind ik jammer! Maar het was inderdaad leuk om jullie toch een keertje tegen te komen! πŸ˜€

 2. Ik heb hetzelfde probleem met mijn Arwen-jurk. Dat fluweel is mooi, maar wel super warm. Nu ben ik dus op zoek naar een katoenen stof in het juiste blauw om een Belle (ja, die met de gigantische bibliotheek) Steampunk-outfit te kunnen samenstellen tegen F.A.C.T.S.

 3. Ik ga niet echt naar dat soort festivals, maar vind het wel leuk om je foto’s te zien, vooral die met de uil is erg leuk :). En bieb boeken zijn soms inderdaad echt zo mishandeld.

 4. Nicole

  Leuk foto verslag. πŸ˜€
  Ik ben op de zaterdag naar Castlefest geweest, samen met m’n ouders.
  Helaas ook niet het wicker ritueel gezien πŸ™
  Maar mijn vader was het zat, we hadden z’on zwart boodschappen trolley/karretje mee, maar een van de wielen was kapot, dus hij liep er mee te slepen, dat was niet zo fijn, waardoor hij het dus ook eerder zat was. Anders waren we zeker tot het einde gebleven. Voor Faun en Wardruna.

  Ook even naar de uilen staan kijken bij het uilenvrouwtje, maar wat je zelf ook al zei, ze was helaas niet zo aardig. Er stond een man met een hond, al op een afstand.
  Zegt ze tegen de man, op niet z’on aardige toon: ‘wil je weg gaan met die hond, de vogels houden daar niet van’. Had aardiger gekund.

  Ik heb wel weer erg genoten, afgelopen 2 jaar niet geweest, dus het was wel weer fijn.
  Genoten van de muziek, ball noir en naar Abe de Verteller geluisterd, en de sfeer algemeen πŸ˜‰
  Mijn aanwinsten zijn een jurkje/tuniek en aantal hobby artikelen.

  • Wat jammer dat ze die houding ook bij jullie had! Ik vond dat echt wel een afknapper! Wel leuk dat je je ouders mee krijgt, mijne zouden het echt niet boeiend vinden. Ja, ok, mijn moeder misschien wel.
   Faun is geweldig <3

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.