Break a Leg (Truth or Dance #2) – Chinouk Thijssen

Geplaatst op 4 juli 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Break a Leg (Truth or Dance #2) – Chinouk ThijssenBreak a leg door Chinouk Thijssen
Ook door deze auteur: Blindelings
Serie: Truth or dance #2
Andere boeken in deze serie: Truth or dance
Uitgever: Clavis | Mei 2019
Genres: Young Adult, Thriller
Aantal pagina's: 270
ISBN: 9789044836219
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

Tweede deel in de Truth or Dance-trilogie

Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten op de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker dan vroeger en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Hoewel ik maanden terug Break a leg van Chinouk Thijssen al mocht lezen, omdat ik een van haar proeflezers was, is het toch speciaal wanneer het boek in de winkel ligt. Ik was heel benieuwd wat er was veranderd en hoe dit tweede deel van de trilogie ontvangen zou worden.

De meiden dachten dat Truth or dance voorbij was nu ze zijn toegelaten tot het conservatorium. Maar ook daar blijven ze last houden van de anonieme stalker. India en haar vriendinnen krijgen nieuwe opdrachten, die gevaarlijker zijn dan ooit. Als ze niet gehoorzamen, kunnen er levens op het spel staan. Van elkaar, hun familie en hun liefjes.

Ik ben erg blij met hoe Break a leg is geworden. Chinouk is er namelijk weer in geslaagd een boek te schrijven met niet alleen een heerlijk tempo, maar dat ook nog eens vanaf de eerste pagina spannend is en het hele boek spannend blijft. Er is geen moment waarbij ik dacht: nu wordt het saai. En dat is een hele prestatie, natuurlijk!

De meiden hebben elk een heel eigen persoonlijkheid, waardoor het gemakkelijk is ze uit elkaar te houden. Ze blijven consequent en hoewel ik Lisa zo nu en dan enorm irritant vond met haar ‘vet’, is dat wel iets wat goed bij het personage én bij jongeren past. Het maakte het boek geloofwaardiger.

Naast spanning bevat dit boek ook een dosis romantiek. India ontmoet Levi en ze groeien naar elkaar toe. Truth or dance blijkt meer dan eens een hobbel in hun relatie. Het was mooi om te zien dat dit af en toe ook echt gevolgen had. Ook dit droeg bij aan de geloofwaardigheid van het verhaal.

Maar waar ik misschien wel het meest enthousiast over ben is de onvoorspelbaarheid van het verhaal. In veel thrillers is het vanaf het allereerste hoofdstuk wel een beetje duidelijk wie er schuldig is. In Break a leg word je continu op het verkeerde been gezet. Steeds als ik het weer zeker dacht te weten, gebeurde er weer iets waardoor ik enorm ging twijfelen. Supergoed gedaan!

Ik kan niet wachten op de reacties op het derde deel. Zelf weet ik ondertussen wie er achter Truth or dance zit, maar ik ga natuurlijk niks verklappen. Ik ben natuurlijk wel heel benieuwd wie jullie het meest verdenken!

Break a leg is spannend van begin tot einde.

Break a leg is heerlijk spannend. Ik heb van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten, terwijl ik het verhaal al eens had gelezen! Er gebeurt heel veel in dit boek en dat maakt het vlot, spannend en meeslepend. Een van de tofste young adult thrillers op de Nederlandse markt!

four-half-stars

Tags: ,

Divider

2 responses to “Break a Leg (Truth or Dance #2) – Chinouk Thijssen

  1. priscilla

    Ik ben het helemaal met je eens. Het boek leest heerlijk weg, is ontzettend spannend en zet je continu op het verkeerde been. Ieder hoofdstuk heb ik ongeveer een nieuwe verdachte, dus ik kan nu al niet wachten tot het laatste deel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.