Boundless (Unearthly #3) – Cynthia Hand

Geplaatst op 9 april 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Boundless (Unearthly #3) – Cynthia HandBoundless Serie: Unearthly #3
Andere boeken in deze serie: Unearthly
| 23 december 2013
Aantal pagina's: 434
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

The past few years held more surprises than part-angel Clara Gardner ever could have anticipated. Yet through the dizzying high of first love to the agonizing low of losing someone close to her, the one thing she could no longer deny was that she was never meant to have a normal life.

Since discovering the special role she plays among the other angel-bloods, Clara has been determined to protect Tucker Avery from the evil that follows her . . . even if it means breaking both their hearts. Leaving town seemed like the best option, so she’s headed back to California—and so is Christian Prescott, the irresistible boy from the vision that started her on this journey in the first place.

As Clara makes her way in a world that is frighteningly new, she discovers that the fallen angel who attacked her is watching her every move. And he’s not the only one. . . . With the battle against the Black Wings looming, Clara knows she must finally fulfil her destiny. But it won’t come without sacrifices and betrayal.

In the riveting finale of the Unearthly series, Clara must choose her fate once and for all.

Koop dit boek bij Bol.com

Toen ik vorig jaar maart Unearthly las, was ik zo verliefd dat ik deel 2 – Hallowed – de dag erna meteen in een ruk uitlas. Terwijl ik normaal gesproken helemaal niet ben van de cheesy liefdesrelaties (ook al hebben ze een bovennatuurlijk tintje), heb ik deze serie in mijn armen gesloten en wil ik het nooit meer loslaten. Nu, meer dan een jaar later, heb ik eindelijk het derde en laatste deel gelezen, Boundless.. en pfff. Wat een heerlijk boek heerlijk weer.

Ik was in het begin bang dat ik heel veel kwijt zou zijn en niet zo van het verhaal zou kunnen genieten als eerst, maar gelukkig verdween dat gevoel al snel en werd ik meegesleurd het verhaal in. Een verhaal waarin een hele boel gebeurd.. Dingen die misschien wat voorspelbaar zijn, maar ook behoorlijk verrassend. Van één ding heb ik wel spijt: dat ik de 2,5 novel niet heb gelezen, want er zitten daar (geloof ik) behoorlijk wat elementen in die handig zijn om te weten.

Desalniettemin heb ik genoten van dit boek. De actie werd goed afgewisseld met de romantiek en ondanks dat had het verhaal ook nog eens een goed gefundeerd plot. Er zaten goede levenslessen in en Clara en de rest groeide zienderogen. Clara veranderd van een onzeker meisje in een jonge vrouw die keuzes durft te maken, maar ook haar mannetjes durft te staan. Ze heeft keuzes gemaakt die gebaseerd zijn op haar gevoel, in plaats van wat men vond wat ze moest doen. Ook de emoties vond ik erg goed afgebeeld, wat het een stuk echter doet aanvoelen. Zelf de niet zo originele liefdesdriehoek is goed uitgewerkt zodat het in ieder geval niet zo irritant is als bij heel wat andere boeken. Ergens was ik wel verrast door de keuze die Clara uiteindelijk heeft gemaakt, maar het past wel bij haar. Het is een goede keuze en dit maakt het einde ook erg goed.

Cynthia hand is erg goed in het scheppen van een omgeving of wereld, zonder dat ze alle details verklapt. Zo blijft er voor beelddenkers als moi genoeg plaats over om zelf het plaatje in te kleuren. Subtiele hints geven de wereld vorm, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft het op een bepaalde manier te interpreteren.

Boundless – en dus de hele unearthly serie – zijn heerlijke engelenverhalen die ik vind behoren tot een van de betere. Ik heb genoten van de trilogie en kan niet wachten om meer te kunnen lezen van Cynthia. Gelukkig verschijnt er een nieuw (stand-alone) boek in 2015!

Hou je van goed uitgewerkte romantische verhalen met een bovennatuurlijk tintje, dan is deze serie echt wat voor jou!

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

8 responses to “Boundless (Unearthly #3) – Cynthia Hand

  1. Ik ontdekte deze serie recentelijk en ik wil ze nog erg graag lezen. Stiekem hoop ik dat hij naar Nederland zal komen dan kan ik hem gewoon in het Nederlands lezen, hihi.

    • Hihi dankjewel! Zo mag ik het horen! 😉 Grappig feit is dat ik dankzij jouw recensie het eerste (en meteen tweede) boek heb gekocht op het boekenfestijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.