Blade of Secrets – Tricia Levenseller

Geplaatst op 12 maart 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Blade of Secrets – Tricia LevensellerBlade of secrets door Tricia Levenseller
Ook door deze auteur: Warrior of the wild
Serie: Bladesmith #1
Uitgever: Feiwel and Friends | Mei 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 322
ISBN: 9781250756800
Uitgave: Hardcover
Goodreads
two-half-stars

Eighteen-year-old Ziva prefers metal to people. She spends her days tucked away in her forge, safe from society and the anxiety it causes her, using her magical gift to craft unique weapons imbued with power.

Then Ziva receives a commission from a powerful warlord, and the result is a sword capable of stealing its victims' secrets. A sword that can cut far deeper than the length of its blade. A sword with the strength to topple kingdoms. When Ziva learns of the warlord’s intentions to use the weapon to enslave all the world under her rule, she takes her sister and flees.

Joined by a distractingly handsome mercenary and a young scholar with extensive knowledge of the world's known magics, Ziva and her sister set out on a quest to keep the sword safe until they can find a worthy wielder or a way to destroy it entirely.

A teenage blacksmith with social anxiety accepts a commission from the wrong person and is forced to go on the run to protect the world from the most powerful magical sword she's ever made.

Tricia Levenseller heeft een aantal leuke boeken geschreven en dus staat ze op mijn radar qua boeken. Zodoende kwam Blade of secrets in mijn bezit. Wist ik wat ik kon verwachten? Niet helemaal, maar ik verwachtte ergens wel – net als in haar andere boeken – een bijzondere en toegankelijke wereld vol interessante personages.

Ziva heeft een bijzondere gave: ze kan de wapens die ze maakt voorzien van magische eigenschappen. Hierdoor komen mensen van heinde en ver om een wapen van haar te kopen. Ziva houdt echter helemaal niet van mensen en laat haar zusje vaak het contact leggen.

Wanneer ze een wapen, die ze voor een krachtige warlord maakt – per ongeluk – de kracht geeft om geheimen te stelen, komt ze achter diens intentie. En die is niet zo best. Ziva en haar zusje vluchten, met het zwaard, en gaan op zoek naar iemand die het zwaard wél verdient.

Aan de ene kant vond ik dit boek echt heel tof. Het is uniek, zit vol herkenbare problematiek en leest heerlijk vlot weg. Aan de andere kant heb ik ook wel wat opmerkingen.

Laat ik beginnen met de positieve ervaringen met het boek. Ik vond het erg origineel en genoot van de personages en het vlotte tempo. Ziva heeft last van angsten en die vond ik zó ontzettend realistisch neergezet. Als iemand met een angststoornis, ben ik erg blij dat Ziva’s gevoel er mocht zijn en niet klats boem overwonnen was. Ziva was hierdoor meteen herkenbaar.

Waar ik ook van genoot was de casual manier van diversiteit. Er zitten veel queer karakters in, zonder dat er een grote focus op wordt gelegd. Het is er gewoon. Dit spreekt me aan, want ik vind vaak dat er veel nadruk ligt op hoe ‘anders’ iemand wel niet is.

Wat minder vond ik de schrijfstijl. Er is veel tell in plaats van show en je krijgt als lezer best wel wat infodumps voor je kiezen. Het is niet perse storend, maar het doet ergens toch een beetje afbreuk aan het verhaal? Het had er mooier in verweven kunnen worden.

Sowieso vond ik de schrijfstijl wat stijfjes. Maar misschien komt het omdat ik de laatste tijd veel boeken met juist veel mooie zinnen heb gelezen.

Daarnaast was de verhaallijn weinig verrassend. Het was niet verkeerd, maar het was vrij voorspelbaar. Hierdoor sprong het boek er niet echt uit voor mij. Het was een gemiddeld boek, maar omdat de schrijfstijl me niet echt lag, viel hij meer tegen dan ik hoopte.

two-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.