Warrior of the Wild – Tricia Levenseller

Geplaatst op 3 april 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Warrior of the Wild – Tricia LevensellerWarrior of the wild door Tricia Levenseller
Ook door deze auteur: Daughter of the Pirate King
Uitgever: Feiwel and Friends | Februari 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9781250189943
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

How do you kill a god?

As her father's chosen heir, eighteen-year-old Rasmira has trained her whole life to become a warrior and lead her village. But when her coming-of-age trial is sabotaged and she fails the test, her father banishes her to the monster-filled wilderness with an impossible quest: to win back her honour, she must kill the oppressive god who claims tribute from the villages each year or die trying.

Zodra ik hoorde dat Warrior of the Wild Viking-inspired zou zijn, bestelde ik het boek meteen. Daarnaast had Tricia Levenseller ook een toffe pre-orderactie waarbij je onder andere een bookplate, magneet en boekenleggers kreeg. Nu heb ik ook al een bookplate voor haar eerdere boeken die ik – dankzij Warrior of the Wild zeker wil lezen.

Rasmira is – als jongste dochter – de erfgenaam van haar vader. Alleen zij heeft namelijk gekozen om een krijger te worden, en haar vader heeft geen zoons. Al haar hele leven traint ze om een groot strijder te zijn en om sterk genoeg te zijn om haar dorp te leiden. Tijdens haar Test gaat het echter fout: ze wordt gesaboteerd door de jongens die haar al jaren pesten en ze voelt zich verraden. Haar vader verband haar en zegt dat ze mag terugkomen als ze een onmogelijke taak heeft volbracht: de kwade Godheid doden die hun land terroriseert. Hoe dood je in hemelsnaam een god!?

Voor ik met Warrior of the Wild begon, las ik het van opmerkingen voorziende eerste hoofdstuk. Ik vond dit zo’n tof extraatje; ik had het gevoel alsof ik de personages en de setting meteen een stuk beter kende.

De setting in dit boek is gebaseerd op het verleden, voornamelijk op de Vikingcultuur. Dit kwam echter minder naar voren dan ik in eerste instantie had verwacht (en gehoopt), maar uiteindelijk was het wel goed zo. Rashima’s volk is hard en moet overleven met de middelen die ze hebben. Er komen allerlei bijzondere monsters langs, die in de wildernis leven. Het voelde daardoor als een heel unieke setting: fantasy, maar ook weer niet. De monsters voelde zelfs een beetje dystopisch aan en dat vond ik erg gaaf!

Wat je vaak in highfantasy ziet is dat de wereld onnodig complex wordt neergezet. Dit boek was echt een bevrijding op dat vlak: alles was super helder en duidelijk en dat gaf mij als lezer heel veel ruimte om me te verliezen in de world-buiding en de karakterontwikkeling.

Rashima was voor mij een heel prettig personage. Ik vond haar sterk en ik herkende wel wat van mezelf in haar: jezelf constant willen bewijzen, vechten voor je droom, het moeilijk vinden om complimenten aan te nemen en mensen daarvoor te bedanken. Ze was ontzettend stoer, maar had ook duidelijk last van een gebrek aan zelfvertrouwen. Dit is iets wat ze gedurende het boek leert. Niet om zonder zelfvertrouwen komen te zitten, maar om de twijfel juist te gebruiken om een betere leider te worden.

De andere personages waren ook prima. Ik vond ze echter niet bijster bijzonder: veel van de plottwists wat personages betrof zag ik aankomen. Wel vond ik het erg sterk dat de problemen tussen de personages daadwerkelijk invloed op de plot hebben. Zoals de afgunst van moeder en het verraden worden door iemand die je als vriend zag.

Rashima leert in Warrior of the Wild om zichzelf te zijn en te vertrouwen. Om niet te breken onder de verwachtingen van anderen. Ik denk dat dit een maatschappijkritisch thema is dat middels deze weg heel goed naar voren komt. Het komt overal voor, natuurlijk, maar nu meer dan ooit. Rashima kan wat dat betreft een goed rolmodel zijn.

Als er toch iets is wat me minder aansprak, dan is dat de romantiek. Ik vind niet dat dit perse nodig was in het boek en het voelde ook een beetje geforceerd. Alsof het ‘moest’ gebeuren. Het was dan ook totaal geen verrassing.

Warrior of the Wild zit boordevol girlpower.

Warrior of the wilds heeft een heel fijn tempo met een aantal heel toffe actiescènes. De plot is goed te volgen en zit logisch in elkaar, zonder al te veel poespas. De romantiek komt langzaam op gang, wat prettig was, maar kon me toch niet helemaal bekoren. Van mij had het weg mogen blijven. In zijn geheel heb ik me enorm vermaakt met dit boek en ik zal de auteur zeker blijven volgen! Ik wil meer van dit soort boeken!

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.