Daughter of the Pirate King – Tricia Levenseller

Geplaatst op 13 december 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Daughter of the Pirate King – Tricia LevensellerDaughter of the Pirate King door Tricia Levenseller
Ook door deze auteur: Warrior of the wild
Serie: Daughter of the Pirate King #1
Andere boeken in deze serie: Daughter of the Siren Queen
Uitgever: Feiwel and Friends | Februari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 311
ISBN: 9781250095961
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

There will be plenty of time for me to beat him soundly once I’ve gotten what I came for.

Sent on a mission to retrieve an ancient hidden map—the key to a legendary treasure trove—seventeen-year-old pirate captain Alosa deliberately allows herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship.

More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But not to worry, for Alosa has a few tricks up her sleeve, and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.

Daughter of the pirate king was zo’n boek dat ik al heel lang wilde lezen. Ik ben dol op verhalen waarbij de vrouwelijke hoofdpersoon zich staande weet te houden in een wereld vol woeste mannen en gevaar en dit boek klonk als een perfecte invulling daarvan. Toen mijn leesbeesten vervolgens aangaven dat het een echt ideaal boek voor tussendoor was, was ik helemaal verkocht. Kom maar door! Ik hou wel van boeken waarin je niet altijd evenveel hoeft na te denken.

De 17-jarige piratenkapitein Alosa is opzoek naar een eeuwenoude schatkaart en ze denkt dat haar vijanden hem in bezit hebben. Daarom laat ze zich door een list gevangen nemen, zodat ze de kans krijgt hun schip van onder tot boven te onderzoeken. Er is echter één persoon die haar gruwelijk in de weg staat: haar bewaker: de veel te slimme en te aantrekkelijke first mate Riden. Gelukkig heeft Alosa nog wel wat trucjes achter de hand: ze krijgen het echt niet voor elkaar om de dochter van de piratenkoning tegen te houden.

Piraten? Check. Sirenes? Check. Teveel knappe piraten? Check. Zoetsappige en voorspelbare romantiek? Check. Een stoere chick met een veel te grote mond en evenveel arrogantie? Check. En oh wat heb ik er van genoten!

Wat mij betreft hadden mijn leesclubgenoten helemaal gelijk: dit is een heerlijk boek voor tussendoor. Je moet het ook absoluut niet té serieus nemen, maar gewoon genieten. Het is namelijk reuze vermakelijk en een waar avontuur. En tja, de romantiek is soms wat tenenkrommend zoetsappig en voor de hand liggend: ik genoot eigenlijk wel van de spanning tussen de hoofdpersonages. Het bracht ze tot leven en maakte het boek dynamisch.

Ik vond Alosa heerlijk. Haar vurige persoonlijkheid, haar sass en ook haar liefde voor jurken (ze mag dan wel een piratendochter zijn, ze heeft wel stijl). Ik hou er echt van wanneer een personage levendig is en Tricia Levenseller heeft Alosa voor mij voldoende tot leven weten te wekken. Het was meer dat de plot nogal voorspelbaar was en soms wat herhalend, dat dit boek geen enorme hoogvlieger is geworden.

Toch hebben dit soort boeken – ondanks hun minpunten – een bepaalde aantrekkingskracht op lezers. We willen avontuur en fantastische personages. We willen wegzwijmelen en het gevaar proeven. Daughter of the Pirate King wist mij dit te brengen en daarom heb ik er enorm van genoten. Ja, ik heb dit boek niet heel serieus genomen, maar des te meer kon ik er van genieten! Ik kijk enorm uit naar het tweede deel.

Daughter of the Pirate King is net zo leuk als Pirates of the Caribean, maar dan met een kick-ass dame in de hoofdrol.

Al met al was Daughter of the Pirate King een heerlijk boek om te lezen. Ik vloog door het boek heen en heb genoten van iedere pagina.

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.