Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King #2) – Tricia Levenseller

Geplaatst op 11 januari 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King #2) – Tricia LevensellerDaughter of the Siren Queen door Tricia Levenseller
Ook door deze auteur: Warrior of the wild
Serie: Daughter of the Pirate King #2
Andere boeken in deze serie: Daughter of the Pirate King
Uitgever: Feiwel and Friends | Februari 2018
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 341
ISBN: 9781250096012
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Alosa's mission is finally complete. Not only has she recovered all three pieces of the map to a legendary hidden treasure, but the pirates who originally took her captive are now prisoners on her ship. Still unfairly attractive and unexpectedly loyal, first mate Riden is a constant distraction, but now he's under her orders. And she takes great comfort in knowing that the villainous Vordan will soon be facing her father's justice.

When Vordan exposes a secret her father has kept for years, Alosa and her crew find themselves in a deadly race with the feared Pirate King. Despite the danger, Alosa knows they will recover the treasure first . . . after all, she is the daughter of the Siren Queen.

Na het lezen van Daughter of the Pirate King was ik hopeloos verslaafd geraakt aan het luchtige en toch stoere verhaal dat een beetje deed denken aan Pirates of the Carribean met een stoere vrouwelijke chick in de hoofdrol. Het duurde dan ook niet lang eer ik het slot in dit tweeluik, Daughter of the Siren Queen, oppakte. Ik had zoooo veel zin om weer op schattenjacht met Alora te gaan!

Het is piratendochter Alosa gelukt om alle drie de kaarten te vinden die leiden naar een legendarische schat. Alles lijkt goed te gaan: die piraten die haar gevangen hielden zijn nu haar gevangen en ze kan niet wachten om Vordan uit te leveren aan haar vader, de piratenkoning. Wanneer Vordan echter een geheim onthuld, komt Alosa erachter dat haar vader andere bedoelingen heeft. Ze moet zich haasten om op tijd bij de schat te zijn. Dat moet haar wel lukken toch, want ze is toch niet voor niets de dochter van de Siren Queen?

Na Daughter of the Pirate King gelezen te hebben, wist ik zeker dat ik niet te lang wilde wachten tot ik Daughter of the Siren Queen zou oppakken. Ik vond het namelijk een duologie vol heerlijke personages en luchtigheid. En die luchtigheid, daar was ik naar op zoek. Ook dit tweede deel wist daar ruimschoots in te slagen.

Net als zijn voorganger leest ook dit deel heerlijk weg en heeft Tricia Levenseller het met een vlotte pen geschreven. Hierdoor is het niet moeilijk om je in het boek te verliezen, zonder dat het als zwaar overkwam. Veel fantasy heeft natuurlijk de neiging om zwaar te worden wat betreft de setting en dit boek heeft het absoluut niet. Ik kan me voorstellen dat het daardoor minder indruk op lezers kan maken: maar ik vond het daardoor juist wel lekker. Ik heb er van genoten en vond het juist fijn dat het luchtig en humoristisch was.

Vooral de personages vind ik fijn. Alosa is een toffe chick: ze is niet op haar mondje gevallen en blijft ook echt een dametje wat betreft haar looks. Daarnaast vond ik de romance ook prima binnen het verhaal passen en genoot ik van Alosa’s crew.

Een vlot tempo, superstoere piratenchicks en een avontuurlijk verhaal op zee. Spreekt dat je aan? Lees dan zeker Daughter of the Siren Queen.

Ben je op zoek naar een niet al te moeilijk maar wel heel vlot geschreven fantasyverhaal vol piraten en sirenes, dan is deze duologie echt wat voor jou. Ik heb echt gesmuld van Daughter of the Siren Queen en ik weet zeker dat ik de twee boeken eens opnieuw ga lezen. Dit is ideaal materiaal om een leesdip mee te bestrijden!

four-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Daughter of the Siren Queen (Daughter of the Pirate King #2) – Tricia Levenseller

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.