Belladonna – Adalyn Grace

Geplaatst op 18 maart 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Belladonna – Adalyn GraceBelladonna door Adalyn Grace
Serie: Belladonna #1
Uitgever: Hodder & Stoughton | Augustus 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9781529367119
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

For as long as Signa Farrow has been alive, the people in her life have fallen like stars...

Orphaned as a baby, nineteen-year-old Signa has been raised by a string of guardians, each more interested in her wealth than her well-being – and each has met an untimely end. Her remaining relatives are the elusive Hawthornes, an eccentric family living at Thorn Grove, an estate both glittering and gloomy.

Its patriarch mourns his late wife through wild parties, while his son grapples for control of the family’s waning reputation and his daughter suffers from a mysterious illness. But when their mother’s restless spirit appears claiming she was poisoned, Signa realizes that the family she depends on could be in grave danger, and enlists the help of a surly stable boy to hunt down the killer.

Signa’s best chance of uncovering the murderer, though, is an alliance with Death himself, a fascinating, dangerous shadow who has never been far from her side. Though he’s made her life a living hell, Death shows Signa that their growing connection may be more powerful – and more irresistible – than she ever dared imagine.

Belladonna is zo’n boek dat ik kocht omdat ik er veel over gehoord en omdat ik een sucker ben voor mooie kaften. En omdat ik toch sneller mijn pas-gekochte boeken wil lezen (sorry TBR), was dit een boek waar ik heel veel zin in had.

De 19-jarige Signa weet niet beter dan dat de mensen om haar heen zullen sterven. Haar verzorgers hebben meer interesse in haar rijkdom dan in haar gezondheid en dat hebben ze allemaal met de dood moeten bekopen. Alleen de Hawthornes – een nogal excentrieke familie – is nog over en daarom wordt ze daar heen gestuurd. De Hawthrones zijn echter nog in de rouw vanwege de dood van de moeder des huize en tot overmaat van ramp is de dochter getroffen door dezelfde mysterieuze ziekte. Signa heeft echter snel door wat er aan de hand is: ze zijn vergiftigd. Ze gaat op zoek naar de dader. Oh, en ondertussen ontmoet ze keer op keer de dood, met wie ze een bijzondere connectie heeft en wie altijd in de buurt is.

Ik kan er heel lang over doorgaan, maar het komt er eigenlijk gewoon op neer dat ik Belladonna een heel erg tof boek vond. Het is duister en sfeervol. En vanaf het eerste moment had ik een zwak voor Signa. Wat een tof hoofdpersonage.

Deze gotische murder mystery wist me meteen in zijn greep te krijgen. Ik had wel een idee hoe het allemaal in elkaar zou zitten, maar eigenlijk maakte me dat helemaal niet zo veel uit. Ik wilde het weten. Ik wilde genieten van de duistere sfeer.

Het deed me een beetje denken aan de Victoriaanse tijd, vol gothicjurken, kaarsen en prachtige landhuizen. Maar dan ook met grootse feesten. De disfunctionele familie, de ontluikende romance, de planten, de geesten. De atmosfeer die het boek uitstraalde vond ik heerlijk.

Het zit lekker in elkaar en Belladonna sleept je gemakkelijk mee in een soort historische fantasywereld, zonder dat het een al te veel ver-van-je-bed-show wordt. Dat vind ik erg knap. De vibe is een beetje dark-academia zonder de academia en dat bevalt me prima.

Echt, als je van dit soort thema’s houdt, dan wil je Belladonna echt een kans geven. Ik weet dat ik inhoudelijk niet echt in ben gegaan op het boek, maar dat is vooral omdat ik van mening ben dat je dit boek echt zelf moet beleven.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.