Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale

Geplaatst op 17 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly SmaleBekent kleur door Holly Smale
Ook door deze auteur: Geek Girl
Serie: Geek Girl #5
Andere boeken in deze serie: Geek Girl
Uitgever: Gottmer | Oktober 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789025761516
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Geek Girl bekent kleur is het vijfde deel in de populaire serie Geek Girl van Holly Smale: heerlijke chicklit-boeken vol geeks, modellen en hilarische situaties. Get your geek on!

De Geek heeft een plan
Geeky fotomodel Harriet Manners weet een hoop – maar het zijn eerlijk gezegd vrij nutteloze feitjes. Ze weet bijvoorbeeld dat vogelbekdieren geen maag hebben. Ze weet dat er ooit veertien eekhoorns zijn vastgehouden als spionnen. Ze weet dat er maar één vlag in de wereld is waar een gebouw op staat. En voor het eerst weet Harriet nu ook wat ze gaat doen in het leven. Ze heeft alles perféct uitgestippeld. Alleen houdt niet iedereen zich aan haar zorgvuldig uitgekiende plan…

Geek Girl van Holly Smale
Geek Girl bekent kleur is alweer het vijfde deel in de serie Geek Girl van Holly Smale, een Britse schrijfster die zelf een modellencarrière achter de rug heeft. Hoofdpersoon Harriet Manners is een geek: geen nerd, maar een charmante allesweter. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model. Een heerlijke serie klunzige avonturen over de hele wereld is het gevolg.

Jaaaa de nieuwe Geek girl is er! Hoe je het ook went of keert, ik heb een zwak gekregen voor Harriet en het voelt bijna als een constante factor dat er ook de zoveel tijd een nieuw boek verschijnt. Ik vind het gewoon heerlijk om met mijn favoriete geek op pad te gaan en om haar doldwaze avonturen mee te beleven. Bekent kleur is alweer het vijfde deel.

In Bekent kleur lijkt Harriet het helemaal voor elkaar te hebben. Het gaat goed op school, ze heeft zowaar een vriendengroep en haar planning loopt helemaal goed. Misschien wel iets te goed, want haar omgeving kan haar helemaal niet bijbenen. Dit zorgt voor grote problemen, want alles wat ze heeft opgebouwd, lijkt in te storten als een kaartenhuis.

Hoe dol ik ook op Harriet ben, ik was ergens wel een beetje bang dat er op een gegeven moment een punt komt waarbij ik denk; dit riedeltje van Harriet ken ik nu wel. Gelukkig weet Bekent kleur het weer helemaal anders te spelen. Harriet krijgt een belangrijke levensles om te leren en dit wordt weer ontzettend grappig ingevuld. We zien oude bekenden terug, maar er is ook heel wat ruimte voor nieuwe ontdekkingen.

Ik vond Bekent kleur weer echt super schattig, wat mede kwam door Tabby en Rin. En natuurlijk Harriet, want haar domme acties waren weer fantastisch. De humor, de sfeer en het tempo; ik vind het weer heerlijk. Ik heb er zelfs intens van genoten, want zo nu en dan is zo’n boek als dit gewoon nodig. Als ik dan wel even mag zeuren is dat ik het lang vond duren voordat ze naar India ging. En dat ik de romance echt van kilometers afstand zag aankomen (wat knap is, want ik kan zonder bril echt nog geen 10 cm scherp zien).

Ondanks dat er zo nu en dan kritiek komt dat Geek Girl wat jong aanvoelt voor een Young Adult, denk ik wel dat er thema’s worden aangegrepen waar de doelgroep ook tegenaan zal lopen. Ik kan mijzelf heel erg identificeren met Harriet; ik hield me ook bezig met dingen die de meeste 16-jarigen kinderachtig vinden. En haar struggles zijn heel herkenbaar. Ik vind dat deze serie daarom JUIST perfect bij de doelgroep past. Misschien vind je Harriet kinderachtig, maar misschien kan je je dan ook voorstellen dat niet alle 16-jarigen er klaar voor zijn om zich te gedragen zoals de maatschappij graag ziet. Soms wil je gewoon een trui dragen met een eenhoorn erop, okay?

Voel je je rot? Lees dan de Geek Girl serie; lachen gegarandeerd.

Van Bekent kleur werd is gewoon weer heel erg vrolijk. Harriet blijft mijn favoriete geek en haar goed bedoelde acties zullen me nooit gaan vervelen.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.