Het begin van het einde (De duistere oorlog #1) – Kevin Deckers

Geplaatst op 3 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Het begin van het einde (De duistere oorlog #1) – Kevin DeckersHet begin van het einde door Kevin Deckers
Ook door deze auteur: Tocht der schaduwen
Serie: De duistere oorlog #1
Andere boeken in deze serie: Tocht der schaduwen
Uitgever: Zilverbron | Augustus 2016
Genres: Fantasy, High Fantasy
ISBN: 9789463080491
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Één volk, duizenden machten en krachten.
Zes werelden. Één vernietiging.
Wanneer het begin en het einde op dezelfde plek zijn, begint de Duistere oorlog.

De jonge dwerg Rayon wordt uitgekozen door de goden om de strijd aan te gaan met een demonengod, een missie om de zeven Planeten van het Licht te redden. De goden schenken Rayon en drie anderen een deel van hun krachten. Maar omdat Rayon een sterveling is, betaalt hij hier een prijs voor. Hij veroudert snel.

Om dit proces tegen te gaan hebben de goden zeven voorwerpen verspreid. Rayon moet deze zien te vinden. Het eerste voorwerp ligt in een kloof in het Dwergengebergte. Om daar te komen moet Rayon eerst een aantal obstakels trotseren. Dit doet hij niet alleen, hij wordt geholpen door een aantal vrienden.

Samen gaan ze de bloedige strijd aan tegen de troepen van De Duistere.

Een tijdje terug kreeg ik van schrijver Kevin Deckers een mail over zijn boek Het begin van het einde, wat het eerste deel in De duistere oorlog serie is. Het boek van deze jonge schrijver is uitgegeven bij uitgeverij Zilverbron. Ik lees behoorlijk wat boeken van deze uitgever, want ik ben dol op fantasy en ik vind dat deze uitgever vaak net wat andere type fantasy weet te bieden dan uitgevers die de reguliere markt overheersen. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar dit boek.

duister3

Het begin van het einde gaat voornamelijk over de jonge dwerg Rayon. Rayon wordt (samen met drie anderen) door de goden gekozen om hun krachten te dragen om het tegen de demonengod op te kunnen nemen. Zijn nieuwe krachten zorgen er echter wel voor dat Rayon veel sneller ouder wordt dan een gewone dwerg. Om dit tegen te gaan moet hij een aantal magische voorwerpen zien te vinden. Maar die tochten over de wereld zijn niet zonder gevaar.

duister2

Al snel laat Kevin Deckers zien dat hij een gedegen klassieke fantasy kan schrijven. De klassieke fantasysetting zit vol wezens die wij herkennen; orken, dwergen, elfen en ga zo maar door. Daar hou ik wel van, want de wereld voelt daardoor absoluut niet geknutseld. Wel zie je duidelijke invloeden van bijvoorbeeld The Lord of the Rings en Game of Thrones. Waar ik soms wel moeite mee had, was dat er behoorlijk veel personages en plotlijnen besproken worden. Niet altijd voelde dit als een toegevoegde waarde, en op andere momenten voelde het juist weer essentieel. Ik zocht soms naar een balans.

Die balans was ik zo nu en dan kwijt. Zeker in het begin voelde het alsof sommige zinnen wat abrupt waren, alsof er een bepaald ritme in zinnen miste, die het echt lekker maakte om het te lezen. Op den duur wist ik wel in het verhaal te komen en vond ik het boek juist weer heel lekker weglezen. Kortom; het was nogal zoeken naar een balans.

duister

Het begin van het einde is een boek vol intriges, is ontzettend intens en ook nog eens behoorlijk grof. Het is geen lieftallig boek waarin altijd alles goed zal komen. De personages maken heftige dingen mee, die wij onze ergste vijanden nog niet zouden toewensen.

Verwacht van Het begin van het einde geen rozengeur en maneschijn; het boek is grof en intens.

Als je op zoek bent naar een klassieke fantasy waarin de schrijver geen dingen mooier maakt dan het is, dan is Het begin van het einde wellicht een goede keuze. Je zult ondergedompeld worden in een wereld vol bijzondere wezens, magie, goden en gevaar.

duister4

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Het begin van het einde (De duistere oorlog #1) – Kevin Deckers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.