Aurora Rising (The Aurora Cycle #1) – Amie Kaufman

Geplaatst op 16 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Aurora Rising (The Aurora Cycle #1) – Amie KaufmanAurora Rising door Amie Kaufman
Ook door deze auteur: Illuminae
Serie: The Aurora Cycle #1
Uitgever: Knopf Books for Young Readers | Mei 2019
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 473
ISBN: 9781524720964
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

From the internationally bestselling authors of THE ILLUMINAE FILES comes an epic new science fiction adventure.

The year is 2380, and the graduating cadets of Aurora Academy are being assigned their first missions. Star pupil Tyler Jones is ready to recruit the squad of his dreams, but his own boneheaded heroism sees him stuck with the dregs nobody else in the Academy would touch…

A cocky diplomat with a black belt in sarcasm
A sociopath scientist with a fondness for shooting her bunkmates
A smart-ass techwiz with the galaxy’s biggest chip on his shoulder
An alien warrior with anger management issues
A tomboy pilot who’s totally not into him, in case you were wondering

And Ty’s squad isn’t even his biggest problem—that’d be Aurora Jie-Lin O’Malley, the girl he’s just rescued from interdimensional space. Trapped in cryo-sleep for two centuries, Auri is a girl out of time and out of her depth. But she could be the catalyst that starts a war millions of years in the making, and Tyler’s squad of losers, discipline-cases and misfits might just be the last hope for the entire galaxy.

They're not the heroes we deserve. They're just the ones we could find. Nobody panic.

Toen Aurora Rising uitkwam, was het meteen een enorme hype. Logisch ook, want Illuminea van dezelfde auteurs was een enorm tof boek. Ik kreeg het boek uiteindelijk van een vriendin en was daarna toch een beetje huiverig: wat als het tegenviel? Mijn verwachtingen waren namelijk best hoog en met sciencefiction kan het bij mij twee kanten op schieten.

Het is het jaar 2380 en topper van zijn klas Tyler Jones redt een meisje met de naam Aurora Jie-Lin O’Malley. Ze heeft 200 jaar geslapen en komt terecht in een wereld waarin iedereen die ze kent dood is en er opeens menselijk contact is met allemaal aliens. Aurora blijkt echter de katalysator te zijn die een oorlog kan ontketenen en Tyler en zijn crew vol buitenbeentjes lijken de laatste hoop voor de galaxy te zijn

Aurora Rising is een verhaal vol fantastische personages. Jay Kristoff en Amie Kaufman zijn er heel goed in om buitenbeentjes samen te brengen en ze in een heldenrol te plaatsen. Hier hou ik natuurlijk ontzettend van, want die kleurrijke personages brengen een boek tot leven. Ook Aurora vond ik een fantastisch personage: ik kon haar verwarring zowat voelen. Hoe zou het zijn voor iemand, als je opeens in een compleet andere tijd terecht komt en iedereen die je liefhebt al eeuwen dood is? Daarnaast vond ik haar sass echt fantastisch. love it. En haar Lord of the Rings referenties. LOVE IT.

Ik kreeg serieuze Stargate en Guardian of the Galaxy feels bij dit boek en dat maakte het een feest om te lezen. Aurora Rising is weer een geslaagde samenwerking van Kaufman en Kristoff, want het las heerlijk weg, zat weer heerlijk in elkaar en wist de nodige feels te veroorzaken.

Als er iets is wat ik wat minder vond, is de focus op Tylers dimples… Haha grapjes, maar serieus, die werden wel vaak benieuwd hoor! Nee, ik vond het een heerlijk boek, ook al zijn ruimteboeken niet altijd mijn favoriet. Ik vond dit intrigerend, vooral omdat er ook andere rassen naar voren kwamen. Ik vond ze goed in elkaar gezet, al had ik er nog wel meer over willen lezen. Het is lastig om een nieuw soort wezen met toch menselijke trekken te verzinnen: wij mensen hebben natuurlijk de neiging om alles vanuit een menselijk oogpunt te interpreteren.

Hou je van intrigerende verhalen in de ruimte? Wil je vooral lezen over interactie tussen mensen onderling en aliens? Dan is dit boek wellicht wat voor jou! Ben je fan van Stargate of Guardians of the galaxy? Dan wil je dit boek!

Bekijk het vervolg, Aurora burning hier.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

2 responses to “Aurora Rising (The Aurora Cycle #1) – Amie Kaufman

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.