Angelfire (Angelfire #1) – Courtney Allison Moulto

Geplaatst op 3 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Angelfire (Angelfire #1) – Courtney Allison MoultoAngelfire door Courtney Allison Moulton
Serie: Angelfire #1
Uitgever: Katherine Tegen Books | Februari 2011
Genres: Young Adult, Urban Fantasy, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 453
ISBN: 9780062002327
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

First there are nightmares.
Every night Ellie is haunted by terrifying dreams of monstrous creatures that are hunting her, killing her.

Then come the memories.
When Ellie meets Will, she feels on the verge of remembering something just beyond her grasp. His attention is intense and romantic, and Ellie feels like her soul has known him for centuries. On her seventeenth birthday, on a dark street at midnight, Will awakens Ellie's power, and she knows that she can fight the creatures that stalk her in the grim darkness. Only Will holds the key to Ellie's memories, whole lifetimes of them, and when she looks at him, she can no longer pretend anything was just a dream.

Now she must hunt.
Ellie has power that no one can match, and her role is to hunt and kill the reapers that prey on human souls. But in order to survive the dangerous and ancient battle of the angels and the Fallen, she must also hunt for the secrets of her past lives and truths that may be too frightening to remember.

Toen ik net het magische stukje internet met de naam Goodreads ontdekte, voegde ik bergen boeken toe. Alles wat me maar een beetje aansprak voegde ik toe aan mijn TBR-lijst. Later werd ik wat kieskeuriger en verwijderde ik een groot aantal boeken. Angelfire bleef echter op mijn lijstje staan; ik heb een enorme zwak voor engelen en dit boek klonk als een spannend verhaal met een kick-ass hoofdpersonage.

angelfire2

Ellie is een gewoon meisje van bijna 17.. Tot ze Will ontmoet, die haar krachten wekt op haar verjaardag. Vanaf dan staat haar wereld op z’n kop. Het is namelijk haar taak om allerlei gebroed van de Fallen te vernietigen. Niemand weet wat ze is, al het kwaad wil haar vernietigen. En alleen zij is in staat het kwaad een halt toe te roepen.

Laat ik beginnen met dat wat ik tof vond aan Angelfire. Dat zijn de reapers en hun gradaties. En natuurlijk het gebruik van engelen. En hoewel dat een enorme plus was, zijn er ook genoeg elementen waar ik mijn vraagtekens bij zet.

Allereerst is de hele plot een tenenkrommend cliché. Meisje van rijke afkomst (ze krijgt even een auto van duizenden dollars) waar minstens één ouder weinig aandacht voor haar heeft blijkt de enige in de hele wereld te zijn die de wereld kan redden. Er gebeurd vijftien keer hetzelfde (waarbij minstens de helft van de tijd haar auto mishandeld wordt) en ook het einde en de eindstrijd biedt weinig vernieuwing. Ik was zacht gezegd toch een beetje teleurgesteld, ook al hield ik er ergens ook rekening mee dat het tegen kon gaan vallen. Dit boek is nooit echt een hype geweest. Ik had gewoon gehoopt dat het me omver zou blazen. Maar ik vond het over het algemeen een beetje meh. Aan de andere kant; dit boek kwam uit in 2011. Toen waren er nog niet heel veel young adults op de markt, de populariteit kwam toen pas net op.

angelfire

Niet alleen vond ik Ellie totaal geen interessant personage (ze sprak me gewoon niet aan), ook haar vrienden deden me niks.. Maar het toppunt was Will. Will is zo ontzettend mensenkennis-loos dat ik het gewoon raar vond. Hij loopt al eeuwen mee op deze aardkloot, maar kwam af en toe over alsof hij nog nooit sociale interactie met een mens had gehad. Ongemakkelijk much. Daarbij vind ik de romance tussen een vrijwel onsterfelijk wezen (hoe hot hij er ook uit ziet, hij is eeuwen oud) en een mens altijd een beetje creepy.

Wel denk ik dat er echt potentie in het verhaal zit. Vooral de bijpersonages die op de hoogte zijn van de reapers (of zelf goede reapers zijn) bieden erg veel mogelijkheden. Van mij hadden die meer tot hun recht mogen komen. Het was nu een beetje alsof alles spectaculair moest zijn. Een omgekeerd effect volgde. Daarnaast voelde zo veel volslagen random. Meer dan eens zat er opeens een zin tussen met echt nul komma nul toegevoegde waarde. Eh.. wat?

Angelfire maakte niet veel indruk op mij, ook al zie ik potentie in het geheel. De reapers en de manier waarop zij op de wereld zijn en met alles zijn verweven vond ik ontzettend gaaf, maar vooral de personages en het gebruik van cliché maakte het dat ik toch niet helemaal tevreden ben over het boek. Maar he, je weet pas of je iets leuk vindt als je het probeert, toch? Ik ben blij dat ik destijds allemaal onbekendere boeken heb toegevoegd.

Angelfire is een boek geschikt voor fans van engelen en ander gespuis. Je moet echter wel tegen het gebruik van clichés kunnen.

angelifre3

three-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Angelfire (Angelfire #1) – Courtney Allison Moulto

  1. Leonie

    Ik moest bij de titel gelijk aan mijn eerste webhosting denken en dacht ik even dat dit blog daar over ging. Enfin, jammer dat t boek zo tegenviel, maar zo te lezen is het deel 1. Heb je hoop voor de volgende delen of zie je wel potentie maar zijn je verwachtingen naar beneden bijgesteld?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.