All the feels – Olivia Dade

Geplaatst op 8 april 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

All the feels – Olivia DadeAll the feels door Olivia Dade
Ook door deze auteur: Spoiler alert
Serie: Spoiler Alert #2
Andere boeken in deze serie: Spoiler Alert
Uitgever: Zomer & Keuning | Februari 2023
Genres: Romantiek
Aantal pagina's: 448
ISBN: 9789020549720
Uitgave: eBook
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-half-stars

'All the Feels' van Olivia Dade - het los te lezen vervolg op 'Spoiler Alert' - is perfect voor liefhebbers van fanfictie!

'All the Feels' van Olivia Dade is een schitterende roman over een charmante acteur met sexappeal. Alexander is een acteur met geld en fans in overvloed. Maar als zijn rol als Cupido plots uit de serie wordt geschreven, stort hij in. Therapeute Lauren moet Alex weer op de been zien te krijgen. Hij zit echter niet op een babysitter te wachten en legt haar het vuur na aan de schenen. Maar hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe sterker de aantrekkingskracht. Dan verliest Lauren haar baan en komt ze voor een lastige keuze te staan. Beschermt ze Alex of geeft ze zich over aan wat hij wil: de liefde?

Toen ik Spoiler Alert voor het eerst las, was ik verliefd. Op de personages, de setting, het hele fanfic gebeuren. Ik genoot er met volle teugen van. Het voelde als een romantisch boek waar ik echt van kon genieten: een beetje nerdy, met personages die dik zijn en van een wat hogere leeftijd in plaats van begin 20-ers. Onlangs verscheen het los te lezen vervolg, All the feels, over Cupido-acteur Alex die zijn carriere op het spel zet vanwege het laatste seizoen van zijn serie.

Alex heeft het nogal verbruikt. Hij heeft gevochten en zet zijn reputatie als acteur op het spel. Daarom stuurt een van de producers zijn nichtje op hem af als babysitter. Lauren, de babysitter, was ook wel toe aan een change of scenery, als SEH therapeut heeft ze al het nodige meegemaakt en Alex kan ze ook wel aan. Het is alleen zo lastig dat hij zo verdomde aantrekkelijk is. Ze weet zeker dat hij toch niks in haar zal zien, want ze is onopvallend, dik en heeft een kromme neus. Maar Alex wordt betoverd door haar ogen en ziet in Lauren de enige die écht naar hem luistert.

Natuurlijk weten we allemaal dat de serie waar deze boeken op gebaseerd zijn Game of Thrones is. Dat had immers ook een tenenkrommend laatste seizoen waar we gewoonweg niet over praten. En hoewel het dus fanfic in fanfic is, vind ik dat persoonlijk totaal niet storend. Ik heb namelijk INTENS genoten. Van Alex. Van Lauren. Van de spice. Zelfs van alle clichés. Het was gewoon echt even genieten, vooral toen ik ziek werd.

Het boek is zelf ook enorm bewust van alle clichés. Alex benoemd het zelfs. En dus kan je verwachten dat de twee hoofdpersonen samen komen, door een gebrek aan communicatie en een misverstand even uit elkaar worden getrokken zodra ze elkaar gevonden hebben en dat het uiteindelijk allemaal toch goed gaat komen. Als je wat anders verwacht, dan is All the feels niks voor jou. Ik verwachtte het wel en kreeg het. En oh wat was dat lekker.

Ik vond Alex in het eerste boek al superleuk, maar in dit boek nog meer. Hij laat een kwetsbaarheid zien naast zijn streken en dat komt vooral door Lauren. Sterke, krachtige Lauren. Wat een topwijf is dat. Ik hou er enorm van dat zowel zij als April gewoon zichzelf blijven en schijt hebben aan de fatfobische buitenwereld. Als dik persoon ben ik daar dankbaar voor. Intens. Misschien dat deze boeken me daardoor nog meer raken. Ik voel me gezien en geaccepteerd en lees over personen die het ronde vrouwelijke lichaam wél aantrekkelijk vinden.

All the feels was alles wat ik nodig had. Het was super voorspelbaar, maar dat vond ik echt totaal geen probleem. Ik voelde me begrepen en gehoord. Het was fijn, grappig, meeslepend en een beetje spice.

four-half-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.