Alexandra (Middernacht #7) – Lara Adrian

Geplaatst op 13 januari 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Alexandra (Middernacht #7) – Lara AdrianAlexandra door Lara Adrian
Ook door deze auteur: Gabrielle
Serie: Middernacht #7
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
Uitgever: LS Amsterdam | september 2014
Genres: Fantasy, Urban Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 334
ISBN: 9789024563920
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In de wildernis van Alaska sluipt iets onmenselijks rond dat een spoor van bloedvergieten achterlaat. Bij bushpiloot Alexandra Maguire roept het herinneringen op aan een gruwelijke gebeurtenis uit haar jeugd, en het sluimerende gevoel bekruipt haar dat ze altijd al anders was dan anderen... totdat een duistere en verleidelijke vreemdeling met zijn eigen geheimen in haar wereld verschijnt.

Vampierkrijger Kade is door de Broederschap naar Alaska gestuurd om het gruwelijke bloedbad te onderzoeken, maar hij heeft zo zijn eigen redenen om terug te keren naar de koude, mysterieuze plaats waar hij is geboren. Kade komt al snel achter de waarheid - maar of zijn relatie met Alexandra daar tegen bestand is...

Ik heb deel acht snel nodig, want nadat ik dit zevende deel, Alexandra, heb gelezen, wil ik alleen maar meer en meer. Wat een heerlijk verslavende serie is Middernacht toch! Sexy vampiers, meiden die hun mannetje kunnen staan en een vaste succesformule.

In dit zevende deel reizen we af naar Alaska, waar Alexandra een vliegende koeriersdienst heeft. Nadat haar vader is overleden, doet ze het allemaal zelf. Ze heeft alleen haar beste vriendin, Jenna, die haar daar houdt. Maar dan ontdekt ze bij een vlucht dat een familie is uitgemoord. Een wolf, zeggen de mensen uit het stadje, maar bij Alex brengt dit heel andere herinneringen naar boven. Herinneringen van haar moeder en broertje, die ook op een gruwelijke wijze werden vermoord. Dit kan geen beest zijn; het moet een ander soort monster zijn.

Verscheurd door twijfel komt Alexandra Kade tegen. Hij is mysterieus en dit intrigeert haar. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken. Maar wat als zij er achter komt dat Kade misschien net zo’n monster is? Je zou meteen een soort kat en muis spelletje verwachten – een verhaal wat we al eerder hebben gezien – maar dat wordt het juist niet. Alexandra gaat er allemaal heel open in en het verhaal zelf draait voornamelijk om hoe de Broederschap achter de dader(s) van de aanvallers aangaat. Alexandra speelt daar – als piloot – een grote rol in. Een minder grote rol speelt haar gave, al is die natuurlijk ook aanwezig. Alexandra is alles behalve een hulpeloze vrouw; zij is onmisbaar in de jacht op antwoorden en dat maakt deze serie boeiend. Geen hulpeloze vrouwtjes in nood, maar gewoon een chick die net zo kick-ass is als de vampier tot wie ze zich aangetrokken voelt.

Met dit boek krijgen we een nog beter inzicht in hoe de vampierwereld van Lara Adrian in elkaar zit. De dermaglieven worden in dit boek extra benadrukt, en ook hoe vampiers precies kinderen krijgen. Dit vond ik erg boeiend om te lezen en gaf zeker een extra dimensie. Met elk boek leer je meer.

Ondanks dat de serie per boek steeds hetzelfde concept heeft, gaat het niet vervelen. We geraken weer wat verder in de plot van de algehele serie en de relatie tussen Kade en Alexandra is niet alleen maar berust op seks. Sterker nog, ik vond dat er pas vrij laat seks in het spel kwam en dat dit ook niet heel vaak werd herhaald. En dat was prima.

Wat ik ook leuk vond is dat de volgende stamvrouw – denk ik dan – ook al aanwezig is. Het achtste boek heet Jenna, en Alexandra’s vriendin heet ook zo. Toeval? Ik denk het niet.

Ik ben geen fan van New Adult, maar middernacht is wat dat betreft echt een uitzondering. Het fantasy element, de spanning, ik vind het allemaal heerlijk om over te lezen. Zelfs na zeven delen is het nog niet saai, sterker nog; ik wil alleen maar meer.

Middernacht is een heerlijk sexy serie over vampiers en op het eerste oog doodnormale vrouwen. Dit zevende deel was weer heerlijk spannend. Ik kijk er naar uit het achtste boek ook aan mijn verzameling toe te voegen, want ik wil snel verder met deze serie!


Alexandra

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Alexandra (Middernacht #7) – Lara Adrian

  1. Haha ik word door jou altijd zo nieuwsgierig naar en enthousiast over series terwijl ik ze nog niet eens heb gelezen! Ook deze serie maar weer toevoegen aan mijn TBR list dus! ^^

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.