Afrekening (Wicca #13) – Cate Tiernan

Geplaatst op 8 november 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Afrekening (Wicca #13) – Cate TiernanAfrekening door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #13
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2007
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789022543153
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ergens moeten mensen zijn die mij begrijpen en die de raadsels uit het verleden kunnen verklaren. Ik ben van ver gekomen om hen te zoeken. Maar in plaats van kennis of begrip ontmoet ik slechts gevaar, vijandigheid en angst.

Als je vorig jaar had gezegd dat ik binnen een half jaar tijd vrijwel de hele wicca serie zou verslinden, had ik je vast met een scheef ook aangekeken. Ik had namelijk ontzettend veel vooroordelen over deze serie. En moet je me nu zien.. Verslaafd! Onlangs las ik alweer het dertiende deel! Nog maar twee delen te gaan.. BALEN! Laten we het hebben over het dertiende deel; Afrekening.

De afgelopen paar boeken brachten een beetje een verandering in de serie; andere personages kwamen aan het woord en Morgan kreeg een iets minder grote rol. Ook dit boek is weer geschreven vanuit een ander perspectief, namelijk dat van Alisa. Alisa is een vriendin van Mary K. die erachter komt dat haar leven niet is zoals ze had gedacht. View Spoiler »

Thuis escaleert het, omdat zij even niet meer weet hoe haar leven in elkaar steekt. Ze loopt weg en gaat naar de familie van haar moeder, waar de emoties stiekem alleen maar hogen oplopen. Toch blijkt Alisa de sleutel te zijn die heel wat familiegeheimen ontrafelt en dat was erg leuk om te lezen. Daarnaast maken we in dit boek eens kennis met een van de andere wiccaclans. Dit geeft het hele idee van clans een vruchtbare fundering, omdat de focus natuurlijk behoorlijk op de kwaadaardige clan heeft gelegen.

Alisa deed me in eerdere boeken eigenlijk niet zo veel, maar door dit verhaal kreeg ik meer respect voor haar. Ik begon haar steeds meer te waarderen en kon me erg goed inleven in haar situatie. Ze had constant het gevoel niet begrepen te worden en paste nergens helemaal bij. Ik vond het heel sterk dat ze zichzelf bleef en haar plaats wist te veroveren.

Toch had ik wat anders van dit boek verwacht. Met een titel als Afrekening, dacht ik eigenlijk dat het een soort epische climax van de serie zou worden. Dat was het dus absoluut niet.. Het was een leuk en vermakelijk boek wat meer inzicht verschafte, maar lijkt op het eerste oog niet heel veel te maken te hebben met Morgan en bijbehorende drama. Is het soms dat we de climax al voorbij zijn? Ik ben benieuwd!

Deze hele serie voelt een beetje als thuiskomen en ik weet zeker dat het ook een soort leegte gaat achterlaten als ik de serie uit heb. Gelukkig heb ik nog een soort serie liggen die er een beetje op lijkt, en heeft Cate Tiernan ook nog een andere serie die ik bij elkaar kan verzamelen. Maar voor nu heb ik gelukkig nog twee boeken om te verslinden! Afrekening was weer heerlijk thuiskomen.

Afrekening

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Afrekening (Wicca #13) – Cate Tiernan

  1. Oh ik snap je vooroordelen! Die heb ik ook jaren gehad en ben ik er daarom ook nog stééds niet in begonnen. Ben bang dat ik er inmiddels ook wel een beetje uitgegroeid ben, maar ben stiekem toch wel heel nieuwsgierig geworden na deze review. Misschien toch deel één eens lezen. 😉

    • Dat had ik ook, maar ik ben toch maar begonnen.. Meteen verslaafd. Dus gewoon proberen… 😉 Is er wel echt iets waar je als lezer uit kunt groeien?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.