Aan de slag met Bachbloesem remedies

Geplaatst op 8 november 2020 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Aan het begin van het jaar heb ik – na jaren uitstellen – eindelijk een cursus gedaan die me aansprak: aura- en chakrahealing. Ik leerde er heel veel van en het hielp mij daarnaast enorm meer aan de slag te gaan met spiritualiteit. Een van de onderwerpen binnen de cursus waren de Bachbloesem remedies. Dit vond ik zó interessant, dat ik er meer mee besloot te doen.

Ik heb ze zelf vroeger ook wel eens geslikt – een speciaal voor mij samengestelde mix die me op dat moment goed kon helpen. Ik slik ze nu ik zelf eindelijk weer een set heb, ook weer. Nu slik ik natuurlijk een mix die voor dit moment passend is.

Wat zijn Bachbloesem remedies

Bachbloesem remedies zijn essensies van bloemen en planten verwerkt in bronwater of alcohol. Aan het begin van de vorige eeuw werden ze ontdekt door de arts Edward Bach, die de rest van zijn leven onderzoek deed naar het effect van planten op de gesteldheid van de mens. Uiteindelijk stelde hij 38 verschillende remedies samen, die hij onderverdeelde in 7 verschillende groepen.

Elke remedie is gemaakt van een bepaalde bloem of plant. Hij geloofde dat de energie van de plant werd overgebracht op het water, waardoor het water de eigenschap overnam. Elke remedie zou zo zijn positieve effecten hebben voor een ander aspect van de mens. Zo is er een remedie om bekende angsten aan te pakken, maar ook om minder last te hebben van jaloezie.

Het klinkt heel abstract en soms is het ook heel erg zoeken naar de kern van het probleem. Bach spreekt dan ook van typeremedies, die te maken hebben met je persoonlijkheid, of stemmingremedies, die te maken hebben met je huidige emoties. Zo kan een bepaalde type remedie bijvoorbeeld helpen bij rouwverwerking, wat meestal een stemming is, of bijvoorbeeld bij het over je heen laten lopen (type).

Het zijn natuurlijk geen wondermiddeltjes die alle ziektes en psychische problemen kunnen oplossen. Daarvoor moet je echt bij een dokter zijn. Het kan echter wel helpen om spanningen te verlichten of om de ruimte te krijgen dingen los te laten.

Sommigen noemen het een placebo, omdat er geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van de druppels is. Er is echter ook geen bewijs dat het niet zou werken. De druppels zijn veilig te gebruiken voor iedereen en ook naast eventuele medicatie.

Wat doen Bachbloesem remedies?

Ik zie het zo: bachbloesems remedies zijn het steuntje in de rug om aan te pakken wat wij moeten aanpakken. Meestal zijn we er wel van bewust wat er aan de hand is, maar handelen we er niet naar. Ik heb bijvoorbeeld moeilijk om nee te zeggen en ren het liefst door: ik moet vanalles van mezelf. Ik weet dat het niet hoeft, maar toch doe ik het. Daardoor raak ik vermoeid, in de knoop met mezelf en ervaar ik onnodig veel stress. De druppels helpen me om rust te vinden: ik ben er bewust mee bezig en help mezelf zo stil te staan bij mijn problematiek. De druppels lossen het niet voor mij op, dat doe ik zelf.

Zelf mixen maken

Na een tijdje sparen heb ik eindelijk mijn eigen set met alle 38 remedies kunnen kopen. Hierdoor ben ik in staat om mijn eigen mixen samen te stellen.

Zoals ik hierboven al schreef, is het zelden zo dat er maar één remedie nodig is. Meestal zijn er meer dingen aan de hand en spreek je van een mix tussen types en stemmingen. Mijn type is dat ik de neiging heb om altijd maar door te gaan, met het gevolg dat ik een depressieve stemming ervoer. Ik maakte een mix die mij zou helpen nee te zeggen en meer voor mijzelf te kiezen. En door daar bewust van te zijn, kon ik het ook echt aanpakken. Ik heb 3 weken lang elke dag 4 x 4 druppels genomen en ik ben nu toe aan een nieuwe mix. Welke weet ik nog niet precies: mijn stemming is nu heel anders. Of het door de druppels komt? Wie zal het weten. Ik voel me in ieder geval veel beter!

Ik heb ook mixen voor anderen mogen maken. Na ongeveer 3 weken gaven de meesten aan dat ze minder de drang voelde druppels te nemen en het gevoel hadden dat het klaar was. Dit kwam heel mooi overheen met mijn voorschrijving van drie weken. Voor hen heb ik een nieuwe mix gemaakt.. en wat bleek: enkele remedies in de mix bleven hetzelfde en er werden anderen aan toegevoegd. Het was alsof ze toe waren aan een volgende stap in hun verwerkingsproces of toe waren om een nieuw probleem aan te pakken. Dit zie ik als een heel bijzondere ervaring en ook als een compliment: blijkbaar heb ik toch de juiste mixen samengesteld.

Is er nog iets wat je over deze alternatieve geneeswijze zou willen weten? Ik geef graag antwoord!

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.