Ik volg een cursus Aura- en chakrahealing!

Geplaatst op 22 juni 2020 door Emmy in Persoonlijk, Spiritueel / 0 Comments

In de laatste weken van mijn verlof, toen de lockdown nog volledig van kracht was en ik voldoende was aangesterkt en samen met Lily een soort van ritme had, begon er iets aan me te knagen. Ik voelde me alsof ik stilstond. Ik wilde leren. Ik wilde bezig zijn met iets voor mezelf. En dus besloot ik te gaan doen wat ik al jaren wilde: een cursus volgen, het liefst in een spiritueel onderwerp.

Waarom een spiritueel onderwerp? Nou heel simpel: dit heeft altijd mijn interesse gehad en ik heb er voor mijn gevoel nooit voldoende mee gedaan. Nu voelde de tijd rijp en begon ik me te oriënteren. Er was zo veel keuze en er zijn zo veel onderwerpen die mijn interesse hebben. Uiteindelijk twijfelde ik nog tussen Aromatherapie en Aura- en chakrahealing en het is uiteindelijk de tweede geworden (auromatherapie doe ik later misschien nog).

Een kleine week later had ik een dikke map met studiemateriaal binnen en ben ik vol goede moed begonnen. Ik neem ruimschoots de tijd voor elke les en maak een samenvatting om snel allerlei zaken terug te vinden.

Naast informatie over chakra’s en aura’s, leer ik ook vanalles over Bachbloesems en edelstenen. Bij de edelstenen zoek ik graag plaatjes, bijvoorbeeld.

Ik vind het allemaal reuze interessant en ik merk ook dat ik er veel aan heb. Voor mezelf, maar ook voor anderen. Ook blijft de kennis veel beter hangen dan wanneer ik zelf maar wat probeerde te leren over bijvoorbeeld edelstenen. Nu kan ik er uit mijn hoofd een aantal benoemen én waar ze ons bij kunnen helpen.

Ik weet dat er heel veel mensen zijn die dit zullen afdoen als onzin, maar voor mij is dat het niet. Natuurlijk, de medische wetenschap zal altijd op de eerste plaats staan, maar ik denk dat we op andere manieren het lichaam kunnen helpen en ondersteunen.

Ondertussen ben ik bezig met de vijfde les (van de acht) en ben ik dik tevreden over de kwaliteit van de lessen. Het is uitgebreid en per les komen er verschillende zaken aan bod. Ik word uitgedaagd qua theorie, maar ook om fysiek te oefenen. En dat vind ik hartstikke leuk!

Als ik klaar ben, denk ik dan ook dat ik verder zal gaan met andere cursussen, zij het dat ik wel even een pauze neem. Je bent immers een leven lang aan het leren! Ik heb nu het gevoel dat ik in beweging ben en blijf en ik haal goede cijfers. Daar ben ik heel trots op.

Mocht je vragen hebben, of willen vertellen over de cursus die je zelf gevolgd hebt, laat je dan een reactie achter?

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.