Aan de andere kant van geluk – Nadine Swagerman

Geplaatst op 25 mei 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Aan de andere kant van geluk – Nadine SwagermanAan de andere kant van geluk door Nadine Swagerman
Ook door deze auteur: Eén waarheid
Uitgever: Kluitman | Februari 2022
Genres: LGBTQ+, Young Adult
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789020654752
Uitgave: Hardcover
Source: Gekregen
Goodreads
four-stars

Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap.
Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven.

Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, maar ook over vriendschap, groei en liefde. Over twee meiden die in een van de moeilijkste perioden in hun leven iets heel moois ontdekken

Een tijdje terug kreeg ik Aan de andere kant van geluk van Nadine Swagerman opgestuurd. Ik heb jaren en jaren geleden al eerder een boek van Nadine gelezen en aangezien ik graag de boeken lees die ik mijn leerlingen kan aanraden, wilde ik dit boek ook graag lezen. Daarnaast wist ik dat er een lesbische relatie in voor zou komen, wat mijn nieuwsgierigheid extra aanwakkerde.

Isa en Gwen ontmoeten elkaar bij groepstherapie. Isa zit volop in de rouw om haar overleden broer Felix en Gwen zit in een onmogelijke thuissituatie na de scheiding van haar ouders. Ze vinden elkaar in hun verdriet en groeien steeds meer naar elkaar toe. En dan ontdekt Gwen iets wat hun relatie kan maken of breken.

Contemporary is niet perse het eerste genre wat ik uit de kast zou trekken. Toch raakte De andere kant van geluk me meteen. Hoewel de personages beide door heftige emotionele gebeurtenissen gaan, is er ook voldoende plaats voor liefde en geluk. Dat zorgt voor een prettige balans.

Hoewel de ontknoping niet verrassend was, waardeer ik hoe de puzzelstukjes uiteindelijk in elkaar vallen. Het is logisch, niet te ver gezocht en goed uitgewerkt. Daardoor heeft het boek naast een emotionele plotlijn dus ook de nodige spanning. Ik heb het boek namelijk in één ruk uitgelezen en geloof me: dat was een tijd geleden.

Wat me tevens erg aansprak was de kwetsbaarheid in het verhaal. De emotionele stabiliteit van de personages, het fragiele van een nieuwe liefde en een nieuwe vriendschap. Het is heel krachtig overgebracht. Toch had ik nog wel meer willen lezen over hun gedachten en gevoelens. Ze zouden het verhaal misschien iets minder vlot of spannend hebben gemaakt, maar ik denk dat het waardevol is om die gevoelens en gedachten te bespreken. Veel jongeren worstelen namelijk met zichzelf (en ook niet-jongeren) en dan is het toch fijn om enige herkenning te lezen.

Aan de andere kant van geluk is een prachtig mooi boek met een kwetsbaarheid die me wist te raken. Het thrillerelement zorgt voor spanning. Het boek is vlot geschreven en smaakt naar meer.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek dan hier.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.