A Witch in Love (Winter Trilogy #2) – Ruth Warburton

Geplaatst op 5 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

A Witch in Love (Winter Trilogy #2) – Ruth WarburtonA Witch in Love door Ruth Warburton
Ook door deze auteur: Witch Finder
Serie: Winter Trilogy #2
Andere boeken in deze serie: A Witch in Winter
Uitgever: Hodder Children's Books | juli 2012
Genres: Young Adult, Fantasy, Romantiek, Urban Fantasy, Contemporary
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9781444904703
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The second novel in the enchanting Winter Trilogy

Anna still finds it hard to believe that Seth loves her and has vowed to suppress her powers, no matter what. But magic—like love—is uncontrollable. It spills out with terrible consequences, and soon, Anna is being hunted. Abe wants Anna to embrace her power, while Seth is pushing Anna to accept that his feelings are real. She finally does, a moment too late. Suddenly, it's like the Salem witch trials all over again: burnings, torture, and faceless judgements. In the face of the ultimate betrayal, who will save her?

Ruth Warburton ken ik eigenlijk van twee series, een historische en een hedendaagse, waar beiden hekserij een grote rol in speelt. Nu zullen jullie vast meteen denken: ‘die Emmy vind de historische vast het tofst!’. Nou, nee. Warburton heeft me namelijk helemaal te weten overtuigen met haar hedendaagse serie. De ene, met romantiek.

A Witch in Love is het tweede deel van de Winter trilogie en gaat over Anna, een meisje dat er pas is achtergekomen dat ze een heks is. Ze heeft – na een moordaanslag op haar leven – de keuze moeten maken; magie of haar liefde voor Seth. Natuurlijk – want ze ik een 17 jarig meisje – kiest ze voor de jongen. En ondanks dat vond ik het een leuk en vlot verhaal.

Dit boek speelt zich zes maanden na het eerste deel af en alles lijkt goed te gaan.. Maar Anna begint steeds meer te verlangen naar antwoorden over haar verleden en gaat op onderzoek uit. Maar daarmee zet ze haar leven, dat van anderen én haar relatie op het spel.

Het boek is heus niet een en al drama zoals ik nu suggereer, want dat valt gelukkig heel erg mee. Anna kan best op haar eigen benen staan en onderneemt ook genoeg op zichzelf. Het einde is daarom extra sterk.

Hoewel magie zelf niet zo’n grote rol heeft in dit boek, is Anna’s zoektocht wel magisch te noemen. Haar tocht door Londen voelde als een feest van herkenning, omdat ik daar natuurlijk onlangs nog ben geweest.

Toch had ik gehoopt dat de focus meer op haar zoektocht zou liggen. De grote gebeurtenis tegen het einde lijkt een beetje uit de lucht te vallen. Het wordt wel aangekondigd, maar toch voelde het een beetje random. Maar goed, het past wel bij de hele situatie.

Ik kan niet wachten op het derde en laatste deel. Ik vind het heel leuke boeken met thema dat past bij mijn interesses. Door de aanwezigheid van magie en de vlotte manier waarop het verhaal beschreven wordt, vlieg je er letterlijk doorheen. Zelf de aanwezigheid van een flinke dosis romantiek kan mij er niet van weerhouden om deze trilogie in mijn hart te sluiten. What can I say? Ik ben gewoon een sucker voor magie.

witchinlove

four-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “A Witch in Love (Winter Trilogy #2) – Ruth Warburton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.