A Witch in Winter (Winter Trilogy #1) – Ruth Warburton

Geplaatst op 19 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

A Witch in Winter (Winter Trilogy #1) – Ruth WarburtonA Witch in Winter Serie: Winter Trilogy #1
Andere boeken in deze serie: A Witch in Love
| januari 2012
Aantal pagina's: 346
ISBN: 9781444904697
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The first in a taut supernatural trilogy filled with action, suspense, witchcraft, and complicated romance

Anna Winterson doesn't know she's a witch and would probably mock you for believing in magic, but after moving to the small town of Winter with her father, she learns more than she ever wanted to about power. When Anna meets Seth, she is smitten, but when she enchants him to love her, she unwittingly amplifies a deadly conflict between two witch clans and splits her own heart in two. She wants to love Seth, to let him love her—but if it is her magic that's controlling his passion, then she is as monstrous as the witch clan who are trying to use her amazing powers for their own gain. When love is tangled up in magic, how do you know what's real?

Toen ik in Londen was met een paar hele lieve medeboekbloggers, hadden we allemaal een enorme wishlist van boeken die we wilden kopen. Zo had ik zowel dit boek, A Witch in Winter, als het eerste deel van Warburton’s andere trilogie op mijn lijstje staan: Witch Finder. Ik besloot dat ik daar wel zou beslissen welk boek ik zou kopen. Nou, uiteindelijk beiden dus, want ik kon niet kiezen en beide series leken me erg gaaf. Na het lezen van Witch Finder was ik benieuwd of ik net zo zou genieten van A Witch in Winter en of ik er net zo snel door heen zou vliegen.

Ik zal het meteen verklappen: ja. Het leest vlot en het is een leuk verhaal. In tegenstelling tot Witch Finder, speelt dit verhaal zich af in de moderne tijd, maar je merkt wel dat de wereld in principe hetzelfde is: er bestaan heksen. Mensen die magie kunnen uitoefenen. De ene heks is sterker dan de andere en ze zijn nooit helemaal veilig.

Anna komt in dit boek met haar vader in het Engelse stadje ‘Winter’ wonen (super leuke naam) in een huis dat zogenaamd behekst is. Nou ligt de focus niet bepaald op dat betoverde huis, maar is het meer een handvat voor Anna om er achter te komen dat ze zelf een heks is. Ik vond dat zelf een beetje Harry Potter-like, zoals ze er achter kwam, maar verder is het een leuk stuk.

De setting die Warburton beschrijft is leuk en beeldend. Ik zag alles voor me en voelde de dreiging. Maar als je niet houdt van clichématige ontwikkelingen op liefdesgebied, dan moet ik je helaas mededelen dat dit wel een groot deel van het verhaal is. Als ik er zo op terugkijk mis ik een aantal verdiepende lagen die het verhaal net even wat meer body geven. Maar misschien is dat alleen al omdat ik het magie-aspect interessanter vind dan te romance.

Er zitten wel hele leuke bijrollen in het verhaal die je meteen gaat waarderen. Bij Emmeline denk je eerst: weet zo’n bitch, maar ze ontwikkeld zich tot een heel belangrijke steun voor Anna. En Emmeline’s moeder Maya vind ik echt geweldig. Wat een tof wijf.

Als ik het zou moeten omschrijven hoe mijn leesbeleving was.. Dan denk ik dat ik zeg dat ik A Witch in Winter tijdens het lezen erg leuk vond, en gelukkig heel anders dan haar andere boek, maar dat ik achteraf denk dat er toch best wel wat voorspelbare elementen in zitten. Dat is niet erg hoor, want ze werken wel goed. Maar verwacht geen mega origineel verhaal. Het is gewoon een leuk verhaal over magie, jezelf leren kennen en je plek vinden in de wereld. En romantiek, dat ook. En Anna? Dat is een heerlijk rustig en normaal meisje. Helemaal niet overdreven perfect of knap… Maar wel magisch. Ik ben benieuwd naar het vervolg!

four-stars

Tags: , , , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “A Witch in Winter (Winter Trilogy #1) – Ruth Warburton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.