A game of fate – Scarlett St. Clair

Geplaatst op 24 november 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

A game of fate – Scarlett St. ClairA game of fate door Scarlett St. Clair
Ook door deze auteur: A touch of darkness
Serie: Hades Saga #1
Uitgever: Bloom Books | September 2020
Genres: Romantasy
Aantal pagina's: 379
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Hades, God of the Underworld, is known for his inflexible rule, luxurious night clubs, and impossible bargains. Use to control, he is not prepared to discover the Fates have chosen his future wife and Queen—Persephone, Goddess of Spring.

Despite her attraction to the god, Persephone, an ambitious journalism student, is determined to expose Hades for his cruel and ruthless ways.

Hades finds himself faced with the impossible—proving his future bride wrong. Despite his efforts, there are forces who wish to keep the two apart and Hades comes to realize he will do anything for his forbidden love, even defy Fate.

Als fan van de HadesXPersephone saga van Scarlett St. Clair (guilty pleasure hoor!) wilde ik natuurlijk ook Hades POV lezen. Enigszins bang voor een boek a la Midnight sun waarbij alles gewoon herhaald werd vanuit de andere kant, viel me A Game of Fate alles mee.

Ja, je volgt natuurlijk het eerste boek, maar er zijn ook duidelijk veel gebeurtenissen over Hades leven die je meekrijgt. Dingen die hij doet waar Persephone geen weet van heet en die jij als lezer dus ook nog niet wist.

Dat was fijn, ondanks dat het hele concept natuurlijk volkomen bizar is. Het hele boek is overbodig en pure fanservice. Heb ik er van genoten? Tuurlijk. Maar bracht het écht wat nieuws? Nee. Al was Hades POV wel gewoon genieten.

Inhoudelijk is het niet echt een verrassend of vernieuwend boek. En dat is – in mijn beleving – ook helemaal niet erg. Ja, het leest een beetje als een cringy verhaal op Wattpad, maar die boeken moeten en mogen er ook gewoon zijn. Ik vind niet dat elk boek literaire waarde moet hebben.

Hades en Persephone zijn gewoon erg leuk geportretteerd in de boeken van St. Clair. Het heeft een semi-moderne setting en door de hoorns van de goden hebben ze iets bijzonders. Het verhaal zelf is een beetje als een soap, waardoor je gemakkelijk door blijft lezen. Laat de drama maar komen!

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.