Zwarte Magie (Wicca #4) – Cate Tiernan

Geplaatst op 26 juli 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Zwarte Magie (Wicca #4) – Cate TiernanZwarte Magie door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #4
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2006
Genres: Young Adult, Fantasy, Bovennatuurlijk
Aantal pagina's: 206
ISBN: 9789022538463
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ik hield van Cal. Ik vertrouwde hem. Hij heeft me met Wicca laten kennismaken. Hij heeft me geholpen te ontdekken wie ik ben.
Toen leerde ik Hunter kennen. Hij waarschuwde me dat Cal gevaarlijk is... slecht. Nu moet ik achter de waarheid komen. Als Hunter gelijk heeft, verkeren we allemaal in groot gevaar.

Ik ben ondertussen alweer beland bij Zwarte Magie,  het vierde deel van de bekende Wicca serie. Waar ik bang was dat het meer van hetzelfde zou worden, wist het boekje me juist ontzettend te verrassen. Dat einde, de plotwendingen en de ontwikkelingen van de personages? Ik wil meer, meer. MEER.

In dit boek beginnen de twijfels echt hun tol te eisen van Morgan. Ze begint te twijfelen aan zichzelf, haar relatie met Cal en de rol van Hunter en Sky. Langzaam maar zeker worden er geheimen onthuld die nog meer twijfels opleveren, maar haar ook meer inzicht geven in haar krachten.

Er zijn verschillende factoren die dreiging uitoefenen, maar tegelijkertijd ook weer oplossingen en bescherming bieden. Als lezer word je daardoor constant van het ene naar het andere geslingerd. Net als Morgan ben je aan het twijfelen wat nu waar is en vooral wat nu goed is. Cate Tierman wist mij hierbij ontzettend te verrassen, mede door de dagboekstukjes.

Aan het begin van het boek had ik zelf al meteen mijn stekels uit tegenover Cal. Het was alsof ik al net iets meer wist dan Morgan en haar constant wilde waarschuwen. Heerlijk hoe je dan met een personage kunt meebeleven! Cal’s stijve manier van praten en zijn toevallige handelingen zorgden voor een bepaalde achterdocht die Morgan ook heeft ervaren.

Ik denk dat ik dit tot nu toe het leukste deel vind. Niet alleen omdat er eindelijk wat geheimen voor Morgan worden onthuld, maar ook omdat zij echt aan het groeien is qua mens. Ze zet haar eigen mening af en toe eindelijk op zij om op te groeien.

Hoewel het echt een jeugdboek is, pakt het toch wel volwassen thema’s aan. Ook vind ik dat er best een complexe lading in zit. Het is niet zo dat de plot door maar één element gevoed wordt. Er zijn meerdere machten aan het werk in deze reeks en dit komt – naar mijn mening – erg goed tot uiting.

Tja.. Zal ik lang wachten tot in deel vijf ga lezen? Vast niet. Al ben ik wel een beetje huiverig; ga ik er niet veel van verwachten? En wat als ik zo geen boekjes meer op voorraad heb? Wat dan? Zoals ik al zei: ik wil meer! Zwarte Magie was namelijk een heel fijn boek.

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Zwarte Magie (Wicca #4) – Cate Tiernan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.